FANDOMLanguages
Language en Language ger Language fr Language esp Language ru Language ja
English Deutsch Français Español Русский 日本語
Language pl Language sv Language zh Language it Language hr Language pt
Polski Svenska 中文 Italiano Hrvatski Português
Want to Translate the News in Your Language?
NPC Bailey Town Crier
Bailey je donositeljica službenih vijesti; možeš je pratiti na ovoj Twitter adresi. Vijesti na ovoj stranici su direktna kopija vijesti iz igre (uključujući potpise). Kao takve su pod CC-by-NC-SA 3.0 licencom. Povremeno si damo slobodu ispraviti pravopis ili podesiti razmake u tekstu kako bi se nadoknadila razlika u formatu. Za vidjeti vijesti u igri, odaberi "Prikaži Bailey" opciju pod Postavkama (izravna poveznica).

Ovdje vidiš sve vijesti iz 2017.

Want to read news from other years as well? Have a look here:

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

Just looking for a date? Take a compressed look at the story on the Habitica History pages:

2013-2014 | 2015-2016

prosinac 2017.Edit

30. 12. 2017. Edit

NOVOGODIŠNJA PROSLAVA! ŠEŠIRI ZA TULUME, ČESTITKE ZA NOVU GODINU, SNJEŽNE GRUDE I POSLJEDNJA PRILIKA ZA KOMPLET ARTIKALA PRIZIVAČA SVIJEĆA

Šeširi za tulume!Edit

Seasonalshop winter2015
U čast nove godine, nekoliko šešira za tulume je besplatno dostupno među tvojim Nagradama! Svaku Novu godinu koju proslaviš na Habitici, otključavaš novi šešir. Uživaj i pazi u siječnju za vrijeme Rođendanskog tuluma Habitice da ti ne promakne halja koja ide uz ovaj šešir!

Autor(i): Lemoness, Beffymaroo i SabreCat

Čestitke za Novu godinu (samo do 1. siječnja!)Edit

Inventory special nye
Samo do 1. siječnja, Tržnica će imati u prodaju novogodišnje čestitke! Sada možeš slati čestitke svojim prijateljima (i sam/a sebi) kako bi im zaželio/la sretnu Novu godinu u duhu Habitice. Svi pošiljatelji i primatelji dobit će značku Starog poznanika!

Autor(i): Lemoness i SabreCat

Snježne grudeEdit

Snowball
Sezonski dućan prodaje snježne grude za zlatnike! Bacaj ih na prijatelje za uzrokovati zanimljiv efekt. Ako tebe pogodi snježna gruda, zaradit ćeš značku Dosadnih prijatelja. Posljedice udara snježnom grudom će trajati barem do kraja tvog dana, ali ih također možeš ukloniti ranije kupovinom Soli u stupcu Nagrada. Snježne grude će biti dostupne do 31. siječnja.

Autor(i): Shaner i Lemoness

Posljednja prilika za opremu Prizivača svijećaEdit

Podsjetnik: 31. je posljednji dan za pretplatiti se i dobiti komplet opreme Prizivača svijeća! Pretplata ti omogućuje kupovanje Dragulja u zamjenu za Zlatnike i zarađuje za ljubimca posebnog kraljevsko ljubičastog Rogatog zeca i ima još gomilu drugih odličnih prednosti! Ne zaboravi da je trenutno aktivna i ponuda za pretplatu "pokloni-jednu-dobij-jednu". Zato je ovo savršeno vrijeme za isprobati našu pretplatu s prijateljem ili članom obitelji!

Hvala ti puno na podršci! Pomažeš nam u održavanju Habitice na životu.

Autor(i): Beffymaroo

Promo mystery 201712

21. 12. 2017. Edit

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA PROSINAC, CEH I IZAZOV USPJEŠNIH ODLUKA I KORISNE BLAGDANSKE OBJAVE NA BLOGU

Promo mystery 201712

Otkriveni su pretplatnički predmeti za prosinac! Edit

Otkriven je komplet pretplatničkih predmeta za prosinac: komplet artikala Prizivača svijeća! Imaš samo 11 dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači. Autor(i): Beffymaroo

Ceh novogodišnjih odluka i službeni izazov Edit

Započni 2018. uz dodatni osjećaj odgovornsoti! Tim Habitice je pokrenuo naš službeni Official New Year's Resolution Ceh (Službeni Ceh novogodišnjih odluka), kojeg smo osmislili da bude društveno središte koje će pružati podršku, ohrabrenje, savjete i trikove tijekom cijele godine. Uz to, svaki mjesec ćemo lansirati posebni službeni Izazov koji je dizajniran da ti pomogne izgraditi ciljeve koji su osuđeni na uspjeh i kojih ćeš se pridržavati kako godina bude napredovala. Možeš pronaći prvi ovdje! Nagrada iznosi 15 Dragulja koji će biti dodijeljeni petorici sretnih pobjednika 1. veljače.

Nadamo se da ćeš uživati u našoj novoj seriji službenih Izazova!

Autor(i): beffymaroo, Lemoness i SabreCat

Scene winter cleaning

Reflektor o korištenju Habitice i reflektor o Cehovima: Blagdansko vođenje domaćinstva Edit

Tema ovog mjeseca na blogu je vođenje domaćinstva za vrijeme blagdana! Posjeti naš Reflektor o korištenju Habitica kako bi dobio/la savjete u vezi priprema za blagdanske svečanosti, a onda poviri Reflektor o cehovima kako bi pronašao/la zajednice koje će te podržavati dok realiziraš sve te ideje!

Sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu za postavljati realistične ciljeve? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo


19. 12. 2017. Edit

POČINJE ZIMSKA ZEMLJA ČUDA! ZIMSKI KOMPLETI ZA KLASE, SEZONSKI DUĆAN, UKRASI NIL-ova I ČAROBNI NAPICI ZA IZLIJEGANJE

Zimski povjetarac puše iz smjera Stepa Stoïmirno i snijeg polagalo pada na grad Habit. Započela je Zimska zemlja čuda!

Promo winter wonderland 2018

Zimski kompleti za klase Edit

Od sada pa do 31. siječnja, dostupni su posebna izdanja kompleta u stupcu Nagrada. Ovisno o tvojoj klasi, možeš biti Čarobnjak konfeta, Iscjelitelj imele, Lupež sobova ili Umotani ratnik! Bilo bi ti pametno da budeš produktivan/na kako bi zaradio/la dovoljno zlatnika prije nego što ovi kompleti nestanu. Sretno!

Autor(i): AnnDeLune, Vikte, weeWitch, Katy133 i Beffymaroo

Otvoren je Sezonski dućan! Edit

Seasonalshop winter2015
Sezonski dućan je otvoren! Sezonska čarobnica oprema dućan sezonskim izdanjima prethodnih zimskih kompleta koji su sada dostupni u zamjenu za dragulje, a ne zlatnike. Uz to, bit će još zabavnih stvari u dućanu kako fešta bude napredovala. Sezonski dućan će biti otvoren samo do 31. siječnja, stoga nemaš što čekati!

Autor(i): SabreCat i Lemoness

Kostimi NIL-ova Edit

Winter Wonderland 2015 Daniel
Izgleda da su se NIL-ovi stvarno uživjeli u živahno zimsko raspoloženje diljem naše stranice. Pa tko ne bi? Uostalom, slijedi još puno slavlja...

Autor(i): Lemoness

Napitak zvjezdane noći i zimzeleni napitak za izlijeganje Edit

Stigla je nova vrsta ljubimca! Od sada pa do 31. siječnja, možeš kupiti zimzeleni napitak za izlijeganje i najnoviji napitak zvjezdane noći na Tržnici i koristit ih za izleći bilo koje standardno jaje ljubimca. (Čarobni Napici za izlijeganje ne djeluju na jaja Pustolovnih ljubimaca.)

Nakon što nestanu s Tržnice, bit će barem godinu dana prije nego što su napitci zvjezdane noći i zimzeleni napitci za izlijeganje ponovno dostupni. Zato ih zgrabi sad!

Autor(i): Vampitch, JinjooHat, Lemoness i SabreCat

Promo starry potions

15. 12. 2017. Edit

NOVI PAKET PUSTOLOVINA POTJERE ZA LJUBIMCIMA, PRETPLATA "POKLONI 1 - DOBIJ 1" I ZAKULISNA OBJAVA NA BLOGU

Novi paket pustolovina ljubimaca na popustu: zimske pustolovineEdit

Promo winter quests
Ako želiš dodati nešto polarnih prijatelja u svoju staju u Habitici, posrećilo ti se! Od sad pa do 31. prosinca možeš kupiti zimski paket pustolovina potjere za ljubimcima i dobiti pustolovine "Lovački Djed mraz", "Pronađi mladunče" i pingvina i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ponudu u Dućanu pustolovina danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Slike: UncommonCriminal, Shaner, Eevachu, Pandoro, melynnrose, Breadstrings, Rattify i PainterProphet
Tekst: Lefnire, Leephon i Daniel the Bard

Pokloni nekome pretplatu i dobij jednu besplatno!Edit

Promo winter subscriptions
U čast ovog razdoblja poklanjanja - i zbog popularnosti potražnje - vraćamo vrlo posebnu promociju samo tijekom sljedećeg mjeseca. Sada, kad nekome pokloniš pretplatu, ti dobivaš istu tu pretplatu za sebe besplatno!

Pretplatnici dobivaju gomilu pogodnosti svaki mjesec, uključujući ekskluzivne artikle, mogućnost kupovanja dragulja u zamjenu za zlatnike, slatkog, ekskluzivnog Rogatog zeca i dulji pristup povijesti podataka. Uz to, pomaže nam održavati Habiticu :) za pokloniti nekome pretplatu, samo otvori njihov profil i klikni na ikonu poklona u gornjem desnom kutu.

Ova posebna ponuda će trajati samo do 12. siječnja, pa ako te zanima isprobati neku pretplatu, sad je pravo vrijeme! Usreći prijatelja i koristite sve svoje nove dragulje kako biste zajedno išli na pustolovine.

Molimo vas da imate na umu da, ako ti ili primatelj ovog poklona već imate neku obnavljajuću pretplatu, poklonjena pretplata će započeti tek nakon što otkažete ovu prvu pretplatu ili nakon što ona istekne. Hvala puno na podršci! <3

Autor(i): SabreCat i Lemoness

Iza scene: zimski odmor osoblja HabiticeEdit

Izašla je nova zakulisna objava na Habitičinom blogu o našem nedavnom odmoru osoblja. Pogledaj odabir izvrsniih fotografija, pročitaj anegdote s putovanja i nauči malo više o timu Habitice!!
Promo winter retreat

13. 12. 2017. Edit

OBJAVA NA BLOGU: HABITIČIN PLANER

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec je o Habitičinom planeru! Nadamo se da će ti pomoći u pronalaženju novih način za korištenje Habitice za tvoje potrebe upravljanja zadacima! Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

Scene calendar

12. 12. 2017. Edit

BORBA ZA INTERNET: POMOZI ZAŠTITITI HABITICU

Promo beetle-larva

Što bi ti napraivo/la da ne možeš pristupiti svojim omiljenim web stranicama, uključujući Habiticu, bez da platiš prekomjernu količinu novaca svom davatelju internetskih usluga? U Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je Habitica bazirana, ovo je sada prava opasnost.

Federalna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission - FCC) u SAD-u će upravo izglasati svoj plan za ukidanje neutralnosti interneta, što će omogućiti davateljima internetskih usluga naplaćivanje dodatnih naknada, ugušiti brzinu interneta i blokirati pristup web stranicama poput ove. Ovo bi moglo ubiti malu tvrtku kao što je Habitica.

Kongres ih može spriječiti, ali samo ako ih građani SAD-a obaspu pozivima sada, zahtijevajući od njih da zaštite neutralnost interneta tako da zaustave glasanje FCC-a PRIJE 14. prosinca. Pomozi zadržati pristup Habitici besplatnim za sve!

Habitičani u SAD-u mogu nazvati Kongres koristeći brojeve telefona navedene ovdje. Također možeš više o ovome saznati na https://www.battleforthenet.com. Habitičani van SAD-a također mogu pomoći tako da prošire ovu vijest.

Hvala ti što pomažeš zaštititi Habiticu.

Srdačno

Vicky, Leslie, Sabe, Phillip, Matteo, Keith i Beth


5. 12. 2017. Edit

ARTIKLI IZ ORMARA, POZADINE I TAKE THIS IZAZOV

Pozadine i artikli iz ormara za prosinac! Edit

Promo armoire backgrounds 201712
Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sada se tvoj avatar može diviti zvjezdanoj zimskoj noći, uživati u čudima radionice tvorca igračaka i kliziti niz stazu za skijašno trčanje. Možeš ih pronaći pod Korisnička ikona > Pozadine!

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet lampadžije. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): Vampitch, AnnDeLune, CitrineSun i Hachiseiko

Take This izazov za prosinac Edit

Sljedeći Take This Izazov je također lansiran, It's Dangerous to Go Alone (Opasno je ići sam)!, s naglaskom na održavanje veza izvan internetske mreže. maintaining offline relationships. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, 'Notice Me, Senpai!' (Primijeti me, Senpai): dobitnik/ca glavne nagrade M L i drugoplasirani Trompadour, Eule, mizuki_F, PhiaFox i Dragon. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme Take This kompleta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat

studeni 2017.Edit

29. 11. 2017.Edit

POSLJEDNJA PRILIKA ZA KOMPLET JAHAČA TEPIHA I OLUJNIH NAPITAKA, REFLEKTORI O CEHOVIMA I KORIŠTENJU HABITICE

Posljednja prilika za komplet jahača tepihaEdit

Promo potions thunderstorm
Podsjetnik: ostala su još samo dva dana za pretplatiti se i dobiti komplet jahača tepiha! Pretplata ti također omogućuje kupovinu dragulja zlatnicima. Što si duže pretplaćen/a, to dobiješ više dragulja!

Hvala ti puno na podršci! Pomažeš nam održavati Habiticu.

Posljednja prilika za olujne čarobne napitke za izlijeganjeEdit

Podsjetnik: ovo je posljednji dan za kupiti olujne čarobne napitke za izlijeganje! Ako se vrate, to neće biti do sljedeće godine najranije, stoga nemaš što čekati!

Generiranje interesa: Cehovi i savjeti za korištenje Habitice za novčana pitanjaEdit

Izašao je novi Reflektor o Cehvoima na blogu koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći dok radiš na razvijanju svojih navika određivanja budžeta i štednji! Pogledaj ga sada kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici za upravljanje svojim financijama.

Scene money
Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjesec prati istu temu! Ističe mnoštvo izvrsnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji možda pokušavaju uštediti nešto novaca i urediti svoje budžet kako nam se blagdani bliže!

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi održavao/la kućanstvo za vrijeme blagdana? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo i Balduranne

17. 11. 2017.Edit

DAN ZAHVALNOSTI U HABITICI, PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA STUDENI I ANDROID AŽURIRANJE

Sretan Dan zahvalnosti!Edit

Promo turkey day 2017
U Habitici je Dan zahvalnosti! Na ovaj dan, Habitičani slave tako da provode vrijeme s bližnjima, iskazuju zahvalnost i jašu svoje dične purice u u prekrasni zalazak sunca. Neki od NIL-ova slave ovu prigodu!

Ljubimci, jahaće životinje i kostimi purice!Edit

Za ovu priliku, svi Habitičani su dobili artikle na temu purice! Koje artikle? To sve ovisi o tome koliko si Dana zahvalnosti proslavio/la u Habitici s nama. Na svaki Dan zahvalnosti dobit ćeš novu, uzbudljivu vrstu ljubimca, jahaće životinje ili komad opreme purice! Pogledaj svoju Staju ili svoje označene Nagrade za otkriti što si dobio/la!

Hvala ti što koristiš Habiticu - stvarno vas svih volimo <3

Autor(i): Lemoness

Otkriveni su pretplatnički predmeti za studeni!Edit

Promo mystery 201711
Otkriveni su pretplatnički predmeti za studeni: komplete artikala Jahača tepiha! Imaš do 30. studenog za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i otiđi pod Inventar > Artikli kako bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Ažuriranje Android aplikacijeEdit

Izašao je uzbudljivi novi update za našu Android aplikaciju!

