Languages
English 中文 日本語 Français Deutsch Italiano
English 中文 日本語 Français Deutsch Italiano
Ελληνικά Hrvatski Português Русский Tiếng Việt
Ελληνικά Hrvatski Português Русский Tiếng Việt
Want to Translate the News in Your Language?

Contents

Bailey
Bailey je donositeljica službenih vijesti; možeš je pratiti na ovoj Twitter adresi. Vijesti na ovoj stranici su direktna kopija vijesti iz igre (uključujući potpise). Kao takve su pod CC-by-NC-SA 3.0 licencom. Povremeno si damo slobodu ispraviti pravopis ili podesiti razmake u tekstu kako bi se nadoknadila razlika u formatu. Za vidjeti vijesti u igri, odaberi "Prikaži Bailey" opciju pod Postavkama (izravna poveznica).

Ovdje vidiš sve vijesti iz 2017.

Želiš pročitati vijesti i od prethodnih godina? Pogledaj ovdje:

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

Tražiš samo određeni datum? Pogledaj sažetu verziju na stranicama Povijesti Habitice:

2013. - 2014. | 2015. - 2016.

prosinac 2017.[edit | edit source]

30. 12. 2017.[edit | edit source]

NOVOGODIŠNJA PROSLAVA! ŠEŠIRI ZA TULUME, ČESTITKE ZA NOVU GODINU, SNJEŽNE GRUDE I POSLJEDNJA PRILIKA ZA KOMPLET ARTIKALA PRIZIVAČA SVIJEĆA

Šeširi za tulume![edit | edit source]

Seasonalshop winter2015.png
U čast nove godine, nekoliko šešira za tulume je besplatno dostupno među tvojim Nagradama! Svaku Novu godinu koju proslaviš na Habitici, otključavaš novi šešir. Uživaj i pazi u siječnju za vrijeme Rođendanskog tuluma Habitice da ti ne promakne halja koja ide uz ovaj šešir!

Autor(i): Lemoness, Beffymaroo i SabreCat

Čestitke za Novu godinu (samo do 1. siječnja!)[edit | edit source]

Inventory special nye.png
Samo do 1. siječnja, Tržnica će imati u prodaju novogodišnje čestitke! Sada možeš slati čestitke svojim prijateljima (i sam/a sebi) kako bi im zaželio/la sretnu Novu godinu u duhu Habitice. Svi pošiljatelji i primatelji dobit će značku Starog poznanika!

Autor(i): Lemoness i SabreCat

Snježne grude[edit | edit source]

Snowball.png
Sezonski dućan prodaje snježne grude za zlatnike! Bacaj ih na prijatelje za uzrokovati zanimljiv efekt. Ako tebe pogodi snježna gruda, zaradit ćeš značku Dosadnih prijatelja. Posljedice udara snježnom grudom će trajati barem do kraja tvog dana, ali ih također možeš ukloniti ranije kupovinom Soli u stupcu Nagrada. Snježne grude će biti dostupne do 31. siječnja.

Autor(i): Shaner i Lemoness

Posljednja prilika za opremu Prizivača svijeća[edit | edit source]

Podsjetnik: 31. je posljednji dan za pretplatiti se i dobiti komplet opreme Prizivača svijeća! Pretplata ti omogućuje kupovanje Dragulja u zamjenu za Zlatnike i zarađuje za ljubimca posebnog kraljevsko ljubičastog Rogatog zeca i ima još gomilu drugih odličnih prednosti! Ne zaboravi da je trenutno aktivna i ponuda za pretplatu "pokloni-jednu-dobij-jednu". Zato je ovo savršeno vrijeme za isprobati našu pretplatu s prijateljem ili članom obitelji!

Hvala ti puno na podršci! Pomažeš nam u održavanju Habitice na životu.

Autor(i): Beffymaroo

Promo mystery 201712.png

21. 12. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA PROSINAC, CEH I IZAZOV USPJEŠNIH ODLUKA I KORISNE BLAGDANSKE OBJAVE NA BLOGU

Promo mystery 201712.png

Otkriveni su pretplatnički predmeti za prosinac![edit | edit source]

Otkriven je komplet pretplatničkih predmeta za prosinac: komplet artikala Prizivača svijeća! Imaš samo 11 dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači. Autor(i): Beffymaroo

Ceh novogodišnjih odluka i službeni izazov[edit | edit source]

Započni 2018. uz dodatni osjećaj odgovornsoti! Tim Habitice je pokrenuo naš službeni Official New Year's Resolution Ceh (Službeni Ceh novogodišnjih odluka), kojeg smo osmislili da bude društveno središte koje će pružati podršku, ohrabrenje, savjete i trikove tijekom cijele godine. Uz to, svaki mjesec ćemo lansirati posebni službeni Izazov koji je dizajniran da ti pomogne izgraditi ciljeve koji su osuđeni na uspjeh i kojih ćeš se pridržavati kako godina bude napredovala. Možeš pronaći prvi ovdje! Nagrada iznosi 15 Dragulja koji će biti dodijeljeni petorici sretnih pobjednika 1. veljače.

Nadamo se da ćeš uživati u našoj novoj seriji službenih Izazova!

Autor(i): beffymaroo, Lemoness i SabreCat

Scene winter cleaning.png

Reflektor o korištenju Habitice i reflektor o Cehovima: Blagdansko vođenje domaćinstva[edit | edit source]

Tema ovog mjeseca na blogu je vođenje domaćinstva za vrijeme blagdana! Posjeti naš Reflektor o korištenju Habitica kako bi dobio/la savjete u vezi priprema za blagdanske svečanosti, a onda poviri Reflektor o cehovima kako bi pronašao/la zajednice koje će te podržavati dok realiziraš sve te ideje!

Sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu za postavljati realistične ciljeve? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo


19. 12. 2017.[edit | edit source]

POČINJE ZIMSKA ZEMLJA ČUDA! ZIMSKI KOMPLETI ZA KLASE, SEZONSKI DUĆAN, UKRASI NIL-ova I ČAROBNI NAPICI ZA IZLIJEGANJE

Zimski povjetarac puše iz smjera Stepa Stoïmirno i snijeg polagalo pada na grad Habit. Započela je Zimska zemlja čuda!

Promo winter wonderland 2018.png

Zimski kompleti za klase[edit | edit source]

Od sada pa do 31. siječnja, dostupni su posebna izdanja kompleta u stupcu Nagrada. Ovisno o tvojoj klasi, možeš biti Čarobnjak konfeta, Iscjelitelj imele, Lupež sobova ili Umotani ratnik! Bilo bi ti pametno da budeš produktivan/na kako bi zaradio/la dovoljno zlatnika prije nego što ovi kompleti nestanu. Sretno!

Autor(i): AnnDeLune, Vikte, weeWitch, Katy133 i Beffymaroo

Otvoren je Sezonski dućan![edit | edit source]

Seasonalshop winter2015.png
Sezonski dućan je otvoren! Sezonska čarobnica oprema dućan sezonskim izdanjima prethodnih zimskih kompleta koji su sada dostupni u zamjenu za dragulje, a ne zlatnike. Uz to, bit će još zabavnih stvari u dućanu kako fešta bude napredovala. Sezonski dućan će biti otvoren samo do 31. siječnja, stoga nemaš što čekati!

Autor(i): SabreCat i Lemoness

Kostimi NIL-ova[edit | edit source]

Winter Wonderland 2015 Daniel.png
Izgleda da su se NIL-ovi stvarno uživjeli u živahno zimsko raspoloženje diljem naše stranice. Pa tko ne bi? Uostalom, slijedi još puno slavlja...

Autor(i): Lemoness

Napitak zvjezdane noći i zimzeleni napitak za izlijeganje[edit | edit source]

Stigla je nova vrsta ljubimca! Od sada pa do 31. siječnja, možeš kupiti zimzeleni napitak za izlijeganje i najnoviji napitak zvjezdane noći na Tržnici i koristit ih za izleći bilo koje standardno jaje ljubimca. (Čarobni Napici za izlijeganje ne djeluju na jaja Pustolovnih ljubimaca.)

Nakon što nestanu s Tržnice, bit će barem godinu dana prije nego što su napitci zvjezdane noći i zimzeleni napitci za izlijeganje ponovno dostupni. Zato ih zgrabi sad!