Zgnječili smo neke dosadne bugove, uključujući poteškoću s mijenjanjem redosljeda zadataka! Sada možeš vidjeti i dodijeliti bodove atribuda (ili se odlučiti na opciju automatske raspodjele)! Dodali smo Opremu u Tržnicu i uz to mogućnosti mijenjanja tvog imena za prijavu i e-maila, resetiranja ili brisanja tvog računa, pravljenja promjena na svom profilu i pristup Popravcima vrijednosti lika. Također možeš zatražiti resetiranje lozinke s ekrana za prijavu! Nadamo se da će ovo učiniti tvoje iskustvo na Habitici još boljim! Nemoj zaboraviti preuzeti ažuriranje sada za bolje iskustvo na Habitici!

Ako ti se sviđaju promjene koje radimo u našoj aplikaciji, molimo te da razmotriš opciju ocjenjivanja i pisanja osvrta na ovu novu verziju. Stvarno nam puno pomogne!

Autor(i): Viirus i piyorii


14. 11. 2017.Edit

NOVA PUSTOLOVINA POTJERE ZA LJUBIMCIMA, IZA SCENE I ISTAKNUTI WIKI ČLANAK

Nova pustolovina potjere za ljubimcima: Zamršeno klupko vuneEdit

Jogunasta vuna preostala od nedovršenih ručnih radova širi zbrku po Zadatkanijskoj prirodi! Možeš li ti odmrsiti ovu zapletenu zbrku? Nabavi najnoviju pustolovinu potjere za ljubimcima, Zamršeno klupko vune, i zaradi nekoliko vunenih ljubimaca izvršavajući svoje zadatke u stvarnom životu.

Autor(i): SabreCat, Faelwyn the Rising Phoenix, Bartelmy, Arcosine, stefalupagus, khdarkwolf, JinjooHat, basekick, Hacheiseiko, TheMushroomKing i Vampitch

Iza scene: savjeti za prevenciju i oporavak od sindroma sagorijevanja od tima Habitice!Edit

Quest burnout
Izašala je nova zakulisna objava na Habitičinom blogu u kojoj naš tim dijeli svoje savjete za prevenciju sindroma sagorijevanja i oporavak nakon! Pogledaj je za odlične ideje za brigu o sebi i za oporavljanje!

Autor(i): Beffymaroo

Scene habit cycle

Objava na blogu: Petlja navikeEdit

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se bavi petljom navike! Nadamo se da će ti pomoći dok radiš na izgradnji boljih, jačih i zdravijih navika. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

7. 11. 2017.Edit

OLUJNI NAPITCI ZA IZLIJEGANJE I NAGRADE ZA IZAZOV KOSTIMA

Olujni napitci za izlijeganjeEdit

Promo potions thunderstorm

Stigla je nova vrsta ljubimaca! Od sada pa do 30. studenog, možeš kupiti olujne napitke za izlijeganje na Tržnici i koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što olujni napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Balduranne i SabreCat

Dodijeljena je nagrada za izazov kostimaEdit

Čestitamo svima koji su izvršili ovogodišnji izazov kostima! Ako je tvoja prijava slijedila pravila, dodijeljena ti je značka (ili ti je povećan broj znački). (Ako imaš ikakvih prigovora, obrati nam se e-mailom na admin@habitica.com i istražit ćemo to za tebe). Podijelit ćemo neke od naših omiljenih izbora na našem Tumblru, stoga nas nemoj zaboraviti tu popratiti kako bi vidio/la sve te izvrsne prijave!

Autor(i): Lemoness, SabreCat i Beffymaroo


2. 11. 2017.Edit

SERIJSKO DODAVANJE, PREMJEŠTANJE NA VRH/DNO I BROJAČI ZA ZADATKE; NOVE POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA; NOVI TAKE THIS IZAZOV

Mogućnosti za zadatke: serijsko dodavanje, premjesti na vrh, premjesti na dno i brojač popisaEdit

Promo batch tasks
Promo push top bottom
Stigle su neke nove mogućnosti na stranicu zadataka!

Želiš dodati više zadataka istovremeno? Sada možeš istipkati više od jednog zadatka u traci za brzo dodavanja iznad popisa zadataka i dodati ih svih odjednom! Samo ih odvoji pritiskom na Shift-Enter i, kad potom pritisneš Enter, svi će biti dodani u isto vrijeme.

Uz to, kad sada zadržiš miš iznad zadatka, pojave se tri točke u njegovom uglu. Klikni na njih da bi iskočio padajući izbornik koji omogućuje brži način brisanja zadataka i mogućnost trenutnog pomicanja tog zadatka na vrh ili dno popisa!

Konačno, web stranica sada također nudi naše popularne brojače zadataka s mobilne verzije koji ti govore koliko trenutno vidiš Svakodnevnih zadataka i Zadataka koje možeš obaviti! Želiš vidjeti koliko te čeka Zadataka za napraviti ili koliko "jutarnjih" Svakodnevnih zadataka imaš u odabranom filteru? Ljubičasti broj na vrhu stupca će ti to otkriti!

Nadamo se da ćeš uživati u ovim novim mogućnostima!

Autor(i): paglias i Apollo

Pozadine i artikli iz ormara za studeni!Edit

Promo armoire backgrounds 201711
Dodali smo tri nove pozadine! Tvoj avatar sada može presti u sobi umjetničkog tkanja, šetati se pokraj ponoćnog dvorca i letjeti u tornadu! Možeš ih naći pod Korisnička ikona > Pozadine!

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet tkalca. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): AnnDeLune, Katy133, Chum Bucket, Vampitch i RandomGryffindor

Novi Take This izazov!Edit

Promo take this
Sljedeći Take This Izazov je lansiran, Notice Me, Senpai! (Primijeti me, Senpai!), s naglaskom na razgovaranje s drugima u teškom trenucima. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Multi-Player Co-Op Exercise!" (Kooperativna multi-player vježba"): dobitnik/ca glavne nagrade antfrommagicant i drugoplasiranima Dalton Galke, FearMyPaintBrush, Silverilly, VulcanGopher1 i Salamander. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta opreme ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat


listopad 2017.Edit

30. 10. 2017.Edit

SRETAN HABITOWEEN!

Danas je Habitoween!Edit

Happy habitoween

Zadnji je dan Posljednji je dan Jesenskog festivala i svi NPC-evi izgledaju monstruozno. Uz to, imamo mnoštvo zabavnih stvari u trgovini...

Lampe od bundeva kao ljubimci i jahaće životinje!Edit

Rascvjetane poljane su pune preslatkih izrezbarenih bundeva - i izgleda da te je jedna dopratila kući!

Svaki Habitoween, dobit ćeš novu i uzbudljivu vrstu lampu od bundete!Kakvu vrstu bundeve? To sve ovisi o tome koliko si Habitoweenova proslavio/la s nama. Sretan Jesenski festival!

Autor(i): Lemoness

Slatkiši za svih!Edit

Prava je gozba za tvoje ljubimce i jahaće životinje! U čast kraja Jesenskog festivala, dali smo svakome asortiman slatkiša. Možeš nahraniti svoje ljubimce njime u Staji! Uživaj.

Autor(i): Sabrecat i Lemoness

Zadnja prilika za artikle Jesenskog festivala i komplet imperijalnog VragolanaEdit

Ovo ti je posljednja prilika za kupiti sve artikle Jesenskog festivala prije nego nestanu na kraju 31. listopada! Ovo uključuje posebna izdanja kompleta, artikle iz Sezonskog dućana, posebna izdanja boje kože i kose i da, čak jezive i sablasne napitke za izlijeganje. Zagrabi ih sve dok još možeš!

Uz to, danas je posljednji dan za pretplatiti se i dobiti komplet imperijalnog Vragolana!

Hvala ti puno na podršci stranici - pomažeš nam u održavanju Habitice na životu. Sretan Habitoween!

Autor(i): Lemoness


26. 10. 2017.Edit

IZA SCENE: RADOSNA ŽETELICA

Npc joyful reaper

Zakulisna objava na blogu: Radosna žetelicaEdit

Jesi li ikad htio/la znati više o Radosnoj žetelici, Majstorici iscjelitelja Današnja objava na blogu je reflektor o zaštitnici Rascvjetanih poljana! Pogledaj ga sada kako bi doznao/la više o njenim majstorskim vještinama iscjeljivanja kao i objašnjenja za neke neobičnosti unutar Habitice.


24. 10. 2017.Edit

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA LISTOPAD, SERIJSKA KUPOVINA, PODSJETNIK ZA NATJECANJE KOSTIMA I REFLEKTOR O CEHOVIMA

Otkriveni su pretplatnički predmeti za listopad!Edit

Promo mystery 201710
Otkriven je komplet pretplatničkih predmeta za listopad: komplet imperijalnog Vragolana! Imaš samo sedam dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Serijska kupovinaEdit

Dodali smo mogućnost kupovanja više pustolovina, napitaka, jaja, komada hrane i sedala odjednom! Uz to, ako si pretplatnik, također možeš kupiti i više dragulja u zamjenu za zlatnike. Serijska kupovina je dostupna u dućanima te putem tvojih zakačenim Nagradama. Nadamo se da će ti ovo učiniti iskustvo kupovine nagrada i artikala još više motivirajućim!

Autor(i): TheHollidayInn i Apollo

Podsjetnik za zajednički izazov kostimaEdit

Ostao je još samo jedan tjedan za uključiti si i izvršiti Zajednički izazov kostima! Ako želiš, također možeš podijeliti svoju prijavu s drugim Habitičanima na društvenim mrežama koristeći hashtag #HabitoweenCostume. Pridruži se zabavi sada kako bi imao/la priliku za osvojiti čuvenu značku Kostimiranpg natjecatelja!

Scene positivity

Reflektor o cehovima: Okupljanje u dobrom raspoloženjuEdit

Izašao je novi Reflektor o cehovima na blogu koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći dok radiš na razvijanju optimističnijeg pogleda na svijet! Pogledaj ga kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici za njegovanje pozitivnosti.

Autor(i): Beffymaroo


20. 10. 2017.Edit

REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE: NJEGOVANJE POZITIVNOSTI

Reflektor o korištenju Habitice o pozitivnostiEdit

Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjeseca se bavi njegovanjem pozitivnosti! On ističe brojne odlične prijedloge koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji rade na razvijanju optimističnijeg pogleda na svijet!

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi upravljao/la svojim financijama? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo

Scene positivity

16. 10. 2017.Edit

AŽURIRANJE STRANICE ZADATAKA I POSLJEDNJA MAJSTORSKA PUSTOLOVINA

Zatraženo ažuriranje stranice zadatakaEdit

Zadovoljstvo nam je objaviti da smo progurali neke od najtraženijih ažuriranja s našeg obrasca za povratne informacije: vraćanje opcije brzog dodavanja zadataka iznad svakog stupca, kompaktnije zaglavlje i podnožje stranice zadataka i mogućnost osvježavanja stranice koristeći novi gumb za sinkroniziranje u gornjem desnom uglu! Hvala svima koji su s nama podijelili svoje obazrive komentare. I dalje radimo na implementaciji nekih naprednijih mogućnosti poput guranja zadataka na vrh/dno, mogućnosti serijskog uređivanja zadataka, opcije ručnog dodjeljivanja atribucije zadacima, ali sve ćete to uskoro dobiti.

Znamo da je ovo iskustvo omelo mnoge od vas i žao nam je zbog toga. Ovo je bilo puno teže realizirati nego što smo očekivali, i tako smo zahvalni na vašem strpljenju, smislenim povratnim informacijama i porukama podrške. Naš mali tim je radio noći i vikende od srpnja kako bi omogućio ovu nadogradnju i popravilo bugove koji su se stvorili kao njega posljedica, ali imamo samo dva programera na puno radno vrijeme i samo nekolicinu na nepunom radnom vremenu. Stoga stvari ne napreduju onoliko brzo koliko bismo htjeli. Bilo je i više nego iscrpljujuće, ali smo odlučni u tome da sve ponovno krene teći glatko.

Dobra vijest je da je veliki dio ovog redizajna bio ponovno pisanje prvog dijela koda u cijelosti i od nule tako da smo uspjeli u potpunosti ukloniti sav zastarjeli, nabacani kod koji nas je sprječavao u dodavanju nekih novih mogućnosti i brzom ispravljanju bugova. Biti zarobljen između starog i novog koda je bilo posebno teško za nas jer je to značilo da je svo naše programiranje bilo zamrznuto i nismo imali pristup našim doprinositeljima otvorenih izvora. Sad kad smo ovo lansirali, možemo zapravo ići naprijed bez da smo paralizirani ograničenjima stare stranice. Naš novi dizajn nam je također omogućio izgradnju temelja za mogućnosti koje korisnici zahtijevaju od samog početka, poput serijske kupovine artikala, novih nadogradnji za Grupne planove, poboljšanja pustolovina i još toga. Ovo je bio težak period tranzicije, ali jedva vam čekamo pokazati sve što nam je u planu.

Hvala vam još jednom što nas se držite - i ako imate povratne informacije u vezi redizajna, molimo vas da nam javite putem našeg obrasca za povratne informacije! Čitamo svaki komentar koji nam pošaljete i uključujemo zahtjeve u naš budući plan rada. Izuzetno smo sretni što imamo tako strastvene korisnike - svi nam značite sve na svijetu. Pazite na još updateova koji stižu uskoro!

Niz pustolovina Misterija MajstoraEdit

Quest lostMasterclasser4
Izašao je novi komplet pustolovina koje možete kupiti zlatnicima u Dućanu pustolovina: niz pustolovina Misterija Majstora! Nakon što su misteriozni i zluradi predmeti opsjeli neke stanovnike Habitice, četiri Majstora su ti se obratila za pomoć u njihovoj misiji za potragom i porazom enigmatičnog neprijatelja koji se krije iza ovih strašnih djela. Možeš li im pomoći spasiti Habiticu? Ako može poraziti najmoćnijeg neprijatelja unutar igre do sada, dobit ćeš za nagradu ekskluzivni komplet eterne opreme... i rijetku jahaću životinju kakvu do sada nisi nikad vidio/la.

Misterija Majstora je kulminacija priče koja se razvija u pustolovinama koje se mogu kupiti zlatnicima. Stoga trebaš sva ta četiri niza pustolovina završiti kako bi ovaj mogao/la otključati. Nijedan od tih nizova pustolovina koje možeš kupiti zlatnicima nije ograničenog izdanja tako da imaš vremena na pretek za uštedjeti dovoljno zlatnika!

Autor(i): SabreCat, Beffymaroo i Lemoness
Tekst: Lemoness
Slike: AnnDeLune, Beffymaroo, Katy133, Tuqjoi, Kiwibot, stefalupagus i tricksy.fox


10/13/2017Edit

GOLD-PURCHASABLE QUEST-LINE: THE MYSTERY OF THE MASTERCLASSERS

Mystery of the Masterclassers Quest LineEdit

Quest lostMasterclasser4

Who is this enigmatic foe?

There's a new set of gold-purchasable quests available in the Quest Shop: the Mystery of the Masterclassers Quest-Line! After some of Habitica's denizens are possessed by mysterious and malevolent objects, the four Masterclassers have come to you for aid in their quest to find and defeat the enigmatic foe behind these dire deeds. Can you help them save Habitica? If you can defeat the most powerful foe in the game so far, you'll earn the exclusive Aether Equipment Set... and a rare Mount like none other.