Autor(i): Vampitch, JinjooHat, Lemoness i SabreCat

Promo starry potions.png

15. 12. 2017.[edit | edit source]

NOVI PAKET PUSTOLOVINA POTJERE ZA LJUBIMCIMA, PRETPLATA "POKLONI 1 - DOBIJ 1" I ZAKULISNA OBJAVA NA BLOGU

Novi paket pustolovina ljubimaca na popustu: zimske pustolovine[edit | edit source]

Promo winter quests.png
Ako želiš dodati nešto polarnih prijatelja u svoju staju u Habitici, posrećilo ti se! Od sad pa do 31. prosinca možeš kupiti zimski paket pustolovina potjere za ljubimcima i dobiti pustolovine "Lovački Djed mraz", "Pronađi mladunče" i pingvina i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ponudu u Dućanu pustolovina danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Slike: UncommonCriminal, Shaner, Eevachu, Pandoro, melynnrose, Breadstrings, Rattify i PainterProphet
Tekst: Lefnire, Leephon i Daniel the Bard

Pokloni nekome pretplatu i dobij jednu besplatno![edit | edit source]

Promo winter subscriptions.png
U čast ovog razdoblja poklanjanja - i zbog popularnosti potražnje - vraćamo vrlo posebnu promociju samo tijekom sljedećeg mjeseca. Sada, kad nekome pokloniš pretplatu, ti dobivaš istu tu pretplatu za sebe besplatno!

Pretplatnici dobivaju gomilu pogodnosti svaki mjesec, uključujući ekskluzivne artikle, mogućnost kupovanja dragulja u zamjenu za zlatnike, slatkog, ekskluzivnog Rogatog zeca i dulji pristup povijesti podataka. Uz to, pomaže nam održavati Habiticu :) za pokloniti nekome pretplatu, samo otvori njihov profil i klikni na ikonu poklona u gornjem desnom kutu.

Ova posebna ponuda će trajati samo do 12. siječnja, pa ako te zanima isprobati neku pretplatu, sad je pravo vrijeme! Usreći prijatelja i koristite sve svoje nove dragulje kako biste zajedno išli na pustolovine.

Molimo vas da imate na umu da, ako ti ili primatelj ovog poklona već imate neku obnavljajuću pretplatu, poklonjena pretplata će započeti tek nakon što otkažete ovu prvu pretplatu ili nakon što ona istekne. Hvala puno na podršci! <3

Autor(i): SabreCat i Lemoness

Iza scene: zimski odmor osoblja Habitice[edit | edit source]

Izašla je nova zakulisna objava na Habitičinom blogu o našem nedavnom odmoru osoblja. Pogledaj odabir izvrsniih fotografija, pročitaj anegdote s putovanja i nauči malo više o timu Habitice!!
Promo winter retreat.png

13. 12. 2017.[edit | edit source]

OBJAVA NA BLOGU: HABITIČIN PLANER

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec je o Habitičinom planeru! Nadamo se da će ti pomoći u pronalaženju novih način za korištenje Habitice za tvoje potrebe upravljanja zadacima! Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

Scene yesterdailies repeatables.png

12. 12. 2017.[edit | edit source]

BORBA ZA INTERNET: POMOZI ZAŠTITITI HABITICU

Promo beetle-larva.png

Što bi ti napraivo/la da ne možeš pristupiti svojim omiljenim web stranicama, uključujući Habiticu, bez da platiš prekomjernu količinu novaca svom davatelju internetskih usluga? U Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je Habitica bazirana, ovo je sada prava opasnost.

Federalna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission - FCC) u SAD-u će upravo izglasati svoj plan za ukidanje neutralnosti interneta, što će omogućiti davateljima internetskih usluga naplaćivanje dodatnih naknada, ugušiti brzinu interneta i blokirati pristup web stranicama poput ove. Ovo bi moglo ubiti malu tvrtku kao što je Habitica.

Kongres ih može spriječiti, ali samo ako ih građani SAD-a obaspu pozivima sada, zahtijevajući od njih da zaštite neutralnost interneta tako da zaustave glasanje FCC-a PRIJE 14. prosinca. Pomozi zadržati pristup Habitici besplatnim za sve!

Habitičani u SAD-u mogu nazvati Kongres koristeći brojeve telefona navedene ovdje. Također možeš više o ovome saznati na https://www.battleforthenet.com. Habitičani van SAD-a također mogu pomoći tako da prošire ovu vijest.

Hvala ti što pomažeš zaštititi Habiticu.

Srdačno

Vicky, Leslie, Sabe, Phillip, Matteo, Keith i Beth


5. 12. 2017.[edit | edit source]

ARTIKLI IZ ORMARA, POZADINE I TAKE THIS IZAZOV

Pozadine i artikli iz ormara za prosinac![edit | edit source]

Promo armoire backgrounds 201712.png
Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sada se tvoj avatar može diviti zvjezdanoj zimskoj noći, uživati u čudima radionice tvorca igračaka i kliziti niz stazu za skijašno trčanje. Možeš ih pronaći pod Korisnička ikona > Pozadine!

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet lampadžije. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): Vampitch, AnnDeLune, CitrineSun i Hachiseiko

Take This izazov za prosinac[edit | edit source]

Sljedeći Take This Izazov je također lansiran, It's Dangerous to Go Alone (Opasno je ići sam)!, s naglaskom na održavanje veza izvan internetske mreže. maintaining offline relationships. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, 'Notice Me, Senpai!' (Primijeti me, Senpai): dobitnik/ca glavne nagrade M L i drugoplasirani Trompadour, Eule, mizuki_F, PhiaFox i Dragon. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme Take This kompleta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat

studeni 2017.[edit | edit source]

29. 11. 2017.[edit | edit source]

POSLJEDNJA PRILIKA ZA KOMPLET JAHAČA TEPIHA I OLUJNIH NAPITAKA, REFLEKTORI O CEHOVIMA I KORIŠTENJU HABITICE

Posljednja prilika za komplet jahača tepiha[edit | edit source]

Promo potions thunderstorm.png
Podsjetnik: ostala su još samo dva dana za pretplatiti se i dobiti komplet jahača tepiha! Pretplata ti također omogućuje kupovinu dragulja zlatnicima. Što si duže pretplaćen/a, to dobiješ više dragulja!

Hvala ti puno na podršci! Pomažeš nam održavati Habiticu.

Posljednja prilika za olujne čarobne napitke za izlijeganje[edit | edit source]

Podsjetnik: ovo je posljednji dan za kupiti olujne čarobne napitke za izlijeganje! Ako se vrate, to neće biti do sljedeće godine najranije, stoga nemaš što čekati!

Generiranje interesa: Cehovi i savjeti za korištenje Habitice za novčana pitanja[edit | edit source]

Izašao je novi Reflektor o Cehvoima na blogu koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći dok radiš na razvijanju svojih navika određivanja budžeta i štednji! Pogledaj ga sada kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici za upravljanje svojim financijama.

Scene money.png
Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjesec prati istu temu! Ističe mnoštvo izvrsnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji možda pokušavaju uštediti nešto novaca i urediti svoje budžet kako nam se blagdani bliže!

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi održavao/la kućanstvo za vrijeme blagdana? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo i Balduranne

17. 11. 2017.[edit | edit source]

DAN ZAHVALNOSTI U HABITICI, PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA STUDENI I ANDROID AŽURIRANJE

Sretan Dan zahvalnosti![edit | edit source]

Promo turkey day 2017.png
U Habitici je Dan zahvalnosti! Na ovaj dan, Habitičani slave tako da provode vrijeme s bližnjima, iskazuju zahvalnost i jašu svoje dične purice u u prekrasni zalazak sunca. Neki od NIL-ova slave ovu prigodu!

Ljubimci, jahaće životinje i kostimi purice![edit | edit source]

Za ovu priliku, svi Habitičani su dobili artikle na temu purice! Koje artikle? To sve ovisi o tome koliko si Dana zahvalnosti proslavio/la u Habitici s nama. Na svaki Dan zahvalnosti dobit ćeš novu, uzbudljivu vrstu ljubimca, jahaće životinje ili komad opreme purice! Pogledaj svoju Staju ili svoje označene Nagrade za otkriti što si dobio/la!