The Mystery of the Masterclassers is the culmination of the story told in the gold-purchasable quests, so you need to complete all four of those previous quest-lines in order to unlock it. None of the gold-purchasable questlines are limited-edition, so you have plenty of time to save up!

by SabreCat, Beffymaroo, and Lemoness
Writing by Lemoness
Art by AnnDeLune, Beffymaroo, Katy133, Tuqjoi, Kiwibot, stefalupagus, and tricksy.fox


10. 10. 2017.Edit

NADNARAVNE BOJE KOŽE, UKLETE BOJE KOSE, PAKET PUSTOLOVINA VJEŠTIČJIH PRATIOCA I WIKI O CILJEVIMA

Nadnaravne boje kože i uklete boje koseEdit

Promo fall customizations
Sezonska izdanja ukletih boja kose su sada dostupni za kupovinu u dućanu prilagodbe avatara! Sada možeš obojati svoju kosu u boju bundeve, ponoći, gumenih bombona, dušnu bijelu, zombi zelenu ili boju Noći vještica. Nabavi ih prije 31. listopada!
Promo bundle witchyFamiliars

Nadnaravni komplet boja kože je također dostupan do 31. listopada! Tvoj avatar sada može postati gorostas, kostur, bundeva, gumeni bombon, reptil ili strašna sjenka.

Sezonska izdanja predmeta se svake godine ponavljaju i ostaju neizmijenjena, ali su dostupna za kupovinu samo kratki period. Nabavi ih sada ili ćeš trebati čekati do sljedeće godine!

Autor(i): Lemoness, mariahm i crystal phoenix

Paket pustolovina vještičjih pratiocaEdit

Ako želiš dodati neke nove ljubimce u svoju Staju u Habitici koji bi se dobro uklopili s tvojom opremom Jesenskog festivala, posrećilo ti se! Od sada pa do 31. listopada možeš kupiti paket pustolovina vještičjih pratioca i dobiti pustolovine štakora, pauka i žabe, i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ponudu u Dućanu pustolovina danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Tekst: Token, Arcosine, and Fluitare
Slike: Pandah, UncommonCriminal, Arcosine, starsystemic, RosemonkeyCT, Jon Arjinborn i Breadstrings

Ako su štakori i/ili pauci nešto što radije ne bi htio/la vidjeti u Habitici zbog fobije, poviri Proširenje za zaštitu od fobija (Phobia Protection Extension) koje će sakriti bilo koje ljubimce, jahaće životinje, pozadine, bosove ili opremu koja uključuje štakore i/ili paukove (kao i zmije, ose, zombije, kosture ili bilo koju kombinaciju navedenoga). Nadamo se da ovo pomaže učiniti iskustvo Habitice zabavnim za sve!

Objava na blogu: kako se nositi s promjenjivim ciljevimaEdit

Scene raking leaves
Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec je o tome kako se nositi s promjenjivim ciljevima! Nadamo se da će ti pomoći u dodavanju zadataka s različitim rokovima na tvoje popise. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards


5. 10. 2017.Edit

POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA ZA LISTOPAD, REDIZAJN, POPRAVCI I POVRATNE INFORMACIJE, TAKE THIS IZAZOV, POSLJEDNJA PRILIKA ZA KOMPLET NAUČNIKA VRADŽBINA I PAKET PUSTOLOVINA PRIJATELJA S FARME

Pozadine i artikli iz ormara za listopad!Edit

Promo armoire backgrounds 201710
Dodali smo tri nove pozadine u dućan avatara! Sada tvoj avatar može hodati na vršcima prstiju kroz katrane, šuljati se niz hodnik sablasnog hotela i uživati u svjetlu čarobnih svijeća.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet Svjećara. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): jordanzimmerman, nekoatsumelarper, vampitch, reesa3, Chimera Liani i mewrose

Stalno stižu popravci bugova!Edit

Bok Habitičani! <3 Izdali smo novu seriju popravaka bugova! Hvala vam svima još jednom na vašim izvješćima:

 • Popravili smo problem koji je sprječavao sažeto prikazivanje spisaka!
 • Popravili smo grešku u kojoj bi neki korisnici, kada bi došli do 0 bodova zdravlja, zapeli na tome i ne bi mogli ponovno napuniti traku zdravlja.
 • Sada možeš pretvoriti Cehove u Grupne planove koristeći Stripe!
 • Popravili smo problem koji je sprječavao pomicanje Baileyinih obavijesti ako bi se istovremeno pojavilo nekoliko pop-upova.
 • Popravili smo neke bugove koji su sprječavali korisnike da se pretplate preko Amazona.
 • Onemogućili smo vam otvaranje nečijeg profila ako se njihov korisnički avatar nije u potpunosti učitao (što bi rezultiralo time da bi se prikazao krivi profil).
 • Sve trake Brzog inventara sada pamte jesi li ih ili nisi umanjio/la i tako ostaju čak i ako odeš sa stranice ili je osvježiš.
 • Spriječili smo slučajno zatvaranje izbornika filtera ako uređuješ nešto.
 • Pop-upovi više ne prekidaju Zabilježavanje jučerašnje aktivnosti.
 • Vratili smo traku za učitavanje kada nešto napraviš na stranici!
 • Sada kada bilo što kupiš u jednom od dućana, pop-up za potvrdu se ne vraća za vrijeme trajanja tvoje sesije.
 • Vratili smo karticu Grupne naplate u Grupne planove!
 • Korisnici koji imaju puno Zadataka sada ponovno mogu označiti posljednji Zadataka na svom popisu.
 • Popravili smo bugove zbog kojih te Začarani ormar ponekad ne bi ispravno obavijestio o tome što si dobio/la.
 • Začarani ormar ti sada daje do znanja koliko si zaradio/la iskustva.
 • Ako već posjeduješ komplet Rat-tnog Lupeža, Sablasne šljokice su ti sada istaknuti artikal u Sezonskom dućanu.
 • Neprozirni napitci i drugi protuotrovi za transformacijske predmete su sada ponovno dostupni u stupcu Nagrada!
 • Začarani ormar i Napitci za zdravlje se sada mogu kupiti jednim klikom, bez potrebe za pop-upom.
 • Brutalni sudar i druge vještine koje utječu na zadatke više ne mogu slučajno označiti zadatke.
 • Ako sada jako umanjiš svoj ekran, ovo ti ne onemogućuje pristup svim navigacijskim opcijama.
 • Popravili smo poteškoću zbog koje je ograničeni identifikator bio prekinut u stupcu Nagrada kada je neki artikal bio zaključan u najgornjem redu.
 • Popravili smo bug koji je sprječavao prikazivanje broja notifikacija!
 • Transformacijski predmeti sada trenutno djeluju, bez potrebe za osvježavanjem stranice.
 • Sada ponovno možeš koristiti emotikone i drugi markdown u naslovima Izazova.

Komadi opreme koji ne pripadaju nijednoj specifičnoj klasi se sada mogu naći na Tražnici pod Oprema > Klasa > Nijedna.

Osvježi stranicu kako bi vidio/la ove popravke! Ako ti se i dalje pojavljuju ovi problemi, čak i nakon osvježavanja stranice, otiđi u Ceh za prijavu bugova (Report a Bug Guild) i mi ćemo to istražiti. Hvala ti što si dio Habitice!

Dostupan obrazac za povratne informacije o redizajnuEdit

Sada kada je Habitičin novi redizajn dostupan tjedan dana i nakon što smo imali nešto vremena za ispraviti još neke bugove, htjeli smo otvoriti kanal za vaše povratne informacije. Molim vas da imate na umu da su neke opcije još u procesu izrade (poput mogućnosti dodavanja zadataka iznad svakog stupca, gumba za sinkronizaciju, guranja na vrh/dno i mogućnosti skupnog uređivanja zadataka) i da naš tim i dalje marljivo radi na popravljanju bugova. Kako bi provjerio/la bavimo li se već onim što tebe brine, nemoj zaboraviti pogledati Habitica Redesign FAQ (ČPP za Habitičin redizajn) i Known Bugs List (Popis poznatih bugova)!

Iako smo izvorno planirali sakupljati povratne informacije preko Trelloa, čuli smo neke savjete iz zajednice da bi ovo bilo teško izvedivo jer bi zahtijevalo od ljudi kreiranje dodatnih računa. Iz tog razloga smo odlučili sakupljati povratne informacije putem Google Forms obrasca. Nadamo se da će ti ovo olakšati iznošenje svog mišljenja! Jedva čekamo čuti vaše komentare tako da možemo raditi na usavršavanju Habitice.

Vrlo smo maleni tim i mnogi od nas rade na Habitici iz ljubavi. Hvala vam svima na vašem strpljenju i za vašu podršku tijekom ovog tranzicijskog perioda - znači nam sve na svijetu.

Novi Take This izazovEdit

Promo takethis armor
Sljedeći Take This izazov je lansiran "Multi-Player Co-Op Exercise!" (Kooperativna multi-player vježba") s fokusom na tjelovježbu s partnerom. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This kompleta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, “Hero's Triumph!” ("Trijumf heroja"): dobitniku/ci glavne nagrade David Rule i drugoplasiranima José Barata Gonçalves, Ar_tem, Ziggy, schooler i Ayano. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se na Tržnici pod Klasa > Nijedna. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat


2. 10. 2017.Edit

SABLASNE ŠLJOKICE, AŽURIRANJE MOBILNE APLIKACIJE I POPRAVLJENI BUGOVI

Sablasne šljokice i Sezonski dućanEdit

Promo spooky sparkles

Stigao je novi artikal u Sezonski dućan kojeg je moguće kupiti Zlatnicim: sablasne šljokice! Kupi ih i onda ih baci na svoje prijatelje. Pitamo se kako će djelovati?

Ako netko na tebe baci sablasne šljokice, dobit ćeš značku "Zastrašujući prijatelji"! Ne brini, bilo kakvi misteriozni efekti će nestati sljedeći dan... ili ih možeš ranije ukloniti kupovinom Neprozirnog napitka!

Dok si već tu, nemoj zaboraviti pogledati sve ostale artikel u Sezonskom dućanu! Ima puno komada opreme od prethodnih Jesenskih festivala. Sezonski dućan će biti otvoren samo do 31. listopada, stoga se opremi sada.

Autor(i): Lemoness i SabreCat

Ažuriranje iOS i Android aplikacija!Edit

Stigle su uzbudljive nove nadogradnje za naše Android i iOS aplikacije! U objema smo ažurirali dizajn Dućana i stupca Nagrada. Uz to, sada možeš zakačiti artikle iz Dućana koje želiš u svoj stupac Nagrada! Nadamo se da će ti ovo učiniti nadograđivanje tvog avatara i zarađivanje Nagrada za tvoje obavljene Zadatke još više motivirajućim.

Android korisnici sada također mogu resetirati svoje račune unutar aplikacije!

U iOS aplikaciji smo također dodali poboljšanu VoiceOver podršku za veću pristupačnost. Radujemo se tvojim povratnim informacijama na ovu mogućnost putem opcije "Pošalji povratne informacije" unutar aplikacije.

Nadamo se da ćeš uživati u ovim nadogradnjama! Ne zaboravi ih sada preuzeti za bolje iskustvo u Habitici!

Ako ti se sviđaju poboljšanja koja radimo u našim aplikacijama, razmisli o ostavljanju recenzije na ove nove verzije. To nam sve pomaže!

Autor(i): viirus i piyorii

Promo redesign login

Nova objava - novosi o popravljenim bugovima!Edit

Bok Habitičani! <3 Izdali smo cijeli niz popravaka bugova! Puno vam hvala na strpljenju i što ste izdvojili vrijeme za prijaviti ove bugove. Ima nekoliko promjena:

 • Zbog brige u vezi pristupačnosti i koristivosti strancie Zadataka, uklonili smo klizače s različitih stupada Zadataka.
 • Zbog briga oko prevelike trake za vještine, izdali smo traku s novim, kompaktnijim dizajnom! Također bi sada trebala ostati umanjena nakon što je jednom minimiziraš tako da ti neće stalno blokirati zadatke.
 • Sada više ne moraš kliknuti na "Primijeni filtere" - oni se automatski primjenjuju kad ih označiš ili odznačiti! Padajući izbornik se također zatvori kada makneš miš kako bismo umanjili broj potrebnih klikova.
 • Klikom na "Planirano" sada ispravno možeš sortirati svoje Zadatke po zadanom datumu
 • Ako stvoriš zadatak dok je jedan filter odabran, on sada po defaultu biva označen tim filterom!
 • Tvoje Staje su sada ispravno konfigurirane tako da se redovi ljubimaca i jahaćih životinja ne stapaju na manjim ekranima!
 • Sada možeš kliknuti izravno na jahaću životinju da bi je opremio/la!
 • Popravili smo nekoliko bugova koji su sprječavali ljude da se pretplate ili u kupovini dragulja, ali nekoliko ih je još ostalo. Ne zaborate ih prijaviti na poveznici Report a Bug tj. Prijavi grešku (poveznica se nalazi ispod) i pomoći ćemo ti čim prije!
 • Sada bi trebao/la moći ukloniti zadatke kad napustiš Izazov!
 • Ponovno možeš uređivati oznake Izazova!
 • Popravili smo zbunjujući položaj gumba "Pošalji" u chatu
 • Popravili smo neke stilske probleme koji su ponekad uzrokovali čudan izgled Pustolovina
 • Kad urediš Ceh, po defaultu će te postaviti za vođu
 • Oznaka "Članovi" se sada zove "Popis članova" kako bi bilo jasnije da na nju možeš kliknuti kako bi vidio/la sve članove neke Družine, Ceha ili Izazova!
 • Ako te čeka poziv na pustolovinu, sad amožeš vidjeti koji su članovi prihvatili poziv prije nego ga započneš.
 • Kada završiš pustolovinu, ponovno se pojavljuju pop-upovi s obavijestima o finalnim nagradama!
 • Možeš sada normalno uređivati Družine!
 • Sada možeš ispravno dodjeljivati Statističke bodove bez potrebe za osvježavanjem stranice!
 • Ako si odbio/la izabrati neku klasu, nećeš više dobivati bespotrebna upozorenja o tome da do košta 3 Dragulja.
 • Više ne možeš sebe slučajno blokirati sa svog profila.
 • Mistični pješčani satovi se sada pokazuju u zaglavlju samo ako imaš više od jednoga. (Hvala što si pretplaćen/a!)
 • Markdown ponovno funkcionira u naslovima Izazova!
 • Sada možeš ponovno klonirati Izazove!
 • Ponovno se učitavaju Baileyine novosti u mobilnim aplikacijama!
 • Ne bi trebalo više biti crvenih obavijesti o Korisničkom ID-u u kutu prozora!
 • Performanse chata bi trebale biti bolje. (Još ih istražujemo kako bismo ih dodatno poboljšali, stog te molimo da nam javiš u Cehu Report a Bug (Prijavi grešku) ako ti se i dalje događa da ti chat kasni!)

Osvježi stranicu kako bi uživao/la u ovim popravcima! Ako i dalje imaš problema s njima nakon osvježavanja stranice, molim te da nam javiš u Cehu Report a Bug Guild (Prijavi grešku) i istražit ćemo to. :) Ako imaš povratnih informacija u vezi ažuriranja koje nije vezano uz bugove ili probleme neposredno vezane uz pristupačnost, 5. listopada otvaramo javnu karticu na Trello-u za takve komentare!

Hvala vam što ste tako odlična zajednica! Nevjerojatno nam znači <3


rujan 2017.Edit

28. 9. 2017.Edit

WEB STRANICA HABITICE IDE LEVEL GORE!

Dobrodošli u novu Habiticu! Jako smo uzbuđeni što je konačno možemo podijeliti s vama. Ovaj projekt, na kojem radimo iz ljubavi od prošlog prosinca, je najveće ažuriranje koje je Habitica do sada lansirala (s preko 150 stranica dizajnova, potpuno novim front-end kodom razvijenim nakon bezbrojnih testiranja, vježbi i mnogo, mnogo sastanaka). Samo osvježi preglednik kako bi učitao/la našu novu web stranicu!

Promo redesign login

Možeš pronaći potpuno popis izmjena ovdje, kao i objašnjenja za svaku od njih, ali evo nekoliko brzinskih savjeta za pomoć u orijentaciji:

Promo seasonal shop fall 2017
 • Imamo gomilu novih likovih radova po stranici! Poviri NIL-ove i chatove u Cehovima kako bi uživao/la u nekim od promjena.
 • Klikni izravno na svoje zadatke kako bi ti iskočio prozor za uređivanje!
 • Navigacijska traka sadrži nekoliko promjena kako bi bila više intuitivna za nove korisnike, pa preporučamo da uzmeš malo vremena kako bi otvorio/la padajuće izbornike i upoznao/la se s novim lokacijama. Važno je napomenuti da je Korisnički izbornik pomaknut na ikonu u gornjem desnom kutu.
 • Sada možeš zakačiti među tvoje Nagrade bilo koje artikal kojeg je moguće kupiti u igri. Možeš zakačiti Pozadine također! Samo drži miš izna ikone dućana i klikni na ikonu pribadače. Kada se vratiš na stranicu zadataka, vidjet ćeš artikal u svom stupcu Nagrada!
 • Imamo mnoštvo novih opcija filtriranja, posebno za Cehove i Izazove!
 • Stigle su i vizualne nadogradnje za svaki aspekt stranice, od prve stranice do Sezonskog dućana. nadamo se da će ti se svidjeti!
 • Neke od ovih nadogradnji su stigle na našu iOS and Android aplikaciju! Nemoj zaboraviti preuzeti najnovije updateove za najbolju performansu.

Imaš općenita pitanja oko novog načina funkcioniranja stranice? Postavi svoje pitanje u Habitica Help Guildu (Cehu za pomoć na Habitici) i rado ćemo ti pomoć! Također, ako uočiš neku upornu grešku koja se nije popravila osvježavanjem stranice, možeš je prijaviti u Report a Bug Guildu (Cehu za prijavljivanje bugova) i mi ćemo to istražiti čim prije.

Ako imaš neka razmišljanja o novom dizajnu, rado bismo ih čuli. 12. listopada ćemo otvoriti karticu na Trello-u z a javne komentare o redizajnu. Ova odgoda će nam priuštiti vremena za usmjeriti svoju pozornost na odgovaranje na neka generalna pitanja i ispravljanje grešaka koje možda iskrsnu. Iz ovog razloga vas molimo da još ne dajete povratne informacije o novom dizajnu dok ne otvorimo Trello karticu koju ćemo podijeliti u jednoj od Baileyinih obavijesti. Hvala na razumijevanju!

Promo veteran pets 2017

Ovo je značajno vrijeme promjene za Habiticu, stoga vam se želimo zahvaliti na strpljenju. Zato smo svima dali veteranskog ljubimca! Noviji korisnici su dobili veteranskog vuka, a stariji korisnici su dobili (ovisno o tome koje ljubimce već imaju) veteranskog tigra, lava ili veteranskog medvjeda. Otiđi u novu Staju i filtriraj samo Posebne ljubimce kako bi vidio/la najnoviji dodatak svom zvjerinjaku!"')

Tako smo uzbuđeni što nastavljamo graditi Habiticu s vama. Sada je hajde istražiti!

Hvala što igraš i sretno ti sa zadacima <3

Autor(i): Apollo, piyorii, TheHollidayInn, Paglias, Negue, Sabe, Alys, viirus, Lemoness, redphoenix, beffymaroo i svi naši zakon ispitivači!


26. 9. 2017.Edit

JESENSKI NAPITCI ZA IZLIJEGANJE I AŽURIRANJE HABITIČINE WEB STRANICE

Jezivi i sablasni napitci za izlijeganje!Edit

Promo ghost spooky potions

Stigla je nova vrsta ljubimca! Od sada pa do 31. listopada možeš kupiti jezive i sablasne napitke za izlijeganje na Tržnici koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što sablasni i jezivi napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Lemoness, Hermi i SabreCat

Ažuriranje Habitice: 28. rujnaEdit

Kao što mnogo vas već zna, Habitica prolazi kroz veliku nadogradnju dizajna. Uzbuđeni smo što vam možemo najaviti da ćemo ga lansirati ovaj tjedan i to u četvrtak, 28. rujna. Jedva čekamo!

Kao podsjetnik, ova nadogradnja dizajna je bazirana na golemoj količini povratnih informacija koju su nam tijekom vremena dali Habitičani i uključuje:

Promo redesign login
 • Naglasak na stvaranje dubljeg doživljaja svijeta Habitice, uključujući nove bannere NIL-ova koji prikazuju odlične scene, avatare koji će biti vidljivi u chatu i stranicu za prijavu koja ističe noćni krajolik Habitice
Promo avatar chat
 • Zabavne nove mogućnosti poput kategorija za Cehove i Izazove, više opcija filtriranja i mogućnost prilagođavanja tvog stupca Nagrada kačenjem bilo kojeg artikla iz igre koji je dostupan za kupovinu.
 • Čišći izgled koji je više intuitivan za učenje i bolje usklađen s našim mobilnim aplikacijama
 • Posebnog veteranskog ljubimca kojeg ćemo darovati svim korisnicima!

Ako bi htio/la baciti pogled na mnoštvo dorada koje smo za vas propremili, možeš pronaći cjeloviti popis ovdje koji opisuje što se sve promijenilo i zašto smo to promijenili.

Znamo da će možda biti teško prilagoditi se nekim od ovim promjenama ispočetka. Stoga ćemo 12. listopada otvoriti Trello karticu za javne komentare u vezi redizajna. Ovo će nama dati vremena za odgovarati na pitanja dok se ljudi privikavaju, ali i za popravljanja bilo kojih grešaka koje možda iskrsnu. Također, za korisnike koji trenutno koriste proširenja treće strane za izgled stranice, imajte na umu da ova proširenja možda neće funkcionirati nakon redizajna, ovisno o tome je li tvorac ga tvorac ažurirao. Rado ćemo pomoći tvorcima proširenja u Aspiring Comrades Cehu (Cehu Stremećih drugova).

Imajte na umu da će lansiranje redizajna vjerojatno biti pokrenuto u četvrtak, nešto kasnije tijekom dana (prema pacifičkom vremenu). Stoga pripazite na Baileyinu obavijest koja će vas uputiti na osvježavanje stranice. Hvala vam puno na strpljenju - jedva čekamo svima otkriti novu stranicu!

Autor(i): Apollo, piyorii, TheHollidayInn, Paglias, Negue, SabreCat, Alys, viirus, Lemoness, redphoenix, beffymaroo i svi naši zakon testeri!


21. 9. 2017.Edit

POČINJE JESENSKI FESTIVAL! OGRANIČENA IZDANJA JESENSKE OPREME, OTVARA SE SEZONSKI DUĆAN I VIJESTI O KOMPLETIMA NIL-ova!

Ograničena izdanja kompleta za klaseEdit

Promo classes fall 2017
Od sada pa do 31. listopada bit će dostupna ograničena izdanja kompleta u stupcu Nagrada! Ovisno o tvojoj klasi, možeš biti Habitoween Ratnik, zamaskirani Čarobnjak, Iscjelitlje uklete kuće ili Lupež maškara. Bilo bi ti pametno biti što produktivniji/a kako bi zaradio/la dovoljno Zlatnika prije nego istekne vrijeme...

Autor(i): AnnDeLune, ʂʈєƒąʃųƥągųʂ, Katy133, Lilith of Alfheim, Beffymaroo i SabreCat

Otvara se Sezonski dućanEdit

Promo classes fall 2016 backgrounds
Sezonski dućan je otvoren! Trenutno u skladištu ima jesenska izdanja sezonskih stvari, uključujući prošle jesenske komplete. Sve tamo će biti dostupno za kupovinu tijekom Jesenskog festivala svake godine, ali je sad otvoren samo do 31. listopada tako da bi ti bilo najbolje se odmah opremiti ili ćeš trebati čekati cijelu godinu kako bi ponovno mogao/la kupiti ove artikle!

Autor(i): Definitely not a villain, ShoGirlGeek. cataclysms, maxpendragon, Lemoness i SabreCat

Oprema NIL-ovaEdit

Seasonalshop open
Svi su se sjurili do Rascvjetanih poljana kako bi slavili ovaj sablasni festival žetve. Nemoj zaboraviti pogledati sve nove komplete koje ljudi nose!

Autor(i): Shaner, Lemoness i Beffymaroo


20. 9. 2017.Edit

OBJAVA NA BLOGU: DODATNA MOTIVACIJA ILI NEZASLUŽENE NAGRADE?

Reflektor na Wiki-ju o varanjuEdit

Scene cheating

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec je o varanju! Nadamo se da će ti pomoći u pronalasku ravnoteže između motivacije i odgovornosti. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan!Edit

Promo mystery 201709

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan: komplet artikala učenika vradžbina! Imaš samo dvanaest dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš! Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): by Lemoness


19. 9. 2017.Edit

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA RUJAN

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan!Edit

Promo mystery 201709

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan: komplet artikala učenika vradžbina! Imaš samo dvanaest dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš! Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness


16. 9. 2017.Edit

KOSTIMI! IZA SCENE I IZAZOV

Izazov kostimaEdit

Promo behindthescenes costume

Zajednički izazov kostima je počeo! Od sada pa do 31. listopada, obuci se kao svoj avatar u stvarnom životu i objavi fotografiju na društvenim mrežama kako bi zaradio/la cijenjenu značku Izazova kostima! Pročitaj puni popis pravila na stranici Izazova.

Autor(i): Lemoness

Iza scene: avantura izrade kostima s BeffymarooEdit

Stigla je nova zakulisna objava na Habitičinom blogu! Pridruži se Beffymaroo dok objašnjava proces izrade kostima za maskenbal. Pogledaj fotografije koje ovo prikazuju korak po korak i pročitaj savjete za pripreme za izradu vlastitog kostima!

Autor(i): Beffymaroo


12. 9. 2017.Edit

NOVI PAKET PUSTOLOVINA I NOVI MODERATOR!

Novi paket pustolovina na popustu: Prijatelji farmeEdit

Promo bundle farm
Ako želiš svojoj Staji pridružiti životinjice sa farme, posrećilo ti se! Od sada pa do 30. rujna, možeš kupiti paket pustolovina Prijatelja farme i dobiti pustolovine ovce, krave i konja, i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ponudu u Dućanu pustolovina danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Tekst: schizelle, VikingRunner, Salambander, Leephon i Lemoness
Slike: UncommonCriminal, Soloana, fuzzytrees, Feralem Tau, Eevachu, Beffymaroo, JessicaChase, starsystemic, nonight, Misceo i Tocath

Zaželimo dobrodošlicu našem novom moderatoru: Fox_town!Edit

Vrlo smo uzbuđeni što možemo najaviti da se našem timu pridružio novi moderator: dugovremeni društvenjak, dio vezivnog tkiva zajednice, prijatelj mnogima među vama...Fox_town! Otiđi u Krčmu i čestitaj mu!


9/11/2017Edit

NEW TEESPRING CAMPAIGN!

Habitica T-Shirts Are Back!Edit

Habitica Gryphon Shirt-Purple
We're running another Teespring campaign!

For a limited time, you can grab Habitica T-shirts! This U.S.-only Teespring campaign will only run until September 14, so hurry if you want to snap one up!

Our Teespring campaigns are driven by demand, so if you'd like mugs, onesies, or other items for E.U. Habiticans, be sure to go to our Teespring store and reserve the item you want. Once enough items are reserved, the item will automatically be printed.

Thanks for supporting Habitica!

by Redphoenix and Sara Olson


9/8/2017Edit

USE CASE SPOTLIGHT: LEARNING LANGUAGES

Scene languages

Use Case Spotlight on Language LearningEdit

This month's Use Case Spotlight is about Learning Languages! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be trying to learn a second language (or a third! Or more!).

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to cultivate positivity? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo

9/5/2017Edit

SEPTEMBER BACKGROUNDS AND ARMOIRE ITEMS; iOS UPDATE

Promo backgrounds armoire 201709

September Backgrounds and Armoire Items!Edit

We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can stroll Beside a Well, work in a Garden Shed, and create masterpieces in the Pixelist's Workshop.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Farrier Set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :) by SabreCat, CitrineSun, GeraldThePixel, Pandah and Awesome kitty

iOS Update!Edit

We've released a new update to our iOS app! In this update, we've fixed two pesky bugs! First, we've added a fix for the bug that caused users to be logged out of the app frequently. We've also fixed the issue where blank spaces appeared in the spots for your non-Due Dailies.

We hope you enjoy the update! Be sure to download it now for a better Habitica experience!

If you like the improvements that we’ve been making to our app, please consider reviewing this new version. It really helps us out! Old reviews get hidden with each update, but if you go to the review section you can re-post them again with a single tap. by Viirus

9/1/2017Edit

NEW TAKE THIS CHALLENGE

Promo takethis armor

September Take This Challenge: Hero's Triumph!Edit

The next Take This Challenge has launched, "Hero's Triumph!", with a focus on volunteerism. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "Keep Calm and Carry On!": grand prize winner wakupedia, and runners-up Sarah Blake, Drago Nar, secretlondon, Birgitte, and LifeChanging! Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This item set, if they hadn't completed the set already. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat


kolovoz 2017.Edit

8/30/2017Edit

LAST CHANCE FOR LAVA WARRIOR SET AND EMBER HATCHING POTIONS

Promo ember potions

Last Chance for Lava Warrior SetEdit

Promo mystery 201708
Reminder: you only have three days to subscribe and receive the Lava Warrior Set! Subscribing also lets you buy gems for gold. The longer your subscription, the more gems you get!

Thanks so much for your support! You help keep Habitica running.

by Lemoness

Last Chance for Ember Hatching PotionsEdit

Reminder: there are three days left to buy Ember Hatching Potions! If they come back, it won't be until next year at the earliest, so don't delay!

by Balduranne, tricksy.fox, and SabreCat

8/26/2017Edit

CHALLENGE REMINDER AND SITE REDESIGN UPDATE

Official Back-to-School Challenge ReminderEdit

Scene studying
Don't forget that Habitica's latest official Challenge, the Back-to-School Preparation Challenge, is still running over the course of the next month! Join the Challenge and check off the tasks to make the start of the school year go more smoothly. Plus, you'll have a chance to win up to 10 gems!

Already feel that you're past the transition point and the school year is well in hand? Check out some of our school-focused Guilds, such as The Scholars, The High School Scholars, College Info Geek, or The Graduate Student Guild, to find a community that can keep you accountable year-round.

by Lemoness

Update on Site RedesignEdit

As some of you may recall, the Habitica staff has been working on a massive site upgrade for quite some time. Originally, we were hoping to launch by the end of August, but as we approached that deadline, the team unanimously determined that we could provide a better user experience if we took more time to really work on testing and bug-fixing so that when we do launch the new site, it's the best that it can be. We know that Habiticans rely on us every day, and we take that responsibility very seriously. We're so proud of what we've accomplished so far -- over 150 pages of new designs, a complete rewrite of the website's frontend code, and tons of upgrades and improvements -- and it's really important to us that when we launch it, we launch it right.

Luckily, you don't need to wait until the release for a sneak peek of what's to come! We've debuted the new login page on our iOS and Android apps. Keep an eye out for future updates as well.

Thanks for understanding. We've been incredibly lucky to have such a caring and vibrant community, and your support means the world to us. We wish you good luck as you go forth to conquer your tasks!

8/24/2017Edit

IOS APP UPDATE

iOS Update!Edit

Promo ios login
We've released a new iOS update! In this update, we've added an exciting new introduction and a fancy new login screen featuring a lovely nighttime Habitica landscape. There's also an improved tutorial to help new Habiticans get started with slaying their tasks! And last but not least, we've made Habitica prettier by updating some of our design elements.

We hope you enjoy the update! Be sure to download it now for a better Habitica experience!

If you like the improvements that we’ve been making to our app, please consider reviewing this new version. It really helps us out! Old reviews get hidden with each update, but if you go to the review section you can re-post them again with a single tap.

by Viirus

8/17/2017Edit

AUGUST SUBSCRIBER ITEMS AND WIKI SPOTLIGHT

August Subscriber Items Revealed!Edit

Promo mystery 201708
The August Subscriber Items have been revealed: the Lava Warrior Item Set! You only have 14 days to receive the item set when you subscribe. If you're already an active subscriber, reload the site and then head to Inventory > Equipment to claim your gear!