Hvala ti što koristiš Habiticu - stvarno vas svih volimo <3

Autor(i): Lemoness

Otkriveni su pretplatnički predmeti za studeni![edit | edit source]

Promo mystery 201711.png
Otkriveni su pretplatnički predmeti za studeni: komplete artikala Jahača tepiha! Imaš do 30. studenog za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i otiđi pod Inventar > Artikli kako bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Ažuriranje Android aplikacije[edit | edit source]

Izašao je uzbudljivi novi update za našu Android aplikaciju!

Zgnječili smo neke dosadne bugove, uključujući poteškoću s mijenjanjem redosljeda zadataka! Sada možeš vidjeti i dodijeliti bodove atribuda (ili se odlučiti na opciju automatske raspodjele)! Dodali smo Opremu u Tržnicu i uz to mogućnosti mijenjanja tvog imena za prijavu i e-maila, resetiranja ili brisanja tvog računa, pravljenja promjena na svom profilu i pristup Popravcima vrijednosti lika. Također možeš zatražiti resetiranje lozinke s ekrana za prijavu! Nadamo se da će ovo učiniti tvoje iskustvo na Habitici još boljim! Nemoj zaboraviti preuzeti ažuriranje sada za bolje iskustvo na Habitici!

Ako ti se sviđaju promjene koje radimo u našoj aplikaciji, molimo te da razmotriš opciju ocjenjivanja i pisanja osvrta na ovu novu verziju. Stvarno nam puno pomogne!

Autor(i): Viirus i piyorii


14. 11. 2017.[edit | edit source]

NOVA PUSTOLOVINA POTJERE ZA LJUBIMCIMA, IZA SCENE I ISTAKNUTI WIKI ČLANAK

Nova pustolovina potjere za ljubimcima: Zamršeno klupko vune[edit | edit source]

Jogunasta vuna preostala od nedovršenih ručnih radova širi zbrku po Zadatkanijskoj prirodi! Možeš li ti odmrsiti ovu zapletenu zbrku? Nabavi najnoviju pustolovinu potjere za ljubimcima, Zamršeno klupko vune, i zaradi nekoliko vunenih ljubimaca izvršavajući svoje zadatke u stvarnom životu.

Autor(i): SabreCat, Faelwyn the Rising Phoenix, Bartelmy, Arcosine, stefalupagus, khdarkwolf, JinjooHat, basekick, Hacheiseiko, TheMushroomKing i Vampitch

Iza scene: savjeti za prevenciju i oporavak od sindroma sagorijevanja od tima Habitice![edit | edit source]

Quest burnout.gif
Izašala je nova zakulisna objava na Habitičinom blogu u kojoj naš tim dijeli svoje savjete za prevenciju sindroma sagorijevanja i oporavak nakon! Pogledaj je za odlične ideje za brigu o sebi i za oporavljanje!

Autor(i): Beffymaroo

Scene habit cycle.png

Objava na blogu: Petlja navike[edit | edit source]

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se bavi petljom navike! Nadamo se da će ti pomoći dok radiš na izgradnji boljih, jačih i zdravijih navika. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

7. 11. 2017.[edit | edit source]

OLUJNI NAPITCI ZA IZLIJEGANJE I NAGRADE ZA IZAZOV KOSTIMA

Olujni napitci za izlijeganje[edit | edit source]

Promo potions thunderstorm.png

Stigla je nova vrsta ljubimaca! Od sada pa do 30. studenog, možeš kupiti olujne napitke za izlijeganje na Tržnici i koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što olujni napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Balduranne i SabreCat

Dodijeljena je nagrada za izazov kostima[edit | edit source]

Čestitamo svima koji su izvršili ovogodišnji izazov kostima! Ako je tvoja prijava slijedila pravila, dodijeljena ti je značka (ili ti je povećan broj znački). (Ako imaš ikakvih prigovora, obrati nam se e-mailom na admin@habitica.com i istražit ćemo to za tebe). Podijelit ćemo neke od naših omiljenih izbora na našem Tumblru, stoga nas nemoj zaboraviti tu popratiti kako bi vidio/la sve te izvrsne prijave!

Autor(i): Lemoness, SabreCat i Beffymaroo


2. 11. 2017.[edit | edit source]

SERIJSKO DODAVANJE, PREMJEŠTANJE NA VRH/DNO I BROJAČI ZA ZADATKE; NOVE POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA; NOVI TAKE THIS IZAZOV

Mogućnosti za zadatke: serijsko dodavanje, premjesti na vrh, premjesti na dno i brojač popisa[edit | edit source]

Promo batch tasks.png
Promo push top bottom.png
Stigle su neke nove mogućnosti na stranicu zadataka!

Želiš dodati više zadataka istovremeno? Sada možeš istipkati više od jednog zadatka u traci za brzo dodavanja iznad popisa zadataka i dodati ih svih odjednom! Samo ih odvoji pritiskom na Shift-Enter i, kad potom pritisneš Enter, svi će biti dodani u isto vrijeme.

Uz to, kad sada zadržiš miš iznad zadatka, pojave se tri točke u njegovom uglu. Klikni na njih da bi iskočio padajući izbornik koji omogućuje brži način brisanja zadataka i mogućnost trenutnog pomicanja tog zadatka na vrh ili dno popisa!

Konačno, web stranica sada također nudi naše popularne brojače zadataka s mobilne verzije koji ti govore koliko trenutno vidiš Svakodnevnih zadataka i Zadataka koje možeš obaviti! Želiš vidjeti koliko te čeka Zadataka za napraviti ili koliko "jutarnjih" Svakodnevnih zadataka imaš u odabranom filteru? Ljubičasti broj na vrhu stupca će ti to otkriti!

Nadamo se da ćeš uživati u ovim novim mogućnostima!

Autor(i): paglias i Apollo

Pozadine i artikli iz ormara za studeni![edit | edit source]

Promo armoire backgrounds 201711.png
Dodali smo tri nove pozadine! Tvoj avatar sada može presti u sobi umjetničkog tkanja, šetati se pokraj ponoćnog dvorca i letjeti u tornadu! Možeš ih naći pod Korisnička ikona > Pozadine!

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet tkalca. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): AnnDeLune, Katy133, Chum Bucket, Vampitch i RandomGryffindor

Novi Take This izazov![edit | edit source]

Promo take this.png
Sljedeći Take This Izazov je lansiran, Notice Me, Senpai! (Primijeti me, Senpai!), s naglaskom na razgovaranje s drugima u teškom trenucima. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Multi-Player Co-Op Exercise!" (Kooperativna multi-player vježba"): dobitnik/ca glavne nagrade antfrommagicant i drugoplasiranima Dalton Galke, FearMyPaintBrush, Silverilly, VulcanGopher1 i Salamander. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta opreme ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat


listopad 2017.[edit | edit source]

30. 10. 2017.[edit | edit source]

SRETAN HABITOWEEN!

Danas je Habitoween![edit | edit source]

It's Habitoween!

Zadnji je dan Posljednji je dan Jesenskog festivala i svi NPC-evi izgledaju monstruozno. Uz to, imamo mnoštvo zabavnih stvari u trgovini...

Lampe od bundeva kao ljubimci i jahaće životinje![edit | edit source]

Rascvjetane poljane su pune preslatkih izrezbarenih bundeva - i izgleda da te je jedna dopratila kući!

Svaki Habitoween, dobit ćeš novu i uzbudljivu vrstu lampu od bundete!Kakvu vrstu bundeve? To sve ovisi o tome koliko si Habitoweenova proslavio/la s nama. Sretan Jesenski festival!

Autor(i): Lemoness

Slatkiši za svih![edit | edit source]

Prava je gozba za tvoje ljubimce i jahaće životinje! U čast kraja Jesenskog festivala, dali smo svakome asortiman slatkiša. Možeš nahraniti svoje ljubimce njime u Staji! Uživaj.

Autor(i): Sabrecat i Lemoness

Zadnja prilika za artikle Jesenskog festivala i komplet imperijalnog Vragolana[edit | edit source]

Ovo ti je posljednja prilika za kupiti sve artikle Jesenskog festivala prije nego nestanu na kraju 31. listopada! Ovo uključuje posebna izdanja kompleta, artikle iz Sezonskog dućana, posebna izdanja boje kože i kose i da, čak jezive i sablasne napitke za izlijeganje. Zagrabi ih sve dok još možeš!

Uz to, danas je posljednji dan za pretplatiti se i dobiti komplet imperijalnog Vragolana!

Hvala ti puno na podršci stranici - pomažeš nam u održavanju Habitice na životu. Sretan Habitoween!

Autor(i): Lemoness


26. 10. 2017.[edit | edit source]

IZA SCENE: RADOSNA ŽETELICA

Npc joyful reaper.png

Zakulisna objava na blogu: Radosna žetelica[edit | edit source]

Jesi li ikad htio/la znati više o Radosnoj žetelici, Majstorici iscjelitelja Današnja objava na blogu je reflektor o zaštitnici Rascvjetanih poljana! Pogledaj ga sada kako bi doznao/la više o njenim majstorskim vještinama iscjeljivanja kao i objašnjenja za neke neobičnosti unutar Habitice.


24. 10. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA LISTOPAD, SERIJSKA KUPOVINA, PODSJETNIK ZA NATJECANJE KOSTIMA I REFLEKTOR O CEHOVIMA

Otkriveni su pretplatnički predmeti za listopad![edit | edit source]

Promo mystery 201710.png
Otkriven je komplet pretplatničkih predmeta za listopad: komplet imperijalnog Vragolana! Imaš samo sedam dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Serijska kupovina[edit | edit source]

Dodali smo mogućnost kupovanja više pustolovina, napitaka, jaja, komada hrane i sedala odjednom! Uz to, ako si pretplatnik, također možeš kupiti i više dragulja u zamjenu za zlatnike. Serijska kupovina je dostupna u dućanima te putem tvojih zakačenim Nagradama. Nadamo se da će ti ovo učiniti iskustvo kupovine nagrada i artikala još više motivirajućim!

Autor(i): TheHollidayInn i Apollo

Podsjetnik za zajednički izazov kostima[edit | edit source]

Ostao je još samo jedan tjedan za uključiti si i izvršiti Zajednički izazov kostima! Ako želiš, također možeš podijeliti svoju prijavu s drugim Habitičanima na društvenim mrežama koristeći hashtag #HabitoweenCostume. Pridruži se zabavi sada kako bi imao/la priliku za osvojiti čuvenu značku Kostimiranpg natjecatelja!

Scene positivity.png

Reflektor o cehovima: Okupljanje u dobrom raspoloženju[edit | edit source]

Izašao je novi Reflektor o cehovima na blogu koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći dok radiš na razvijanju optimističnijeg pogleda na svijet! Pogledaj ga kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici za njegovanje pozitivnosti.

Autor(i): Beffymaroo


20. 10. 2017.[edit | edit source]

REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE: NJEGOVANJE POZITIVNOSTI

Reflektor o korištenju Habitice o pozitivnosti[edit | edit source]

Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjeseca se bavi njegovanjem pozitivnosti! On ističe brojne odlične prijedloge koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji rade na razvijanju optimističnijeg pogleda na svijet!

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi upravljao/la svojim financijama? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo

Scene positivity.png

16. 10. 2017.[edit | edit source]

AŽURIRANJE STRANICE ZADATAKA I POSLJEDNJA MAJSTORSKA PUSTOLOVINA

Zatraženo ažuriranje stranice zadataka[edit | edit source]

Zadovoljstvo nam je objaviti da smo progurali neke od najtraženijih ažuriranja s našeg obrasca za povratne informacije: vraćanje opcije brzog dodavanja zadataka iznad svakog stupca, kompaktnije zaglavlje i podnožje stranice zadataka i mogućnost osvježavanja stranice koristeći novi gumb za sinkroniziranje u gornjem desnom uglu! Hvala svima koji su s nama podijelili svoje obazrive komentare. I dalje radimo na implementaciji nekih naprednijih mogućnosti poput guranja zadataka na vrh/dno, mogućnosti serijskog uređivanja zadataka, opcije ručnog dodjeljivanja atribucije zadacima, ali sve ćete to uskoro dobiti.

Znamo da je ovo iskustvo omelo mnoge od vas i žao nam je zbog toga. Ovo je bilo puno teže realizirati nego što smo očekivali, i tako smo zahvalni na vašem strpljenju, smislenim povratnim informacijama i porukama podrške. Naš mali tim je radio noći i vikende od srpnja kako bi omogućio ovu nadogradnju i popravilo bugove koji su se stvorili kao njega posljedica, ali imamo samo dva programera na puno radno vrijeme i samo nekolicinu na nepunom radnom vremenu. Stoga stvari ne napreduju onoliko brzo koliko bismo htjeli. Bilo je i više nego iscrpljujuće, ali smo odlučni u tome da sve ponovno krene teći glatko.

Dobra vijest je da je veliki dio ovog redizajna bio ponovno pisanje prvog dijela koda u cijelosti i od nule tako da smo uspjeli u potpunosti ukloniti sav zastarjeli, nabacani kod koji nas je sprječavao u dodavanju nekih novih mogućnosti i brzom ispravljanju bugova. Biti zarobljen između starog i novog koda je bilo posebno teško za nas jer je to značilo da je svo naše programiranje bilo zamrznuto i nismo imali pristup našim doprinositeljima otvorenih izvora. Sad kad smo ovo lansirali, možemo zapravo ići naprijed bez da smo paralizirani ograničenjima stare stranice. Naš novi dizajn nam je također omogućio izgradnju temelja za mogućnosti koje korisnici zahtijevaju od samog početka, poput serijske kupovine artikala, novih nadogradnji za Grupne planove, poboljšanja pustolovina i još toga. Ovo je bio težak period tranzicije, ali jedva vam čekamo pokazati sve što nam je u planu.

Hvala vam još jednom što nas se držite - i ako imate povratne informacije u vezi redizajna, molimo vas da nam javite putem našeg obrasca za povratne informacije! Čitamo svaki komentar koji nam pošaljete i uključujemo zahtjeve u naš budući plan rada. Izuzetno smo sretni što imamo tako strastvene korisnike - svi nam značite sve na svijetu. Pazite na još updateova koji stižu uskoro!

Niz pustolovina Misterija Majstora[edit | edit source]

Quest lostMasterclasser4.gif
Izašao je novi komplet pustolovina koje možete kupiti zlatnicima u Dućanu pustolovina: niz pustolovina Misterija Majstora! Nakon što su misteriozni i zluradi predmeti opsjeli neke stanovnike Habitice, četiri Majstora su ti se obratila za pomoć u njihovoj misiji za potragom i porazom enigmatičnog neprijatelja koji se krije iza ovih strašnih djela. Možeš li im pomoći spasiti Habiticu? Ako može poraziti najmoćnijeg neprijatelja unutar igre do sada, dobit ćeš za nagradu ekskluzivni komplet eterne opreme... i rijetku jahaću životinju kakvu do sada nisi nikad vidio/la.

Misterija Majstora je kulminacija priče koja se razvija u pustolovinama koje se mogu kupiti zlatnicima. Stoga trebaš sva ta četiri niza pustolovina završiti kako bi ovaj mogao/la otključati. Nijedan od tih nizova pustolovina koje možeš kupiti zlatnicima nije ograničenog izdanja tako da imaš vremena na pretek za uštedjeti dovoljno zlatnika!

Autor(i): SabreCat, Beffymaroo i Lemoness
Tekst: Lemoness
Slike: AnnDeLune, Beffymaroo, Katy133, Tuqjoi, Kiwibot, stefalupagus i tricksy.fox


10/13/2017[edit | edit source]

GOLD-PURCHASABLE QUEST-LINE: THE MYSTERY OF THE MASTERCLASSERS

Mystery of the Masterclassers Quest Line[edit | edit source]

Who is this enigmatic foe?

There's a new set of gold-purchasable quests available in the Quest Shop: the Mystery of the Masterclassers Quest-Line! After some of Habitica's denizens are possessed by mysterious and malevolent objects, the four Masterclassers have come to you for aid in their quest to find and defeat the enigmatic foe behind these dire deeds. Can you help them save Habitica? If you can defeat the most powerful foe in the game so far, you'll earn the exclusive Aether Equipment Set... and a rare Mount like none other.