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data and a cute Jackalope pet. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness

Blog Post: Using Habitica for SchoolworkEdit

Scene studying
This month's featured Wiki article is about Using Habitica for Schoolwork! We hope that it will help you as you prepare for the new school year. Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook. by Beffymaroo and the Wiki Wizards

8/15/2017Edit

GUILD SPOTLIGHT: LEARN NEW THINGS

Guild Spotlight: Learn New Things!Edit

Scene studying

There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights the Guilds that can help you as you Learn New Things! Check it out now to find Habitica's best communities for folks who want to expand their knowledge!

by Beffymaroo

8/10/2017Edit

HIPPO PET QUEST AND USE CASE SPOTLIGHT

New Pet Quest: Hippo!Edit

Quest hippo
A hoodwinking hippo attempts to ruin a productive day on the Sloensteadi Savannah by criticizing you for taking a break! Get the latest pet quest, The Hippo-Crite, and earn some happy hippo pets by completing your real-life tasks.

Art by khdarkwolf, ju.morales, Awesomekitty, Vampitch, Euan1, Shogirlgeek, and Willow the Witty

Writing by Mike.Antonacci

Use Case Spotlight: Learning New ThingsEdit

Scene studying
This month's Use Case Spotlight is about Learning New Things! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be going back to school, or just looking to gain knowledge!

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to Learn Languages? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo

8/8/2017Edit

EMBER MAGIC HATCHING POTIONS AND BACK TO SCHOOL CHALLENGE!

Ember Hatching PotionsEdit

Promo ember potions
There's a new pet breed in town! Between now and August 31st, you can buy Ember Hatching Potions from the Market and use them to hatch any standard pet egg. (Magic Hatching Potions do not work on Quest Pet eggs.) Ember Pets aren't picky, so they'll happily eat any kind of food that you feed them!

After they're gone, it will be at least a year before the Ember Hatching Potions are available again, so be sure to get them now!

by Balduranne, tricksy.fox, and SabreCat

Official Challenge: Back-to-School Preparation!Edit

The school year is looming large for many scholarly Habiticans, so we've prepared a special Back-to-School Challenge to help with the transition between summer and semester. Check it out now for a chance to win: 9 people will be awarded 5 gems each, and the grand prize winner will get 10 gems and the achievement!

by Lemoness

8/3/2017Edit

NEW BACKGROUNDS, ARMOIRE ITEMS, AND TAKE THIS CHALLENGE; INVITED A FRIEND ACHIEVEMENT; BEHIND THE SCENES AT SAN DIEGO COMIC-CON

Promo backgrounds armoire 201708

August Backgrounds and Armoire Items!Edit

We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can ride on the Back of a Giant Beast, boldly explore the Desert Dunes, and celebrate Habitica's Naming Day with Summer Fireworks!

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Yellow Party Dress and the Anti-Procrastination Armor Set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by Vampitch, khdarkwolf, thegrimsqueaker, ystockings, and eyenne

Promo takethis armor

New Take This Challenge!Edit

The next Take This Challenge has launched, "Keep Calm and Carry On!", with a focus on deep breathing to settle one's stress. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Promo sdcc 2017

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "Test Thy Courage!": grand prize winner SciStar, and runners-up minaqo, dnux, Karzn, Odeloen, and Benign_K! Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This item set if they hadn't completed it already. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat

Achievement-friends2x

New Badge and Achievement: Invited a FriendEdit

There's a brand new badge you can earn when a friend you've invited to Habitica signs up! If you've already invited a friend who joined Habitica through the "Invite a Friend" feature on your Party page, you've received the achievement automatically! We hope that you have fun together.

by minac, Drueth, and SabreCat

Behind the Scenes: Habitica at Comic-Con!Edit

There's a new Behind the Scenes post on the Habitica Blog about our recent trip to San Diego Comic-Con! Check it out for some fun photos and stories about our Con adventures!

by Beffymaroo


srpanj 2017.Edit

7/31/2017Edit

HABITICA NAMING DAY, PURPLE GRYPHON REWARDS, AND COMING-SOON HABITICA SITE UPGRADE

Habitica Naming DayEdit

Achievement-habiticaDay2x

Happy Habitica Naming Day! In honor of the day when we changed the name of the app from HabitRPG to Habitica, we've given everyone an achievement, as well as some delicious cake for your pets and mounts.

by Lemoness and SabreCat

Habitica Purple GryphonsEdit

Promo naming day 2017

Speaking of pets and mounts, we've given all new users our Purple Gryphon Mount, Melior! If you already received Melior last year, we've given you his little sister Meliora, a Purple Gryphon Pet. You can find them in the Rare Pet/Rare Mount sections of the stable! Already had both of them? Now you get a cool Purple Gryphon Helm in the Rewards column!

Thanks for being a Habitica user -- you all mean so much to us. We hope that you enjoy your presents!

by Lemoness, Beffymaroo, and Baconsaur

Coming Soon: Habitica Levels UpEdit

Promo redesign header

We're very excited to announce a big change that we've been working on for a long time: Habitica is getting a huge design upgrade that will make it faster, prettier, and easier to use!

In particular, many of our design choices are the result of a ton of user feedback that we’ve been compiling over time.

The upgrade will be happening later this August, so stay tuned for more details soon! Some exciting things to look forward to:

Promo redesign tavern
 • An emphasis on making the world of Habitica feel more immersive, including new NPC banners that show cool scenes, avatars that are visible in chat, and a login page highlighting the night-time Habitica countryside
 • Fun new features such as tags for Guilds and Challenges, more filtering options, and the ability to customize your Reward column by pinning any purchasable item in the game.
 • A cleaner look that is more intuitive to learn, and more consistent with our mobile apps
 • A special veteran pet awarded to all users!
Promo redesign login

Keep an eye on upcoming Bailey announcements for more information soon!

by Paglias, TheHollidayInn, Negue, Apollo, piyorii, beffymaroo, Lemoness, redphoenix, viirus, and the rest of the Habitica Team


7/30/2017Edit

LAST CHANCES FOR LIMITED ITEMS AND HABITICANS HELPING ENTREPRENEURS

Promo aquatic potions

Last Chance for Jellymancer SetEdit

Promo mystery 201707

Reminder: you only have two days to subscribe and receive the Jellymancer Set! Subscribing also lets you buy gems for gold. The longer your subscription, the more gems you get!

Thanks so much for your support! You help keep Habitica running. by Lemoness

Last Chance for Aquatic Hatching PotionsEdit

Reminder: there are only two days left to buy Aquatic Hatching Potions! If they come back, it won't be until next year at the earliest, so don't delay!

by Stefalupagus and Beffymaroo

Habiticans Helping EntrepreneursEdit

Did you know that Habitica has partnered with Seeds, an organization that sends micro-loans to entrepreneurs in developing countries? When you buy the 84-gem pack in the apps, a portion of the proceeds will go directly to small business owners in developing countries to help improve their lives. Last month alone, Habitica provided an estimated 128 micro-loans to entrepreneurs in Kenya thanks to the generosity of Habitica users!

You can learn more about how it works by tapping the gem icon in your app. Check it out!


7/27/2017Edit

GUILD SPOTLIGHT: PET CARE

Hatching a Dragon Scene by Leephon

Guild Spotlight on Pet CareEdit

There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights the Guilds that can help you as you care for your animal companions! Check it out now to find Habitica's best Pet Care communities.

by Beffymaroo


7/25/2017Edit

JULY SUBSCRIBER ITEMS AND USE CASE SPOTLIGHT

Promo mystery 201707

July Subscriber Items Revealed!Edit

The July Subscriber Items have been revealed: the Jellymancer Item Set! You only have six days to receive the item set when you subscribe. If you're already an active subscriber, reload the site and then head to Inventory > Market to claim your gear!

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data and a cute Jackalope pet. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness

Hatching a Dragon Scene by Leephon

New Use Case Spotlight Post: Pet Care!Edit

This month's Use Case Spotlight is about Pet Care! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be taking care of animal companions.

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to Learn New Things? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo


7/18/2017Edit

SAN DIEGO COMIC CON, GOOD LUCK CARDS, APP BUG FIXES, AND WIKI WEDNESDAY

Promo unconventional armor

Habiticans at Comic-Con!Edit

Lemoness, Beffymaroo, and Redphoenix will be representing Habitica at San Diego Comic Con this year. If you'd like to meet them, along with other fellow Habiticans, join us at the Habitica SDCC Meetup! We'll be giving away Habitica stickers and promo codes for the Unconventional Armor set.

You can find us on Saturday, July 22, at the San Diego Bayfront Hilton from 4:00-5:00 PM! Look for the purple Gryphon banner. Can't wait to meet you :)

Promo good luck

New Card: Good Luck!Edit

A new greeting card is available in the Market: the Good Luck card! For 10 Gold, you can wish the very best of luck to a Party mate who has a big task or momentous occasion coming up. Do so, and you and the recipient will earn the Lucky Letter achievement!

by OuttaMyMind and ChrisSpatzerl

Bug Fixes for the AppsEdit

We've recently updated our Android and iOS apps with performance improvements and bug fixes! Be sure you've downloaded the latest version of the apps for the best Habitica experience.

by Viirus

Promo task planning

Blog Post: The Library of Tasks and ChallengesEdit

This month's featured Wiki article is about the Library of Tasks and Challenges Guild! We hope that it will help you as continue to add to and adapt your Task list to fit your goals. Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook.

by Beffymaroo and the Wiki Wizards


7/13/2017Edit

BEHIND THE SCENES: KING MANTA

Promo king manta

Behind the Scenes Blog Post: King Manta!Edit

Have you ever wanted to know more about King Manta, the Mage Masterclasser? Today's blog post features a spotlight on the ruler of the undersea city of Dilatory! Check it out now to learn about how he learned his masterful magic skills, his friends and family, and his hobbies!

by Lemoness


7/11/2017Edit

NEW DISCOUNTED PET QUEST BUNDLE AND ORCAS FOR EVERYONE

Promo bundle splashy

New Discounted Pet Quest Bundle: Splashy PalsEdit

If you're a fan of sea creatures, you're in luck! From now until July 31, you can purchase the Splashy Pals Pet Quest Bundle and receive the Seahorse, Sea Turtle, and Whale quests, all for only 7 Gems! That's a discount of 5 Gems from the price of purchasing them separately. Check it out in the Quest Shop today!

by Lemoness and SabreCat

Art by McCoyly, krazjega, UncommonCriminal, zoebeagle, Kiwibot, JessicaChase, Scarabsi, JaizakArpaik

Writing by Calae, Ginger_Hanna, Lemoness

Promo orcas

Orcas for Everyone!Edit

Looks like there are even more sea animals riding the waves around the city of Dilatory: Some friendly Orcas are swimming into Habiticans' stables! In honor of the Summer Splash event, everyone gets a free Orca mount or, if you already had the Orca mount, a cute Orca pet. Enjoy!

by Beffymaroo and UncommonCriminal


7/5/2017Edit

RECORD YESTERDAY'S ACTIVITY, SPLASHY SKINS, AND SEAFOAM

Record Yesterday's ActivityEdit

Scene dailies
Great news! We've added a new feature to protect you if you accidentally forget to check off some of the previous day's Dailies. Now the first time that you sign into Habitica each day, a pop-up will let you note any Dailies that you completed but weren't able to check off. Record Yesterday's Activity will be automatically available on the Habitica website, as well as on our iOS and Android apps! There's nothing you need to do to enable the feature aside from updating to the most recent version of the apps. We hope this helps you get even more out of your Dailies list. Enjoy your added productivity!

by TheHollidayInn, SabreCat, Alys, viirus, and all our awesome testers!

Promo splashy skins

Splashy SkinsEdit

Promo seafoam
The Seasonal Edition Splashy Skins are available until July 31st! You can complete your summer avatar look with Clownfish, Deep Ocean, Tropical Water, Mergold, Mergreen, Merblue, Merruby, and Shark Skins.

This Seasonal Edition customization set will only be available to purchase until July 31st, after which they'll be gone until next year, so be sure to swoop them up now!

by Lemoness and UncommonCriminal

SeafoamEdit

Throw some Seafoam at your friends and they will turn into a cheerful sea star until their next cron! You can buy the Seafoam in the Seasonal Shop for gold. Plus, they will receive the Aquatic Friends badge!

Don't want to be a sea star? Just buy some Sand from the Rewards Store to reverse it.

Seafoam will be available in the Seasonal Shop until July 31st!

by Lemoness

7/3/2017Edit

JULY BACKGROUNDS, ARMOIRE ITEMS, AND TAKE THIS CHALLENGE

July Backgrounds and Armoire Items!Edit

Promo backgrounds armoire 201707
We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can lounge in a Seashell, swim through a Kelp Forest, and rest by a Midnight Lake.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Swan Dancer. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by Manostion, Lilith of Alfheim, Reesachan, and AnnDeLune

New Take This Challenge!Edit

Promo takethis armor
The next Take This Challenge has launched, "Test Thy Courage!", with a focus on positive social interactions. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "I Am the Night!": grand prize winner Chandramani Adil, and runners-up racherinh, auburntouch, lavraiedre, celedine, and 长颈鹿的尾巴. Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This item set if they hadn't already completed it. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat

lipanj 2017.Edit

6/29/2017Edit

AQUATIC HATCHING POTIONS AND LAST CHANCE FOR JUNE SUBSCRIBER ITEMS

Promo aquatic potions

Aquatic Hatching PotionsEdit

There's a new pet breed in town! Between now and July 29th, you can buy Aquatic Hatching Potions from the Market and use them to hatch any standard pet egg. (Magic Hatching Potions do not work on Quest Pet eggs.) Aquatic Potion Pets aren't picky, so they'll happily eat any kind of food that you feed them!

After they're gone, it will be at least a year before the Aquatic Hatching Potions are available again, so be sure to get them now!

by Stefalupagus, Beffymaroo, and SabreCat

Last Chance for Pirate Pioneer SetEdit

Promo mystery 201706
Reminder: tomorrow is the final day to subscribe and receive the Pirate Pioneer Set! Subscribing also lets you buy gems for gold. The longer your subscription, the more gems you get!

Thanks so much for your support! You help keep Habitica running.

by Lemoness

6/27/2017Edit

GUILD SPOTLIGHT: OUTDOOR HOBBIES

Guild Spotlight: Outdoor Hobbies!Edit

Scene raking leaves
There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights the Guilds that can help you find fun and exciting activities in the great outdoors! Check it out now to find Habitica's best Outdoor Hobby communities. by Beffymaroo

6/22/2017Edit

JUNE SUBSCRIBER ITEMS: PIRATE PIONEER SET

June Subscriber Items Revealed!Edit

Promo mystery 201706
The June Subscriber Items have been revealed: the Pirate Pioneer Item Set! You only have eight days to receive the item set when you subscribe. If you're already an active subscriber, reload the site and then head to Inventory > Equipment to claim your gear!

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data and a cute Jackalope pet. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness


6/20/2017Edit

SUMMER SPLASH BEGINS: SUMMER CLASS OUTFITS, SEASONAL SHOP, AND NPC DECORATIONS!

Summer Splash Begins!Edit

To escape the summer heat in Habit City, everyone's moved down to the undersea city of Dilatory. The Summer Splash event has begun!

Summer Class OutfitsEdit

Promo summer classes 2017

From now until July 31st, limited edition outfits are available in the Rewards column. Depending on your class, you can be a Seashell Healer, Sea Dragon Rogue, Sandcastle Warrior, or Whirlpool Mage! You'd better get productive to earn enough gold before they disappear. Good luck!

by AnnDeLune, tricksy.fox, Vampitch, and nonight

Seasonal Shop Is Open!Edit

Seasonalshop summer2015

The Seasonal Shop has opened! The Seasonal Sorceress is stocking the seasonal edition versions of previous summer outfits, now available for gems instead of gold. Plus, there will be more fun things in the shop as the event progresses. The Seasonal Shop will only be open until July 31st, so don't wait!

by SabreCat, Lemoness, Giu09, JaizakAripaik, Teto Forever, and Kai

NPC CostumesEdit

Npc matt Summer Splash

Looks like the NPCs are really getting in to the cheery summer mood around the site. Who wouldn't? After all, there's plenty more celebration to come....

by Lemoness

6/19/2017Edit

HABITICA BLOG: BEHIND THE SCENES AT HABITICA HOUSE, FEATURED WIKI ON CUSTOM REWARDS

Scene habitica house

Behind the Scenes: Habitica HouseEdit

There's a new Behind the Scenes post on the Habitica blog about our recent Staff Retreat. Come check out some great photos and anecdotes from the trip, and find more fun by searching #HabiticaHouse on Twitter and Instagram!