The Mystery of the Masterclassers is the culmination of the story told in the gold-purchasable quests, so you need to complete all four of those previous quest-lines in order to unlock it. None of the gold-purchasable questlines are limited-edition, so you have plenty of time to save up!

by SabreCat, Beffymaroo, and Lemoness
Writing by Lemoness
Art by AnnDeLune, Beffymaroo, Katy133, Tuqjoi, Kiwibot, stefalupagus, and tricksy.fox
10. 10. 2017.[edit | edit source]

NADNARAVNE BOJE KOŽE, UKLETE BOJE KOSE, PAKET PUSTOLOVINA VJEŠTIČJIH PRATIOCA I WIKI O CILJEVIMA

Nadnaravne boje kože i uklete boje kose[edit | edit source]

Promo fall customizations 2017.png
Sezonska izdanja ukletih boja kose su sada dostupni za kupovinu u dućanu prilagodbe avatara! Sada možeš obojati svoju kosu u boju bundeve, ponoći, gumenih bombona, dušnu bijelu, zombi zelenu ili boju Noći vještica. Nabavi ih prije 31. listopada!
Promo bundle witchyFamiliars.png

Nadnaravni komplet boja kože je također dostupan do 31. listopada! Tvoj avatar sada može postati gorostas, kostur, bundeva, gumeni bombon, reptil ili strašna sjenka.

Sezonska izdanja predmeta se svake godine ponavljaju i ostaju neizmijenjena, ali su dostupna za kupovinu samo kratki period. Nabavi ih sada ili ćeš trebati čekati do sljedeće godine!

Autor(i): Lemoness, mariahm i crystal phoenix

Paket pustolovina vještičjih pratioca[edit | edit source]

Ako želiš dodati neke nove ljubimce u svoju Staju u Habitici koji bi se dobro uklopili s tvojom opremom Jesenskog festivala, posrećilo ti se! Od sada pa do 31. listopada možeš kupiti paket pustolovina vještičjih pratioca i dobiti pustolovine štakora, pauka i žabe, i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ponudu u Dućanu pustolovina danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Tekst: Token, Arcosine, and Fluitare
Slike: Pandah, UncommonCriminal, Arcosine, starsystemic, RosemonkeyCT, Jon Arjinborn i Breadstrings

Ako su štakori i/ili pauci nešto što radije ne bi htio/la vidjeti u Habitici zbog fobije, poviri Proširenje za zaštitu od fobija (Phobia Protection Extension) koje će sakriti bilo koje ljubimce, jahaće životinje, pozadine, bosove ili opremu koja uključuje štakore i/ili paukove (kao i zmije, ose, zombije, kosture ili bilo koju kombinaciju navedenoga). Nadamo se da ovo pomaže učiniti iskustvo Habitice zabavnim za sve!

Objava na blogu: kako se nositi s promjenjivim ciljevima[edit | edit source]

Scene raking leaves.png
Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec je o tome kako se nositi s promjenjivim ciljevima! Nadamo se da će ti pomoći u dodavanju zadataka s različitim rokovima na tvoje popise. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards


5. 10. 2017.[edit | edit source]

POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA ZA LISTOPAD, REDIZAJN, POPRAVCI I POVRATNE INFORMACIJE, TAKE THIS IZAZOV, POSLJEDNJA PRILIKA ZA KOMPLET NAUČNIKA VRADŽBINA I PAKET PUSTOLOVINA PRIJATELJA S FARME

Pozadine i artikli iz ormara za listopad![edit | edit source]

Promo armoire backgrounds 201710.png
Dodali smo tri nove pozadine u dućan avatara! Sada tvoj avatar može hodati na vršcima prstiju kroz katrane, šuljati se niz hodnik sablasnog hotela i uživati u svjetlu čarobnih svijeća.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet Svjećara. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): jordanzimmerman, nekoatsumelarper, vampitch, reesa3, Chimera Liani i mewrose

Stalno stižu popravci bugova![edit | edit source]

Bok Habitičani! <3 Izdali smo novu seriju popravaka bugova! Hvala vam svima još jednom na vašim izvješćima:

 • Popravili smo problem koji je sprječavao sažeto prikazivanje spisaka!
 • Popravili smo grešku u kojoj bi neki korisnici, kada bi došli do 0 bodova zdravlja, zapeli na tome i ne bi mogli ponovno napuniti traku zdravlja.
 • Sada možeš pretvoriti Cehove u Grupne planove koristeći Stripe!
 • Popravili smo problem koji je sprječavao pomicanje Baileyinih obavijesti ako bi se istovremeno pojavilo nekoliko pop-upova.
 • Popravili smo neke bugove koji su sprječavali korisnike da se pretplate preko Amazona.
 • Onemogućili smo vam otvaranje nečijeg profila ako se njihov korisnički avatar nije u potpunosti učitao (što bi rezultiralo time da bi se prikazao krivi profil).
 • Sve trake Brzog inventara sada pamte jesi li ih ili nisi umanjio/la i tako ostaju čak i ako odeš sa stranice ili je osvježiš.
 • Spriječili smo slučajno zatvaranje izbornika filtera ako uređuješ nešto.
 • Pop-upovi više ne prekidaju Zabilježavanje jučerašnje aktivnosti.
 • Vratili smo traku za učitavanje kada nešto napraviš na stranici!
 • Sada kada bilo što kupiš u jednom od dućana, pop-up za potvrdu se ne vraća za vrijeme trajanja tvoje sesije.
 • Vratili smo karticu Grupne naplate u Grupne planove!
 • Korisnici koji imaju puno Zadataka sada ponovno mogu označiti posljednji Zadataka na svom popisu.
 • Popravili smo bugove zbog kojih te Začarani ormar ponekad ne bi ispravno obavijestio o tome što si dobio/la.
 • Začarani ormar ti sada daje do znanja koliko si zaradio/la iskustva.
 • Ako već posjeduješ komplet Rat-tnog Lupeža, Sablasne šljokice su ti sada istaknuti artikal u Sezonskom dućanu.
 • Neprozirni napitci i drugi protuotrovi za transformacijske predmete su sada ponovno dostupni u stupcu Nagrada!
 • Začarani ormar i Napitci za zdravlje se sada mogu kupiti jednim klikom, bez potrebe za pop-upom.
 • Brutalni sudar i druge vještine koje utječu na zadatke više ne mogu slučajno označiti zadatke.
 • Ako sada jako umanjiš svoj ekran, ovo ti ne onemogućuje pristup svim navigacijskim opcijama.
 • Popravili smo poteškoću zbog koje je ograničeni identifikator bio prekinut u stupcu Nagrada kada je neki artikal bio zaključan u najgornjem redu.
 • Popravili smo bug koji je sprječavao prikazivanje broja notifikacija!
 • Transformacijski predmeti sada trenutno djeluju, bez potrebe za osvježavanjem stranice.
 • Sada ponovno možeš koristiti emotikone i drugi markdown u naslovima Izazova.

Komadi opreme koji ne pripadaju nijednoj specifičnoj klasi se sada mogu naći na Tražnici pod Oprema > Klasa > Nijedna.

Osvježi stranicu kako bi vidio/la ove popravke! Ako ti se i dalje pojavljuju ovi problemi, čak i nakon osvježavanja stranice, otiđi u Ceh za prijavu bugova (Report a Bug Guild) i mi ćemo to istražiti. Hvala ti što si dio Habitice!

Dostupan obrazac za povratne informacije o redizajnu[edit | edit source]

Sada kada je Habitičin novi redizajn dostupan tjedan dana i nakon što smo imali nešto vremena za ispraviti još neke bugove, htjeli smo otvoriti kanal za vaše povratne informacije. Molim vas da imate na umu da su neke opcije još u procesu izrade (poput mogućnosti dodavanja zadataka iznad svakog stupca, gumba za sinkronizaciju, guranja na vrh/dno i mogućnosti skupnog uređivanja zadataka) i da naš tim i dalje marljivo radi na popravljanju bugova. Kako bi provjerio/la bavimo li se već onim što tebe brine, nemoj zaboraviti pogledati Habitica Redesign FAQ (ČPP za Habitičin redizajn) i Known Bugs List (Popis poznatih bugova)!

Iako smo izvorno planirali sakupljati povratne informacije preko Trelloa, čuli smo neke savjete iz zajednice da bi ovo bilo teško izvedivo jer bi zahtijevalo od ljudi kreiranje dodatnih računa. Iz tog razloga smo odlučili sakupljati povratne informacije putem Google Forms obrasca. Nadamo se da će ti ovo olakšati iznošenje svog mišljenja! Jedva čekamo čuti vaše komentare tako da možemo raditi na usavršavanju Habitice.

Vrlo smo maleni tim i mnogi od nas rade na Habitici iz ljubavi. Hvala vam svima na vašem strpljenju i za vašu podršku tijekom ovog tranzicijskog perioda - znači nam sve na svijetu.

Novi Take This izazov[edit | edit source]

Promo take this.png
Sljedeći Take This izazov je lansiran "Multi-Player Co-Op Exercise!" (Kooperativna multi-player vježba") s fokusom na tjelovježbu s partnerom. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This kompleta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, “Hero's Triumph!” ("Trijumf heroja"): dobitniku/ci glavne nagrade David Rule i drugoplasiranima José Barata Gonçalves, Ar_tem, Ziggy, schooler i Ayano. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se na Tržnici pod Klasa > Nijedna. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat


2. 10. 2017.[edit | edit source]

SABLASNE ŠLJOKICE, AŽURIRANJE MOBILNE APLIKACIJE I POPRAVLJENI BUGOVI

Sablasne šljokice i Sezonski dućan[edit | edit source]

Promo spooky sparkles 2016.png

Stigao je novi artikal u Sezonski dućan kojeg je moguće kupiti Zlatnicim: sablasne šljokice! Kupi ih i onda ih baci na svoje prijatelje. Pitamo se kako će djelovati?

Ako netko na tebe baci sablasne šljokice, dobit ćeš značku "Zastrašujući prijatelji"! Ne brini, bilo kakvi misteriozni efekti će nestati sljedeći dan... ili ih možeš ranije ukloniti kupovinom Neprozirnog napitka!

Dok si već tu, nemoj zaboraviti pogledati sve ostale artikel u Sezonskom dućanu! Ima puno komada opreme od prethodnih Jesenskih festivala. Sezonski dućan će biti otvoren samo do 31. listopada, stoga se opremi sada.

Autor(i): Lemoness i SabreCat

Ažuriranje iOS i Android aplikacija![edit | edit source]

Stigle su uzbudljive nove nadogradnje za naše Android i iOS aplikacije! U objema smo ažurirali dizajn Dućana i stupca Nagrada. Uz to, sada možeš zakačiti artikle iz Dućana koje želiš u svoj stupac Nagrada! Nadamo se da će ti ovo učiniti nadograđivanje tvog avatara i zarađivanje Nagrada za tvoje obavljene Zadatke još više motivirajućim.

Android korisnici sada također mogu resetirati svoje račune unutar aplikacije!

U iOS aplikaciji smo također dodali poboljšanu VoiceOver podršku za veću pristupačnost. Radujemo se tvojim povratnim informacijama na ovu mogućnost putem opcije "Pošalji povratne informacije" unutar aplikacije.

Nadamo se da ćeš uživati u ovim nadogradnjama! Ne zaboravi ih sada preuzeti za bolje iskustvo u Habitici!

Ako ti se sviđaju poboljšanja koja radimo u našim aplikacijama, razmisli o ostavljanju recenzije na ove nove verzije. To nam sve pomaže!

Autor(i): viirus i piyorii

Promo redesign login.png

Nova objava - novosi o popravljenim bugovima![edit | edit source]

Bok Habitičani! <3 Izdali smo cijeli niz popravaka bugova! Puno vam hvala na strpljenju i što ste izdvojili vrijeme za prijaviti ove bugove. Ima nekoliko promjena:

 • Zbog brige u vezi pristupačnosti i koristivosti strancie Zadataka, uklonili smo klizače s različitih stupada Zadataka.
 • Zbog briga oko prevelike trake za vještine, izdali smo traku s novim, kompaktnijim dizajnom! Također bi sada trebala ostati umanjena nakon što je jednom minimiziraš tako da ti neće stalno blokirati zadatke.
 • Sada više ne moraš kliknuti na "Primijeni filtere" - oni se automatski primjenjuju kad ih označiš ili odznačiti! Padajući izbornik se također zatvori kada makneš miš kako bismo umanjili broj potrebnih klikova.
 • Klikom na "Planirano" sada ispravno možeš sortirati svoje Zadatke po zadanom datumu
 • Ako stvoriš zadatak dok je jedan filter odabran, on sada po defaultu biva označen tim filterom!
 • Tvoje Staje su sada ispravno konfigurirane tako da se redovi ljubimaca i jahaćih životinja ne stapaju na manjim ekranima!
 • Sada možeš kliknuti izravno na jahaću životinju da bi je opremio/la!
 • Popravili smo nekoliko bugova koji su sprječavali ljude da se pretplate ili u kupovini dragulja, ali nekoliko ih je još ostalo. Ne zaborate ih prijaviti na poveznici Report a Bug tj. Prijavi grešku (poveznica se nalazi ispod) i pomoći ćemo ti čim prije!
 • Sada bi trebao/la moći ukloniti zadatke kad napustiš Izazov!
 • Ponovno možeš uređivati oznake Izazova!
 • Popravili smo zbunjujući položaj gumba "Pošalji" u chatu
 • Popravili smo neke stilske probleme koji su ponekad uzrokovali čudan izgled Pustolovina
 • Kad urediš Ceh, po defaultu će te postaviti za vođu
 • Oznaka "Članovi" se sada zove "Popis članova" kako bi bilo jasnije da na nju možeš kliknuti kako bi vidio/la sve članove neke Družine, Ceha ili Izazova!
 • Ako te čeka poziv na pustolovinu, sad amožeš vidjeti koji su članovi prihvatili poziv prije nego ga započneš.
 • Kada završiš pustolovinu, ponovno se pojavljuju pop-upovi s obavijestima o finalnim nagradama!
 • Možeš sada normalno uređivati Družine!
 • Sada možeš ispravno dodjeljivati Statističke bodove bez potrebe za osvježavanjem stranice!
 • Ako si odbio/la izabrati neku klasu, nećeš više dobivati bespotrebna upozorenja o tome da do košta 3 Dragulja.
 • Više ne možeš sebe slučajno blokirati sa svog profila.
 • Mistični pješčani satovi se sada pokazuju u zaglavlju samo ako imaš više od jednoga. (Hvala što si pretplaćen/a!)
 • Markdown ponovno funkcionira u naslovima Izazova!
 • Sada možeš ponovno klonirati Izazove!
 • Ponovno se učitavaju Baileyine novosti u mobilnim aplikacijama!
 • Ne bi trebalo više biti crvenih obavijesti o Korisničkom ID-u u kutu prozora!
 • Performanse chata bi trebale biti bolje. (Još ih istražujemo kako bismo ih dodatno poboljšali, stog te molimo da nam javiš u Cehu Report a Bug (Prijavi grešku) ako ti se i dalje događa da ti chat kasni!)

Osvježi stranicu kako bi uživao/la u ovim popravcima! Ako i dalje imaš problema s njima nakon osvježavanja stranice, molim te da nam javiš u Cehu Report a Bug Guild (Prijavi grešku) i istražit ćemo to. :) Ako imaš povratnih informacija u vezi ažuriranja koje nije vezano uz bugove ili probleme neposredno vezane uz pristupačnost, 5. listopada otvaramo javnu karticu na Trello-u za takve komentare!

Hvala vam što ste tako odlična zajednica! Nevjerojatno nam znači <3


rujan 2017.[edit | edit source]

28. 9. 2017.[edit | edit source]

WEB STRANICA HABITICE IDE LEVEL GORE!

Dobrodošli u novu Habiticu! Jako smo uzbuđeni što je konačno možemo podijeliti s vama. Ovaj projekt, na kojem radimo iz ljubavi od prošlog prosinca, je najveće ažuriranje koje je Habitica do sada lansirala (s preko 150 stranica dizajnova, potpuno novim front-end kodom razvijenim nakon bezbrojnih testiranja, vježbi i mnogo, mnogo sastanaka). Samo osvježi preglednik kako bi učitao/la našu novu web stranicu!