Featured Wiki Article: Sample RewardsEdit

Scene buying rewards
This month's featured Wiki article is about Sample Rewards! We hope that it will help you as you treat yourself in recognition of your hard work! Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook. by Beffymaroo and the Wiki Wizards

6/16/2017Edit

NEW AUDIO THEMES AND GREETING CARDS, CHALLENGE JOINING ACHIEVEMENT, AND REDUCED COLLECTION QUEST DIFFICULTY

New Audio Themes!Edit

We've added two new audio themes, both packed full of old-school games nostalgia! Check out Beatscribe's NES Theme and Arashi's Theme, available under the 🔊 icon on the Web site or Settings > Audio Theme in our mobile apps.

by Beatscribe and Airu

Inventory special congrats
Inventory special getwell

New Cards: Congratulations and Get WellEdit

Two new greeting cards are available in the Market: Congratulations and Get Well cards! For 10 Gold, you can cheer up a party member who's under the weather, or congratulate them on their accomplishments. Do so, and you and the recipient will earn the Caring Confidant or Congratulatory Companion achievement, respectively!

Art by McCoyly, tricksy.fox, and Willow the Witty

Implemented by Accio Books!

Achievement-challenge2x

Challenge Joining AchievementEdit

Another new Achievement is available: Joined a Challenge! Earn this badge by participating in any Challenge on Habitica, be it an official Habitica challenge, or a Guild or Party challenge. Habiticans currently participating in Challenges or who have won Challenges in the past have already had this Achievement awarded--head to your achievements page to see!

Art by Vampitch

Implemented by Drueth

Testimonial by Streak

Collection Quest Difficulty ReducedEdit

In response to your feedback, we've reduced the number of items needed to complete several collection quests. "Find the Lair of the Wyrm", "Egg Hunt", "Message in a Bottle", "A Stern Talking-To", and "The Moonstone Chain" have all had their requirements reduced, making it more feasible for small parties to complete them in a timely fashion. If you've felt daunted by these Quests in the past, head to the Quest Shop and give them another try!

If you've already tackled these quests, your extra efforts were not in vain! We've proportionally increased the number of achievements that you received from them.

by paulwasit and Lemoness


6/13/2017Edit

SEA SLUG PET QUEST AND ALYS CONTRIBUTOR SPOTLIGHT

Quest nudibranch

New Pet Quest: Sea Slugs!Edit

A leisurely day at the beach takes a turn for the alarming when a bunch of dazzling sea slugs invade a To-Do list! Get the latest pet quest, the NowDo Nudibranch, and earn some nifty Nudibranch pets by completing your real-life tasks.

by SabreCat, Beffymaroo, Lilith of Alfheim, amadshade, Porrompomperro, and Thiam

Promo contrib spotlight alys

Contributor Spotlight: Alys!Edit

We've posted a new Contributor Spotlight on the blog! Check out our latest interview with Alys, a Moderator and Blacksmith, to learn more about how she uses Habitica.

by Alys, Beffymaroo, and Lemoness


6/1/2017Edit

JUNE BACKGROUNDS AND ARMOIRE ITEMS, NEW TAKE THIS CHALLENGE, AND GUILD SPOTLIGHT

June Backgrounds and Armoire Items!Edit

Promo backgrounds armoire 201706
We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can rule over a Sandcastle, admire an Ocean Sunrise, and unearth Buried Treasure.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Viking Set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by PattyTheWitch, CitrineSun, Reesachan, and Katy133

Promo takethis armor

New Take This ChallengeEdit

The next Take This Challenge has launched, "I Am the Night!", with a focus on sleep hygiene. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Scene arts crafts

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "Cast of Characters!": grand prize winner ShoTaka, and runners-up Steve the Dragon Slayer, Christina Melfi Passavia, Kingphisher, Servalan, and Júnior Rodrigues Knd! Plus, all participants in that Challenge who had not already completed the Take This item set have received the next piece. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat

Guild Spotlight: Arts and CraftsEdit

There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights the Guilds that can help you as you work on creative projects! Check it out now to find Habitica's best Arts and Crafts-focused communities.

by beffymaroo

svibanj 2017.Edit

5/30/2017Edit

HIRING MOBILE DEVELOPER; LAST CHANCE FOR FEATHERY GOODIES AND PARTY SURVEY

Hiring Mobile Developer!Edit

Want to join the Habitica team? We’re looking to hire a new mobile contractor!

We’re particularly interested in people who have a good understanding of either Android development or iOS development, including knowledge of ObjC and Swift. Bonus points if you also have experience with: Core Data, Reactive Programming (ReactiveCocoa/RxJava), Realm, and Kotlin, as well as familiarity with iOS and/or Android UI design principles, patterns, and best practices. Our ideal dev would be eager to push the limits of what our apps can currently do, with an eye for details, a drive to make their work both technically and visually sound, and an interest in expanding their knowledge of current advancements in the field. Diverse candidates are encouraged to apply!

To apply, send an email to vicky@habitica.com with a CV that includes your experience with the items listed above, your Habitica username, and your favorite nerdy pursuit. We can’t wait to hear from you!

by the Habitica Team

Last Chance for Feathered Fighter Set and Feathered Friends Pet Quest BundleEdit

Reminder: tomorrow is the final day to subscribe and receive the Feathered FIghter Set! Subscribing also lets you buy gems for gold. The longer your subscription, the more gems you get! You'll also receive the exclusive Jackalope Subscriber pet! Thanks so much for your support! You help keep Habitica running.

It's also the last day to purchase the Feathered Friends Pet Quest Bundle and receive the Parrot, Owl, and Falcon quests, all for only 7 gems! That's a discount of 5 gems from the price of purchasing them separately. Check out this deal in the Quest Shop before it flies away!

by Lemoness

Last Chance for Party Usage SurveyEdit

Achievement-guild2x

Tomorrow is the last day to tell us more about how your Party uses the text features on your Party page and earn the Helped Habitica Grow badge! Click here to take the brief survey!

by Sara Olson


5/25/2017Edit

MONTHLIES AND YEARLIES, CHALLENGES ON IOS, AND FLORAL HATCHING POTIONS

Monthlies and Yearlies: New Repeating Options for DailiesEdit

Promo floral potions
Great news! We've added Repeatable Dailies, one of our most-requested features. Now you can set a Daily task to be due at any interval you choose, including on a specific day of the month or year! Repeatables will be available on the Habitica website, as well as on our iOS and Android apps! We hope this helps you get even more out of your Dailies list. Enjoy your added productivity!

by TheHollidayInn, Alys, and all our awesome testers!

iOS Update: Challenges and Bug FixesEdit

We've released a new iOS update!

Now iOS users can view, join, and leave Challenges via the Habitica app! Easily add user-created tasks to your list, then compete against other Habiticans to win gems and achievements. We've also smashed some bugs including the issue where Dailies would not always be saved on iOS 8 and 9 and a fix for the crashes some users were experiencing when using To-Dos and checklists.

We hope you enjoy the update! Be sure to download it now for a better Habitica experience!

If you like the improvements that we’ve been making to our app, please consider reviewing this new version. It really helps us out! Old reviews get hidden with each update, but if you go to the review section you can re-post them again with a single tap.

by viirus

Floral Hatching PotionsEdit

Floral Magic Hatching Potions are back! Between now and June 14, you can buy them from the Market and use them to hatch any standard pet egg. (Magic Hatching Potions do not work on Quest Pet eggs.) Floral Potion Pets aren't picky, so they'll happily eat any kind of food that you feed them!

After they're gone, it will be at least a year before the Floral Hatching Potions are available again, so be sure to get them now!

by Mako413 and SabreCat


5/23/2017Edit

MAY SUBSCRIBER ITEMS, DEVELOPER BLOG POST, GUILD ACHIEVEMENT, AND PARTY SURVEY

Promo mystery 201705

May Subscriber Item Set Revealed!Edit

The May Subscriber Item has been revealed: the Feathered Fighter Item Set! You only have seven days to receive the item set when you subscribe. If you're already an active subscriber, reload the site and then head to Inventory > Equipment to claim your gear!

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness

Developers' Blog: Important Upcoming API ChangesEdit

If you're a third-party developer, there are some important upcoming technical changes to Habitica's API that you should know about. Read more about these exciting updates and how to prepare for your app for them on the Habitica developers' blog, The Forge!

by TheHollidayInn

New Badge and Achievement: Joined a GuildEdit

Achievement-guild2x

There's a brand new badge you can earn by joining a Guild! Guilds are a great way to meet fellow Habiticans who share your interests and/or goals! Earn the new achievement by joining one or more Guilds. If you're already in a Guild, you've received the achievement automatically! Have fun.

by SabreCat and Vampitch

Help Habitica Grow! Party Usage SurveyEdit

Achievement-tree2x

Are you in a Party? We'd love to know more about how your Party uses the text features on your Party page! Click here to take a brief survey. If you provide your User ID at the end, you'll earn the Helped Habitica Grow achievement!

by Sara Olson


5/18/2017Edit

DISCOUNTED QUEST BUNDLE AND LAST CHANCE FOR FAIRY POTIONS

New Discounted Pet Quest Bundle: Feathered FriendsEdit

Promo bundle feathered
If you're a fan of bird pets and mounts, you're in luck! From now until May 31, you can purchase the Feathered Friends Pet Quest Bundle and receive the Parrot, Owl, and Falcon quests, all for only 7 Gems! That's a discount of 5 Gems from the price of purchasing them separately. Check it out in the Quest Shop today!

by Lemoness and SabreCat

Art by Casey, Teto Forever, Eevachu, UncommonCriminal, JonArinbjorn, Trogdorina, Onheiron, Squish

Writing by Lemoness, Token, and Bartelmy

Pet-LionCub-Fairy

Last Chance for Fairy Hatching PotionsEdit

Reminder: this is the final day to buy Fairy Hatching Potions! If they come back, it won't be until next year at the earliest, so don't delay!

by Edge


5/11/2017Edit

BLOG BONANZA: USE CASES, WIKI, AND BEHIND THE SCENES

Use Case Spotlight: Arts & CraftsEdit

Scene arts crafts

This month's Use Case Spotlight is about Arts and Crafts! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be working on creative projects!

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to manage outdoor activities and hobbies? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo

Featured Wiki Article: Sample To-DosEdit

Scene todos

This month's featured Wiki article is about Sample To-Dos! We hope that it will help you as you set up or re-evaluate your Tasks page. Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook.

by Beffymaroo and the Wiki Wizards

Behind the Scenes: Meditation in 60 SecondsEdit

Clipart-rosemonkeyct-meditation

It's Mental Health Awareness Month, and one technique that many folks find helpful in managing stress is meditation. In this month's Behind the Scenes blog post, Habitica's own redphoenix shares her tips for establishing your own meditation practice!

by redphoenix


5/9/2017Edit

GROUP PLAN MANAGERS, SWEARWORD BLOCKING, AND SPAM PREVENTION

Group Plan ManagersEdit

Mount Jackalope-RoyalPurple

Want other people in your Group Plan to help you assign and approve tasks? Now the Group Plan Leader can assign Group Managers as well! Managers have the ability to assign and approve all tasks, although only leaders can adjust the Group info and payment options.

To add Managers to your Group Plan, just edit the Group Plan by clicking on the edit button, and select the people that you want to be Managers from the drop-down menu. We hope that this helps you be more efficient and productive!

Don't forget, there are lots of benefits to being in a Group Plan! In addition to all the extra productivity tools, all members of a Group Plan get free subscriptions, and their very own Jackalope mounts! Be sure to check them out if you haven't already.

by TheHollidayInn

Chat Improvements: Swearword Blocker and Spam PreventionEdit

We're excited to announce that we've released two new tools that will help keep Habitica's Tavern Chat pleasant to use as our community grows.

First is a swearword blocker that will automatically prevent people from posting certain words that are not allowed in the Tavern Chat, which will help keep conversations suitable for Habiticans of all ages and backgrounds. (Please note that the swearword blocker may not catch every instance of disallowed words, so we still encourage users to flag inappropriate messages so that they can be removed by the moderator team!) Next, there's a new tool for spam prevention that keeps users from posting too many messages too quickly in the Tavern Chat. This prevents a single person from dominating the chat and pushing away older messages before others have a chance to read them.

We're very excited to have these new features! We hope that you enjoy the chat improvements that will result.

by TheHollidayInn and XamanEk


5/2/2017Edit

NEW BACKGROUNDS, ARMOIRE ITEMS, AND TAKE THIS CHALLENGE

May Backgrounds and Armoire ItemsEdit

Promo backgrounds armoire 201705
We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can stand vigil in front of Guardian Statues, explore the Habit City Streets, and perch On a Tree Branch.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Merchant Set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by AnnDeLune, astigmatism, Katy133, and usnbfs

New Take This ChallengeEdit

Promo takethis armor

The next Take This Challenge has launched, Cast of Characters, in which you turn your strengths and weaknesses into characters in a story. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "Check Your HP": grand prize winner julkamo, and runners-up [sic], James Ruf, Thiago Escobar, Dotts, and Brad is addicted to coffee!. Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This item set if they hadn't already collected them all. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat

travanj 2017.Edit

4/28/2017Edit

LAST CHANCE FOR SPRING FLING AND APRIL SUBSCRIBER GOODIES; GUILD SPOTLIGHT ON THE BLOG

Last Chance for Spring Fling Outfits, Spring Customizations, and Shiny SeedsEdit

Tomorrow is the final day of the Spring Fling Festival, so if you still have any remaining Spring Fling Items that you want to buy, you'd better do it now! The Seasonal Edition items and avatar customizations won't be back until next year, and if the Limited Edition items return they will have increased prices or changed art, so be sure to snag them today!

Plus, the Seasonal Shop will be closing down, so now's the time to seize those final items and stock up on Shiny Seeds!

Scene video games

Last Chance for Fairytale SetEdit

Promo mystery 201704

Reminder: tomorrow is the final day to subscribe and receive the Fairytale Set! Subscribing also lets you buy gems for gold. The longer your subscription, the more gems you get!

Thanks so much for your support! You help keep Habitica running.

by Lemoness

Guild Spotlight: Relaxing Hobbies!Edit

There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights Guilds focused on fun activities! Check it out now to find Habitica's best communities for discussing your relaxing hobbies and how you make time for them.

by beffymaroo

4/25/2017Edit

NEW DAILY CHECK-IN INCENTIVES AND APRIL SUBSCRIBER ITEMS

New Daily Check-In IncentivesEdit

Promo more checkin incentives

Great news! We've added more Check-In Incentive prizes to reward you for your continued dedication to improving your life. These prizes will include exclusive magic hatching potions, unique equipment, and more! For those who have surpassed the previous series of prizes, your check-ins since then have been counted and you'll receive all the prizes you would have earned in the meantime immediately.

You can learn more about check-in incentives by reading this Wiki page.

by Lemoness and SabreCat

art by AnnDeLune, icefelis, Gully, nonight, iamholding6, Eevachu, Balduranne, louiselouise1

April Subscriber Items Revealed!Edit

Promo mystery 201704

The April Subscriber Item has been revealed: the Fairytale Item Set! You only have five days to receive the item set when you subscribe. If you're already an active subscriber, reload the site and then head to Inventory > Equipment to claim your gear!