Promo redesign login.png

Možeš pronaći potpuno popis izmjena ovdje, kao i objašnjenja za svaku od njih, ali evo nekoliko brzinskih savjeta za pomoć u orijentaciji:

Promo seasonal shop fall 2017.png
 • Imamo gomilu novih likovih radova po stranici! Poviri NIL-ove i chatove u Cehovima kako bi uživao/la u nekim od promjena.
 • Klikni izravno na svoje zadatke kako bi ti iskočio prozor za uređivanje!
 • Navigacijska traka sadrži nekoliko promjena kako bi bila više intuitivna za nove korisnike, pa preporučamo da uzmeš malo vremena kako bi otvorio/la padajuće izbornike i upoznao/la se s novim lokacijama. Važno je napomenuti da je Korisnički izbornik pomaknut na ikonu u gornjem desnom kutu.
 • Sada možeš zakačiti među tvoje Nagrade bilo koje artikal kojeg je moguće kupiti u igri. Možeš zakačiti Pozadine također! Samo drži miš izna ikone dućana i klikni na ikonu pribadače. Kada se vratiš na stranicu zadataka, vidjet ćeš artikal u svom stupcu Nagrada!
 • Imamo mnoštvo novih opcija filtriranja, posebno za Cehove i Izazove!
 • Stigle su i vizualne nadogradnje za svaki aspekt stranice, od prve stranice do Sezonskog dućana. nadamo se da će ti se svidjeti!
 • Neke od ovih nadogradnji su stigle na našu iOS and Android aplikaciju! Nemoj zaboraviti preuzeti najnovije updateove za najbolju performansu.

Imaš općenita pitanja oko novog načina funkcioniranja stranice? Postavi svoje pitanje u Habitica Help Guildu (Cehu za pomoć na Habitici) i rado ćemo ti pomoć! Također, ako uočiš neku upornu grešku koja se nije popravila osvježavanjem stranice, možeš je prijaviti u Report a Bug Guildu (Cehu za prijavljivanje bugova) i mi ćemo to istražiti čim prije.

Ako imaš neka razmišljanja o novom dizajnu, rado bismo ih čuli. 12. listopada ćemo otvoriti karticu na Trello-u z a javne komentare o redizajnu. Ova odgoda će nam priuštiti vremena za usmjeriti svoju pozornost na odgovaranje na neka generalna pitanja i ispravljanje grešaka koje možda iskrsnu. Iz ovog razloga vas molimo da još ne dajete povratne informacije o novom dizajnu dok ne otvorimo Trello karticu koju ćemo podijeliti u jednoj od Baileyinih obavijesti. Hvala na razumijevanju!

Promo veteran pets 2017.png

Ovo je značajno vrijeme promjene za Habiticu, stoga vam se želimo zahvaliti na strpljenju. Zato smo svima dali veteranskog ljubimca! Noviji korisnici su dobili veteranskog vuka, a stariji korisnici su dobili (ovisno o tome koje ljubimce već imaju) veteranskog tigra, lava ili veteranskog medvjeda. Otiđi u novu Staju i filtriraj samo Posebne ljubimce kako bi vidio/la najnoviji dodatak svom zvjerinjaku!"')

Tako smo uzbuđeni što nastavljamo graditi Habiticu s vama. Sada je hajde istražiti!

Hvala što igraš i sretno ti sa zadacima <3

Autor(i): Apollo, piyorii, TheHollidayInn, Paglias, Negue, Sabe, Alys, viirus, Lemoness, redphoenix, beffymaroo i svi naši zakon ispitivači!


26. 9. 2017.[edit | edit source]

JESENSKI NAPITCI ZA IZLIJEGANJE I AŽURIRANJE HABITIČINE WEB STRANICE

Jezivi i sablasni napitci za izlijeganje![edit | edit source]

Promo ghost spooky potions.png

Stigla je nova vrsta ljubimca! Od sada pa do 31. listopada možeš kupiti jezive i sablasne napitke za izlijeganje na Tržnici koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što sablasni i jezivi napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Lemoness, Hermi i SabreCat

Ažuriranje Habitice: 28. rujna[edit | edit source]

Kao što mnogo vas već zna, Habitica prolazi kroz veliku nadogradnju dizajna. Uzbuđeni smo što vam možemo najaviti da ćemo ga lansirati ovaj tjedan i to u četvrtak, 28. rujna. Jedva čekamo!

Kao podsjetnik, ova nadogradnja dizajna je bazirana na golemoj količini povratnih informacija koju su nam tijekom vremena dali Habitičani i uključuje:

Promo redesign login.png
 • Naglasak na stvaranje dubljeg doživljaja svijeta Habitice, uključujući nove bannere NIL-ova koji prikazuju odlične scene, avatare koji će biti vidljivi u chatu i stranicu za prijavu koja ističe noćni krajolik Habitice
Promo avatar chat.png
 • Zabavne nove mogućnosti poput kategorija za Cehove i Izazove, više opcija filtriranja i mogućnost prilagođavanja tvog stupca Nagrada kačenjem bilo kojeg artikla iz igre koji je dostupan za kupovinu.
 • Čišći izgled koji je više intuitivan za učenje i bolje usklađen s našim mobilnim aplikacijama
 • Posebnog veteranskog ljubimca kojeg ćemo darovati svim korisnicima!

Ako bi htio/la baciti pogled na mnoštvo dorada koje smo za vas propremili, možeš pronaći cjeloviti popis ovdje koji opisuje što se sve promijenilo i zašto smo to promijenili.

Znamo da će možda biti teško prilagoditi se nekim od ovim promjenama ispočetka. Stoga ćemo 12. listopada otvoriti Trello karticu za javne komentare u vezi redizajna. Ovo će nama dati vremena za odgovarati na pitanja dok se ljudi privikavaju, ali i za popravljanja bilo kojih grešaka koje možda iskrsnu. Također, za korisnike koji trenutno koriste proširenja treće strane za izgled stranice, imajte na umu da ova proširenja možda neće funkcionirati nakon redizajna, ovisno o tome je li tvorac ga tvorac ažurirao. Rado ćemo pomoći tvorcima proširenja u Aspiring Comrades Cehu (Cehu Stremećih drugova).

Imajte na umu da će lansiranje redizajna vjerojatno biti pokrenuto u četvrtak, nešto kasnije tijekom dana (prema pacifičkom vremenu). Stoga pripazite na Baileyinu obavijest koja će vas uputiti na osvježavanje stranice. Hvala vam puno na strpljenju - jedva čekamo svima otkriti novu stranicu!

Autor(i): Apollo, piyorii, TheHollidayInn, Paglias, Negue, SabreCat, Alys, viirus, Lemoness, redphoenix, beffymaroo i svi naši zakon testeri!


21. 9. 2017.[edit | edit source]

POČINJE JESENSKI FESTIVAL! OGRANIČENA IZDANJA JESENSKE OPREME, OTVARA SE SEZONSKI DUĆAN I VIJESTI O KOMPLETIMA NIL-ova!

Ograničena izdanja kompleta za klase[edit | edit source]

Promo classes fall 2017.png
Od sada pa do 31. listopada bit će dostupna ograničena izdanja kompleta u stupcu Nagrada! Ovisno o tvojoj klasi, možeš biti Habitoween Ratnik, zamaskirani Čarobnjak, Iscjelitlje uklete kuće ili Lupež maškara. Bilo bi ti pametno biti što produktivniji/a kako bi zaradio/la dovoljno Zlatnika prije nego istekne vrijeme...

Autor(i): AnnDeLune, ʂʈєƒąʃųƥągųʂ, Katy133, Lilith of Alfheim, Beffymaroo i SabreCat

Otvara se Sezonski dućan[edit | edit source]

Promo classes fall 2016 backgrounds.png
Sezonski dućan je otvoren! Trenutno u skladištu ima jesenska izdanja sezonskih stvari, uključujući prošle jesenske komplete. Sve tamo će biti dostupno za kupovinu tijekom Jesenskog festivala svake godine, ali je sad otvoren samo do 31. listopada tako da bi ti bilo najbolje se odmah opremiti ili ćeš trebati čekati cijelu godinu kako bi ponovno mogao/la kupiti ove artikle!