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness


4/20/2017Edit

FAIRY HATCHING POTIONS, NEW GOLD-PURCHASABLE QUEST LINE, AND BEHIND THE SCENES BLOG POST

Fairy Hatching PotionsEdit

Promo fairy potions

There's a new pet breed in town! Between now and May 17th, you can buy Fairy Hatching Potions from the Market and use them to hatch any standard pet egg. (Magic Hatching Potions do not work on Quest Pet eggs.) Fairy Potion Pets aren't picky, so they'll happily eat any kind of food that you feed them!

After they're gone, it will be at least a year before the Fairy Hatching Potions are available again, so be sure to get them now!

by Edge, Willow the Witty, and SabreCat

Gold-Purchasable Quest Line: Mayhem in MistiflyingEdit

Quest mayhemMistiflying2

There's a new set of gold-purchasable quests available in the Quest Shop: the Mayhem in Mistiflying Quest-Line! Mistiflying is being assailed by extremely windy weather and peculiar monster attacks. Can you help the April Fool save the city? If so, you'll earn the exclusive Roguish Rainbow Messenger Armor Set.

As time goes on, we'll be adding more gold-purchasable quests. Mayhem in Mistiflying is not a limited-edition quest line, so you have plenty of time to save up!

by SabreCat, Beffymaroo, and Lemoness

Behind the Scenes Blog Post: The April FoolEdit

Npc aprilFool

Have you ever wanted to know more about the ridiculous Rogue who plays pranks on us every year? Today's blog post features a spotlight on the April Fool. Check it out now to learn about his favorite hobbies, the object of his affection, and even his real name.

by Lemoness


4/18/2017Edit

ANDROID UPDATE, NEW JACKALOPE PET FOR SUBSCRIBERS, AND MAGICAL BEES IN THE TIME TRAVEL SHOP

Promo bees

Android UpdateEdit

There's an exciting new update to our Android app! Task navigation has been redesigned, and there are more options for filtering your tasks. We've also added a snazzy new login screen and an improved tutorial for new users!

Be sure to download the update now for a better Habitica experience! If you like the improvements that we’ve been making to our app, please consider reviewing this new version. It really helps us out!

by viirus, Sara Olson, and beffymaroo

New Exclusive Jackalope Pet for SubscribersEdit

Pet Jackalope-RoyalPurple
As a thank-you for your support, all subscribers and group plan members have received Royal Purple Jackalope pets! New subscribers will receive this pet when they sign up, so check out the info on our Subscriptions page to learn more about all the great benefits of subscribing to Habitica including your very own Jackalope pet!

by Beffymaroo and SabreCat

Bees Available from the Time TravelersEdit

Magical Bee Pets and Mounts are now available from the Time Travelers! If you missed out on these happy, buzzing companions from last year, be sure to adopt them now.

If bees are something you'd prefer not to see in Habitica due to a phobia, check out the Phobia Protection Extension which will hide any pets, mounts, backgrounds, quest bosses, or equipment featuring bees (as well as snakes, spiders, and rats). We hope that it helps make everyone's Habitica experience fun!

by Lemoness and SabreCat


4/13/2017Edit

BUTTERFLY PET QUEST AND SAMPLE DAILIES WIKI SPOTLIGHT

New Pet Quest: Bye, Bye, Butterfry!Edit

Quest butterfly

A trip to the Taskan countryside's butterfly garden gets deeply dangerous when some neglected Dailies attract a Flaming Butterfry! Get the latest pet quest, "Bye, Bye Butterfry" in the Quest Shop, and earn some cute caterpillar pets by completing your real-life tasks.

Written by AnnDeLune

Art by Leephon, Megan, Eevachu, Beffymaroo, UncommonCriminal, Anna Glassman, and Lilith of Alfheim

Featured Wiki Article: Sample DailiesEdit

Scene dailies

This month's featured Wiki article is about Sample Dailies! We hope that it will help you as work on adding or revamping your daily tasks. Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook.

by Beffymaroo and the Wiki Wizards


4/11/2017Edit

EGG HUNT QUEST, APRIL FOOL'S CHALLENGE WINNERS, AND CHANGE TO PARTY SIZES

Egg Hunt Quest AvailableEdit

Promo egg hunt
The Egg Hunt is available again in the Seasonal Shop! Strange eggs are appearing all over Habitica. Can you collect them all to earn some colorful Egg pets and mounts?

by Megan, Beffymaroo, and Lemoness

April Fool's Challenge WinnersEdit

The winners of the Party with the April Fool Challenge have been selected! Congratulations to: Anna Lilliman, CaptivatingLight, Lalaitha, Tousled Smile, and Acquafortis Fortis!

Thank you to everyone who shared their awesome April Fool's photobomb pics! You can see a fun recap of the shenanigans on our blog. Stay tuned to see what wacky antics the Fool gets up to next year!

by Beffymaroo, Lemoness, and SabreCat

Change to Party SizesEdit

Due to some technical constraints that were causing performance issues for large Habitica parties, we've limited the number of members in a single party to 30 people. If you already have more than thirty people in your party, don't worry--you won't be forced to eject anyone! This rule only applies going forward.

This change will help prevent a lot of the bugs and glitches that affected very large parties, and will improve Habitica's site performance overall. Thanks for understanding! if you have any questions, we'll be happy to answer them in the Habitica Help Guild.

by Yutsuten


4/6/2017Edit

SHINY SEEDS AND USE CASE SPOTLIGHT

Shiny SeedsEdit

Promo shinySeeds

Throw a Shiny Seed at your friends and they will turn into a cheerful flower until their next cron! You can buy the Seeds in the Seasonal Shop for gold. Plus, they will receive the Agricultural Friends badge!

Don't want to be a flower? Just buy some Petal-Free Potion from your Rewards column to reverse it.

Shiny Seeds will be available in the Seasonal Shop until April 30th!

by Lemoness

Use Case Spotlight: Relaxing HobbiesEdit

Scene video games

This month's Use Case Spotlight is about Managing Your Relaxing Hobbies! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be trying to make more time for the things you enjoy.

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to keep track of Arts and Crafts Projects? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo


4/4/2017Edit

APRIL BACKGROUNDS, ARMOIRE ITEMS, AND TAKE THIS CHALLENGE

April Backgrounds and Armoire Items!Edit

Promo backgrounds armoire 201704
We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can summit a Mist-Shrouded Mountain, investigate a Bug-Covered Log, and perch in a Giant Birdhouse.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Festival Attire set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by CarolinaAsh, Katy133, James Danger, and AnnDeLune

April Take This ChallengeEdit

Promo takethis armor
The next Take This Challenge has launched, "Check Your HP!," with a focus on tracking one's mood over time. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "It's Dangerous to Go Alone": grand prize winner SuchARarity, and runners-up miketheguy101, TheRossGamer, B_Rud, Cj_Cesareo, and Jacob Da Jeweler! Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This item set, if they hadn't completed the set already. New set pieces appear in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat


4/1/2017Edit

THE APRIL FOOL'S DISTRACTION DISCOTHEQUE AND DAZZLE DANCE EMPORIUM

Welcome to the Distraction Discotheque and Dazzle Dance Emporium!Edit

"It's a marvelous day, and I, Bailey the Town DJ, would like to warmly welcome you to the Distraction Discotheque and Dazzle Dance Emporium! This festive location was set up by the dashing, brilliant, and humble April Fool. It's entirely devoted to sparkly diversion -- and avoiding productivity at all costs!

Rad New NPCs!Edit

Be sure to check out all your favorite places on Habitica today to visit the Non-Player Characters, a set of ENTIRELY unique individuals, as I... er, they... have a grand time and dance the day away!

Party with the April Fool and Win Gems!Edit

You're going to have a wonderful time, not least of all because the April Fool, in his endless magnanimity, is making the time to party with every single one of you -- take a peek at your avatar!

For even more fun, check out the official Challenge posted especially for today! Share your avatar featuring that fantastic Fool on social media, and you'll have a chance to win gems. Now go boogie!"

ožujak 2017.Edit

3/30/2017Edit

LAST CHANCE FOR SHIMMER ARMOR SET, AND... WHAT IS THE APRIL FOOL UP TO?

Be on the Lookout for Weekend Shenanigans...Edit

Npc aprilFool
The April Fool has been looking awfully cheerful recently. TOO cheerful... He promises that he's not planning any shenanigans at the turn of the month, but we suspect that this masterful Rogue may have some tricks up his sleeves.

"Nonsense!" he says. "Me, interfere on April Fool's Day? Why, you won't even see me."

Perhaps you should check back over the weekend, just in case...

Last Chance for Shimmer Armor SetEdit

Promo mystery 201703
Reminder: this is the final day to subscribe and receive the Shimmer Armor Set! Subscribing also lets you buy gems for gold. The longer your subscription, the more gems you get!

Thanks so much for your support! You help keep Habitica running.

by Lemoness


3/28/2017Edit

DEWINES CONTRIBUTOR SPOTLIGHT, ECO-FRIENDLY GUILD SPOTLIGHT, AND COMMUNITY GUIDELINES UPDATES

Contributor Spotlight: DewinesEdit

Promo contrib spotlight dewines

We've posted a new Contributor Spotlight on the blog! Check out our latest interview with Dewines, a Moderator, to learn more about how she uses Habitica.

by Dewines, Beffymaroo, and Lemoness

Guild Spotlight: Eco-Friendly GuildsEdit

Scene eco friendly

There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights the Guilds that can help you as you look for ways to live more eco-friendly! Check it out now to find Habitica's best Earth-conscious communities.

by Beffymaroo

Community Guidelines UpdatesEdit

We've updated the Community Guidelines as follows:

 • Included our newest Mods and Staff members, as well as up-to-date information on the admins of the Wiki and Github repo
 • Updated information about flagging posts and reporting problematic posts, PMs, and profiles
 • Clarified our policy advising against sharing identifying information in public chat spaces
 • Updated our policy on content warnings
 • Clarified information about our banning and muting procedures for users who commit severe infractions
 • Added minor updates and clarifications to some sections

Please give the updates a read! The Community Guidelines are long, but they're very important to our mission to keep Habitica a safe and happy community. Thanks for helping our community thrive!

by the Habitica Team


3/23/2017Edit

SHIMMER SHIMMER! MARCH SUBSCRIBER ITEMS AND MAGIC HATCHING POTIONS

March Subscriber Items Revealed!Edit

Promo shimmer potions
Promo mystery 201703

The March Subscriber Item Set has been revealed: the Shimmer Armor Item Set! You only have eight days to receive the item set when you subscribe. If you're already an active subscriber, reload the site and then head to Inventory > Market to claim your gear!

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness

Shimmer Hatching PotionsEdit

There's a new pet breed in town! Between now and April 19th, you can buy Shimmer Hatching Potions from the Market and use them to hatch any standard pet egg. (Magic Hatching Potions do not work on Quest Pet eggs.) Shimmer Potion Pets aren't picky, so they'll happily eat any kind of food that you feed them!

After they're gone, it will be at least a year before the Shimmer Hatching Potions are available again, so be sure to get them now!

by Teto Forever, tricksy.fox, and SabreCat


3/21/2017Edit

SPRING FLING BEGINS! LIMITED EDITION EQUIPMENT, SEASONAL SHOP OPENS, AND SEASONAL AVATAR CUSTOMIZATIONS!

Limited Edition Class OutfitsEdit

Promo spring classes 2017
From now until April 30th, limited edition outfits are available in the Rewards column! Depending on your class, you can be a Floral Mouse, Feline Warrior, Canine Conjuror, or Sneaky Bunny. You'd better get productive to earn enough gold before your time runs out...

by beffymaroo, Scarvia, Awesome kitty, usnbfs, and SabreCat

Seasonal Shop OpensEdit

2015 Spring Fling Seasonal Shop
The Seasonal Shop has opened! It's stocking springtime Seasonal Edition goodies at the moment, including past spring outfits. Everything there will be available to purchase during the Spring Fling event each year, but it's only open until April 30th, so be sure to stock up now, or you'll have to wait a year to buy these items again!

by Lemoness, Balduranne, PainterProphet, and SabreCat

Shimmer Hair Colors and Pastel Skin SetEdit

Promo pastel skin hair
The Seasonal Edition Shimmer Hair Colors and Pastel Skin Set are now available for purchase in the avatar customizations page! These skin sets will only be available to purchase until April 30th, and then they will disappear from the shop until next Spring Fling. If you buy them, though, you will have access to them year-round!

by Lemoness and McCoyly


3/16/2017Edit

SUBSCRIPTIONS ON iOS AND NEW BLOG POST

iOS Update: Subscriptions!Edit

We've released a new iOS update which lets you subscribe through the app!

Subscribers help us keep the app running and updating, so as a thank-you, they get exclusive monthly items, the ability to buy gems with gold, and more. If you're already a subscriber, you can now use the app to open your monthly gift and buy gems with gold!

Other improvements include a redesign of the task list and new icons for the header! Habits also now will show when they were last completed. We've also smashed some bugs. Be sure to download the update now for a better Habitica experience!

If you like the improvements that we’ve been making to our app, please consider reviewing this new version. It really helps us out! Old reviews get hidden with each update, but if you go to the review section you can re-post them again with a single tap. We hope you enjoy the update!

by viirus

Blog Post: Sample HabitsEdit

Scene habits

This month's featured Wiki article is about Sample Habits! We hope that it will help you as you consider new Habits you'd like to establish or avoid. Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook.

by Beffymaroo and the Wiki Wizards

3/14/2017Edit

NEW PET QUEST AND TIME TRAVELER ITEM SETS

New Pet Quest: Peacocks!Edit

Promo steampunk 3017
Quest Peacock

Can't choose a single task to accomplish? Sounds like the Push-and-Pull Peacock has you paralyzed by indecision! Get the latest pet quest from the Quest Shop and earn some proud peacock pets by completing your real-life tasks.

Written by Elizabeth Queenan

Art by Cecily Perez, Lilith of Alfheim, PainterProphet, Pfeffernusse, Draayder, Podcod, and McCoyley

Steampunk Peacock Item SetsEdit

Want your avatar to express your excitement about the new peacock pets and mounts? Now the Time Travelers are offering two new feathery steampunk Equipment sets that you can purchase with Mystic Hourglasses!

Mystic Hourglasses are awarded to people who have had a subscription or group plan membership for at least three consecutive months. For every three months that you're a subscriber or group plan member, you'll earn an additional Mystic Hourglass! You can also earn Mystic Hourglasses instantly by purchasing a multi-month subscription bundle.

Thanks for supporting Habitica! We hope that you enjoy your new outfits.

By AnnDeLune, Beffymaroo, Lemoness, and SabreCat


3/9/2017Edit

GROUP PLAN IMPROVEMENTS AND HABIT COUNTERS

Group Plan Improvements: Subscription Benefits and Exclusive Jackalope Mount for All Group Plan Members!Edit

Promo jackalope

We're thrilled to announce that we've added some new features to the group plans.

Based on your feedback, all members of a group plan now automatically get:

 • Full subscription benefits, including the exclusive monthly items and the ability to buy gems with gold
 • A brand-new exclusive Jackalope Mount
 • The classic task-sharing features from the original version of group plans, including the ability to assign tasks to specific group members and the ability to approve whether or not tasks were actually completed.
 • A group chat cap of 400 messages instead of the usual 200 messages.

More features will be coming in the future! You can learn more about group plans on their information page. Thanks so much for supporting Habitica!

by TheHollidayInn, SabreCat, Alys, paglias, and all our hard-working testers

New Habit Counters!Edit

Scene habits

We've launched a new and exciting feature to help you keep track of your progress on Habits! Habits now display a count of how many times you've clicked them, positive or negative. In Advanced Options, you can choose how often the counter resets to 0: daily (the default), weekly, or monthly. We hope this makes your Habit-building experience even better!

by astolat, TheHollidayInn, paglias, Alys, and SabreCat


3/2/2017Edit

MARCH BACKGROUNDS AND ARMOIRE ITEMS

New Backgrounds and Enchanted Armoire Items!Edit

Promo backgrounds armoire 201703

We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can ascend a Magic Beanstalk, explore the Meandering Cave, and carouse in the Mistiflying Circus.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Mushroom Druid Set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by Witticaster, Stefalupagus, KusSv, and Katy133


3/1/2017Edit

NEXT TAKE THIS CHALLENGE AND USE CASE SPOTLIGHT

Take This Challenge for March!Edit

Promo takethis armor
The next Take This Challenge has launched, It's Dangerous to Go Alone!, with a focus on maintaining offline relationships. You might recognize this Challenge as a repeat of the first Take This Challenge we held, back in June of 2016. We will continue to revisit each of the Challenges in the Take This series, allowing more people to participate for the exclusive armor items and chances at Gem prizes!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "Notice Me, Senpai!": grand prize winner Lucy Zhuang, and runners-up Emithyst, 5h4d0wd4nc3r, rjboo, Ellie Goldshire, and Alex the Healer! Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This item set if they hadn't completed the set already. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat

Use Case Spotlight: Living Eco-FriendlyEdit

Scene eco friendly

This month's Use Case Spotlight is about Living Eco-Friendly! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be trying to live in a more Earth-friendly way.

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to manage your relaxing hobbies? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo

veljača 2017.Edit

2/22/2017Edit

FEBRUARY SUBSCRIBER ITEMS AND GUILD SPOTLIGHT

February Subscriber Items!Edit

Promo mystery 201702
The February Subscriber Items have been revealed: the Heartstealer Item Set! You only have six days to receive the item set when you subscribe.

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! (Very helpful if you want to nab all those cute Cupid pets and mounts before they disappear.) There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness

Guild Spotlight: Food and Cooking!Edit

Promo cooking
There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights the Guilds that can help you as you explore new culinary horizons! Check it out now to find Habitica's best Food and Cooking communities.

by beffymaroo


2/16/2017Edit

NEW PET QUEST AND CONTRIBUTOR SPOTLIGHT

New Pet Quest: Guinea Pigs!Edit

Mount GuineaPig-Base
The notorious Guinea Pig Gang is trying to rob the Market! Get the latest pet quest, The Guinea Pig Gang, and earn some giddy Guinea Pig pets by completing your real-life tasks.

Art by Pandah, mewrose, eyenne, Stefalupagus, and Willow the Witty

Writing by Lilith of Alfheim

Contributor Spotlight: ShanaquiEdit

Promo contrib spotlight shanaqui
We've posted a new Contributor Spotlight on the blog! Check out our latest interview with shanaqui, a Moderator and Challenger, to learn more about how they use Habitica.

by shanaqui, Beffymaroo, and Lemoness


2/14/2017Edit

HAPPY VALENTINE'S DAY! ALSO, BEHIND THE SCENES WITH HABITICA STAFF PETS

Promo valentines

Valentine's Day in Habitica!Edit

Help motivate all of the lovely people in your life by sending them a caring valentine. For the next week only, Valentines can be purchased for 10 gold from the Market. For spreading love and joy throughout the community, both the giver AND the receiver get a coveted "adoring friends" badge. Hooray!

While you're there, why not check out the other cards that are available to send to your party? Each one gives a special achievement of its own...

By Lemoness and SabreCat

Behind the Scenes: Our Real-Life PetsEdit

Although the Habitica staff and mods use pixel pets and mounts to motivate ourselves to complete our tasks, today we wanted to share pictures of the real-world pets that we adore. Come meet them on this month's Behind the Scenes blog post!

by Lemoness and the Habitica Team


2/8/2017Edit

HABITICA BLOG: WIKI AND USE CASE SPOTLIGHTS

Featured Wiki Article: Establishing Your TasksEdit

Promo task planning
This month's featured Wiki article is about Establishing your Tasks! We hope that it will help you as you create new Tasks and re-evaluate existing ones. Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook.

by beffymaroo and the Wiki Wizards

Use Case Spotlight: Food and CookingEdit

Promo cooking
This month's Use Case Spotlight is about Food and Cooking! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be re-evaluating your nutritional habits and routines.

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to live more eco-friendly? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo


2/2/2017Edit

CUPID HATCHING POTIONS, SUBSCRIPTIONS ON ANDROID, NEW BACKGROUNDS, AND NEW ARMOIRE ITEMS

Cupid Hatching PotionsEdit

Promo cupid potions
There's a new pet breed in town! Between now and February 28th, you can buy Cupid Hatching Potions from the Market and use them to hatch any standard pet egg. (Magic Hatching Potions do not work on Quest Pet eggs.) Cupid Potion Pets aren't picky, so they'll happily eat any kind of food that you feed them!

After they're gone, it will be at least a year before the Cupid Hatching Potions are available again, so be sure to get them now!

by Willow the Witty and SabreCat

Android Update: SubscriptionsEdit

Promo backgrounds armoire 201702
There's an exciting new update to our Android app. You can now subscribe to Habitica through the app!

Subscribers help us keep the app running and updating, so as a thank-you, they get exclusive monthly items, the ability to buy gems with gold, and more!

If you're already a subscriber, you can now use the app to open your monthly gift and buy gems with gold! Thank you for your support, it means a lot to us!

We’ve also done some minor bug fixes. Be sure to download the update now for a better Habitica experience! If you like the improvements that we’ve been making to our app, please consider reviewing this new version. It really helps us out!

by Viirus

New Backgrounds and Armoire ItemsEdit

We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can climb to the Bell Tower, bask in the wealth of a Treasure Room and pose under the Wedding Arch.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Queen of Hearts set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by Casey, AnnDeLune, and CitrineSun


2/1/2017Edit

RESOLUTIONS CHALLENGE AND TAKE THIS CHALLENGES CONCLUDED; NEW TAKE THIS CHALLENGE

Resolution Challenge WinnersEdit

The winners of the Habitica New Years Resolutions Challenge have been selected! Congratulations to: thesuperalice, booksandchips, Meriah, hazey_sunshine, and Valendro!

Thank you to everyone who shared your resolutions! We're excited to help you pursue your goals throughout 2017 and beyond!

New Take This ChallengeEdit

Promo takethis armor
The next Take This Challenge has launched, Notice Me, Senpai!, with a focus on reaching out to others when you're struggling. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "Multiplayer Co-op Exercise": grand prize winner IvokaOrange, and runners-up nerelleaustralis, Millificent, Soul Brig, wwwave, and Arawasa the Unseen! Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This item set if they didn't have all the pieces already. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat

siječanj 2017.Edit

1/31/2017Edit

HABITICA BIRTHDAY PARTY AND LAST CHANCE FOR MANY SPECIAL ITEMS

Habitica Birthday BashEdit

January 31st is Habitica's 4th Birthday! Thank you so much for being a part of our community - it means a lot.

Now come join us and the NPCs as we celebrate!

Cake01

Cake for Everybody!Edit

In honor of the festivities, everyone has been awarded an assortment of yummy cake to feed to your pets! Plus, for the next two days Alexander the Merchant is selling cake in his shop, and cake will sometimes drop when you complete your tasks. Cake works just like normal pet food, but if you want to know what type of pet likes each slice, the wiki has spoilers.

Party RobesEdit

There are Party Robes available for free in the Rewards column! Don them with pride.

Promo holly potions
Achievement-birthday2x

Birthday Bash AchievementEdit

In honor of Habitica's birthday, everyone has been awarded the Habitica Birthday Bash achievement! This achievement stacks for each Birthday Bash you celebrate with us.

Last Chance for Winter Wonderland Outfits, Wintry Hair Colors, and SnowballsEdit

Today is the final day of the Winter Wonderland Festival, so if you still have any remaining Winter Wonderland Items that you want to buy, you'd better do it now! The Seasonal Edition items and Hair Colors won't be back until next December, and if the Limited Edition items return they will have increased prices or changed art, so be sure to snag them today! Due to the fact that the Wintry Skins were released later than the rest of the Seasonal Customization items, we've decided to make a special one-time exception to their end date, so they will be available until February 3rd rather than January 31st.

Promo mystery 201701

Last Chance for Time-Freezer SetEdit

Reminder: it's the final day to subscribe and receive the Timefreezer Set! Subscribing also lets you buy gems for gold. The longer your subscription, the more gems you get!

Thanks so much for your support! You help keep Habitica running.

by Lemoness

Last Chance for Holly and Peppermint Hatching PotionsEdit

Reminder: the 31st is the final day to buy Holly and Peppermint Hatching Potions! If they come back, it won't be until next year at the earliest, so don't delay!

by Vampitch, Lemoness, and SabreCat


1/26/2017Edit

BEFFYMAROO JOINS HABITICA STAFF; GUILD SPOTLIGHT ON HEALTH AND FITNESS

New Staff Member: Beffymaroo!Edit

Promo contrib spotlight beffymaroo
We're thrilled to announce that our long-time moderator and pixel artist Beffymaroo will be coming onboard as a staff member! She's been a major part of our community for a long time, and we couldn't be happier to welcome her aboard. Go congratulate her in the Tavern!

by the Habitica Team

Guild Spotlight: Health and FitnessEdit

Promo working out
There's a new Guild Spotlight on the blog that highlights the Guilds that can help you as you evaluate your Health and Fitness goals for 2017! Check it out now to find Habitica's best Health and Fitness communities.

by Beffymaroo


1/24/2017Edit

JANUARY SUBSCRIBER ITEMS REVEALED

January Subscriber Items!Edit

Promo mystery 201701

The January Subscriber Items have been revealed: the Time-Freezer Item Set! You only have seven days to receive the item set when you subscribe.

Subscribers also receive the ability to buy gems for gold -- the longer you subscribe, the more gems you can buy per month! There are other perks as well, such as longer access to uncompressed data. Best of all, subscriptions let us keep Habitica running. Thank you very much for your support -- it means a lot to us.

by Lemoness


1/19/2017Edit

CHALLENGES UPDATE FOR ANDROID AND FEATURED WIKI ARTICLE BLOG

Android Update: Challenges!Edit

We've released a new Android update that contains Challenges!

Now you can browse, join, and view Challenges on the app! Easily add user-created tasks to your list, then compete against other Habiticans to win gems and achievements.

Plus, we've made some design improvements! Habit buttons now have the +/- on different sides to improve accessibility, and long pressing on the floating action button now creates a task that matches the task list you’re currently viewing. We've got some snazzy new icons, too! Be sure to download it now for a better Habitica experience.

If you like the improvements that we’ve been making to our app, please consider reviewing this new version. It really helps us out! We hope you enjoy the update.

by Viirus

Blog Post: Starting Over OptionsEdit

Promo startingover
This month's featured Wiki article is about Starting Over Options! We hope that it will help you as you make a fresh start on the New Year. Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook.

by Beffymaroo and the Wiki Wizards


1/17/2017Edit

WINTER WONDERLAND: GOLD-PURCHASABLE QUEST LINE AND WINTERY SKINS

Promo wintery skins

Gold-Purchasable Quest Line: Stoïkalm Calamity!Edit

Quest stoikalmCalamity3
There's a new set of gold-purchasable quests available in the Quest Shop: the Stoïkalm Calamity Quest-Line! The frozen north is experiencing a rash of thefts and monster outbreaks. Can you help Lady Glaciate and the Mammoth Riders vanquish their foes and recover their valuables? If so, you'll earn the exclusive Mammoth Rider Armor Set.

As time goes on, we'll be adding more gold-purchasable quests. The Stoïkalm Calamity is not a limited-edition quest line, so you have plenty of time to save up!

Written by Lemoness

Art by Beffymaroo and Kiwibot

Wintery Skins Available!Edit

There's a new set of Seasonal Edition Skins available in the Avatar Customization page! You can complete your wintry avatar look with Aurora, Dapper, Festive, Holly, Polar, Sugar, or Winter Star Skins. Due to the fact that these skins released later than the rest of the Seasonal Customization items, we've decided to make a special one-time exception to their end date, so they will be available until February 3rd, rather than the festival end date of January 31st! Get these new skins while you can, or they won't be available until next year.

By tricksy.fox


1/12/2017Edit

CONTRIBUTOR SPOTLIGHT: MEGAN!

Habitica Blog: Contributor Spotlight on MeganEdit

Promo contrib spotlight megan
We've posted a new Contributor Spotlight on the blog! Check out our latest interview with Megan, a moderator and pixel artist, to learn more about she uses Habitica.

by Megan, Beffymaroo, and Lemoness


1/10/2017Edit

NEW PET QUEST: TRICERATOPS!

Triceratops Pet Quest!Edit

Quest triceratops
An enchanted Triceratops is causing the Stoïkalm Volcanoes to erupt! Get the latest pet quest, the Trampling Triceratops, and earn some tricky Triceratops pets by completing your real-life tasks.

Art by McCoyly, plumilla, *~Seraphina~*, PainterProphet, and beffymaroo

Written by Lillith of Alfheim


1/5/2017Edit

NEW YEAR'S RESOLUTION CHALLENGE, LAST CHANCE FOR GIFT-1-GET-1 SUBSCRIPTIONS, AND USE CASE SPOTLIGHT

Habitica New Year's Resolution Challenge!Edit

We've launched a new official Challenge giving five people the chance to win 15 gems each! All you have to do is post about your #HabiticaResolutions in this coming year. Head here to check out the full rules and sign up!

Need some inspiration for your post? Check out the Habitica team's resolutions on our blog!

by Lemoness and the Habitica team

Final Chance for Free Subscription Promotion!Edit

Promo holly potions
Don't forget that January 6th is your last day to get a free subscription when you gift a subscription to your friend! If you want to take advantage of that deal, you should definitely do it now.

Subscribers get to buy gems with gold, so if you have your eye on some fun hatching potions, backgrounds, or quests, this is a great opportunity. They also get increased access to data, and a special equipment set every month! Best of all, they help Habitica stay afloat.

Enjoy!

by Lemoness

Use Case Spotlight: Health and Fitness!Edit

This month's Use Case Spotlight is about Health and Fitness! It features a number of great suggestions submitted by Habiticans in the Use Case Spotlights Guild. We hope it helps any of you who might be setting new Health and Fitness goals for the New Year. You can also pop into the guild to view all the ideas submitted! Be sure to check it out, and let us know what you think by reaching out on Twitter, Tumblr, and Facebook.

Plus, we're collecting user submissions for the next spotlight! How do you use Habitica to manage food and cooking? We’ll be featuring player-submitted examples in Use Case Spotlights on the Habitica Blog at the start of next month, so post your suggestions in the Use Case Spotlight Guild now. We look forward to learning more about how you use Habitica to improve your life and get things done!

by Beffymaroo and the Use Case Spotlight Guild


1/3/2017Edit

JANUARY BACKGROUNDS AND ARMOIRE ITEMS, WINTERY HAIR COLORS, AND NEW TAKE THIS CHALLENGE

January Backgrounds and Armoire Items!Edit

Promo backgrounds armoire 201701
We’ve added three new backgrounds to the Background Shop! Now your avatar can explore the Stoïkalm Volcanoes, glide on a Sparkling Snowflake, and brave a fierce Blizzard.

Plus, there’s new gold-purchasable equipment in the Enchanted Armoire, including the Ram Barbarian Set. Better work hard on your real-life tasks to earn all the pieces! Enjoy :)

by KusSv, Jasmine Osler, zacharyatacksherwood, Kiwibot, chumbucket, and Lemoness

Wintery Hair ColorsEdit

The Seasonal Edition Wintery Hair Colors are now available for purchase from the avatar customizations page! Now you can dye your avatar's hair Snowy, Peppermint, Holly Green, Aurora, Winter Star, or Festive. Enjoy!

by Lemoness

New Take This Challenge!Edit

Promo takethis armor
The next Take This Challenge has launched, Multi-Player Co-op Exercise, with a focus on exercising with a friend. Be sure to check it out to earn additional pieces of the Take This armor set!

Take This is a nonprofit that seeks to inform the gamer community about mental health issues, to provide education about mental disorders and mental illness prevention, and to reduce the stigma of mental illness.

Congratulations to the winners of the last Take This Challenge, "Hero's Triumph": grand prize winner AngelaY, and runners-up KamiFlame, InkyWitch, mistressofrevels, Spesilva, and Deomew! Plus, all participants in that Challenge have received a piece of the Take This Armor Set. It is located in your Rewards column. Enjoy!

by Doctor B, the Take This team, Lemoness, and SabreCat