Autor(i): Definitely not a villain, ShoGirlGeek. cataclysms, maxpendragon, Lemoness i SabreCat

Oprema NIL-ova[edit | edit source]

Seasonalshop open.png
Svi su se sjurili do Rascvjetanih poljana kako bi slavili ovaj sablasni festival žetve. Nemoj zaboraviti pogledati sve nove komplete koje ljudi nose!

Autor(i): Shaner, Lemoness i Beffymaroo


20. 9. 2017.[edit | edit source]

OBJAVA NA BLOGU: DODATNA MOTIVACIJA ILI NEZASLUŽENE NAGRADE?

Reflektor na Wiki-ju o varanju[edit | edit source]

Scene cheating.png

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec je o varanju! Nadamo se da će ti pomoći u pronalasku ravnoteže između motivacije i odgovornosti. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan![edit | edit source]

Promo mystery 201709.png

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan: komplet artikala učenika vradžbina! Imaš samo dvanaest dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš! Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): by Lemoness


19. 9. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA RUJAN

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan![edit | edit source]

Promo mystery 201709.png

Otkriveni su pretplatnički predmeti za rujan: komplet artikala učenika vradžbina! Imaš samo dvanaest dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš! Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness


16. 9. 2017.[edit | edit source]

KOSTIMI! IZA SCENE I IZAZOV

Izazov kostima[edit | edit source]

Promo behindthescenes costume.png

Zajednički izazov kostima je počeo! Od sada pa do 31. listopada, obuci se kao svoj avatar u stvarnom životu i objavi fotografiju na društvenim mrežama kako bi zaradio/la cijenjenu značku Izazova kostima! Pročitaj puni popis pravila na stranici Izazova.

Autor(i): Lemoness

Iza scene: avantura izrade kostima s Beffymaroo[edit | edit source]

Stigla je nova zakulisna objava na Habitičinom blogu! Pridruži se Beffymaroo dok objašnjava proces izrade kostima za maskenbal. Pogledaj fotografije koje ovo prikazuju korak po korak i pročitaj savjete za pripreme za izradu vlastitog kostima!

Autor(i): Beffymaroo


12. 9. 2017.[edit | edit source]

NOVI PAKET PUSTOLOVINA I NOVI MODERATOR!

Novi paket pustolovina na popustu: Prijatelji farme[edit | edit source]

Promo bundle farm.png
Ako želiš svojoj Staji pridružiti životinjice sa farme, posrećilo ti se! Od sada pa do 30. rujna, možeš kupiti paket pustolovina Prijatelja farme i dobiti pustolovine ovce, krave i konja, i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ponudu u Dućanu pustolovina danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Tekst: schizelle, VikingRunner, Salambander, Leephon i Lemoness
Slike: UncommonCriminal, Soloana, fuzzytrees, Feralem Tau, Eevachu, Beffymaroo, JessicaChase, starsystemic, nonight, Misceo i Tocath

Zaželimo dobrodošlicu našem novom moderatoru: Fox_town![edit | edit source]

Vrlo smo uzbuđeni što možemo najaviti da se našem timu pridružio novi moderator: dugovremeni društvenjak, dio vezivnog tkiva zajednice, prijatelj mnogima među vama...Fox_town! Otiđi u Krčmu i čestitaj mu!


11. 9. 2017.[edit | edit source]

NOVA KAMPANJA MAJICA!

Vratile su se majica Habitice![edit | edit source]

Habitica Gryphon Shirt-Purple.png
Pokrenuli smo još jednu kampanju majica!

Samo ograničeno vrijeme, možeš zgrabiti majice Habitice! Ova kampanja je ograničena na SAD i trajat će do 14. rujna. Stoga požuri ako želiš nabaviti jednu majicu!

Naše kampanje pokreće potražnja, stoga ako želiš šalice, jednodjelne pidžame ili druge artikle za EU Habitičane, nemoj zaboraviti poviriti našu Trgovinu i rezervirati artikal kojeg želiš. Nakon što dovoljno artikala bude rezervirano, oni će automatski ići u izradu.

Hvala ti što podržavaš Habiticu!

Autor(i): Redphoenix i Sara Olson


8. 9. 2017.[edit | edit source]

REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE: UČENJE JEZIKA

Scene languages.png

Reflektor o korištenju Habitice na temu učenja jezika[edit | edit source]

Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjesec se bavi učenjem jezika! On ističe mnoštvo odličnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji pokušavaju naučiti drugi jezik (ili treći! Pa čak i četvrti i naviše!).

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu za razvijanje pozitivnosti? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu početkom sljedećeg mjeseca. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo


5. 9. 2017.[edit | edit source]

POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA ZA RUJAN; iOS AŽURIRANJE

Promo backgrounds armoire 201709.png

Pozadine i artikli iz ormara za rujan![edit | edit source]

Dodali smo nove pozadine u Dućan pozadina! Tvoj avatar se sada može šetati pokraj bunara, raditi u vrtnoj kućici i stvarati remekdjela u radionici Pixelista.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet kovača! Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): SabreCat, CitrineSun, GeraldThePixel, Pandah i Awesome kitty

iOS ažuriranje![edit | edit source]

Izdali smo novi update za našu iOS aplikaciju! U ovom ažuriranju smo popravili dva dosadna kvara! Kao prvo, dodali smo ispravak za bug koji je uzrokovao često slučajno odjavljivanje korisnika iz aplikacije. Također smo popravili poteškoću koja je uzrokovala da se bijela polja pojavljuju na mjesto tvojih Svakodnevnih zadataka koji još nisu na redu.

Nadamo se da ćeš uživati u ovom updateu! Nemoj ga zaboraviti već sada preuzeti za bolje iskustvo na Habitici!

Ako ti se sviđaju poboljšanja koja radimo na našim aplikacijama, molimo te da razmotriš opciju ostavljanja osvrta na ovu novu verziju. Stvarno nam puno pomaže! Stare recenzije se skriju sa svakim ažuriranjem, ali ako odeš u odjeljak s komentarima, možeš svoj komentar ponovno objaviti sa samo jednim klikom. Autor(i): Viirus

1. 9. 2017.[edit | edit source]

NOVI TAKE THIS IZAZOV

Promo take this.png

Take This izazov za rujan: Trijumf heroja![edit | edit source]

Lansiran je sljedeći Take This izazov, "Hero's Triumph! (Trijumf heroja")" koji se fokusira na volontiranje. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Keep Calm and Carry On!" (Ostani miran i nastavi!): dobitniku/ci glavne nagrade wakupedia i drugoplasiranima Sarah Blake, Drago Nar, secretlondon, Birgitte i LifeChanging! Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta opreme, ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat


kolovoz 2017.[edit | edit source]

30. 8. 2017.[edit | edit source]

POSLJEDNJA PRILIKA ZA KOMPLET RATNKIKA LAVE I NAPITAKA ZA IZLIJEGANJE OD ŽERAVICE

Promo ember potions.png

Posljednja prilika za komplet ratnika lave![edit | edit source]

Promo mystery 201708.png
Podsjetnik: imaš još samo tri dana za pretplatiti se i dobiti komplet Ratnika lave! Pretplata također omogućuje kupovinu Dragulja u zamjenu za Zlatnike. Što se dulje pretplatiš, to dobivaš više Dragulja!

Hvala ti puno na podršci! Tvoja pomoć omogućuje Habitici da nastavi raditi.

Autor(i): Lemoness

Posljednja prilika za napitke za izlijeganje od žeravice[edit | edit source]

Podsjetnik: imaš još samo tri dana za kupiti napitke za izlijeganje od žeravice! Ako se vrate, to neće biti do sljedeće godine, i to najranije. Stoga nemaš što čekati!

Autor(i): Balduranne, tricksy.fox i SabreCat


26. 8. 2017.[edit | edit source]

PODSJETNIK ZA IZAZOV I NOVOSTI O REDIZAJNU STRANICE

Podsjetnik za službeni Izazov povratka u školu[edit | edit source]

Scene studying.png
Nemoj zaboraviti da Habitičin posljednji službeni Izazov Back-to-School Preparation izazov (Pripreme za povratak u školu) i dalje traje tijekom sljedećeg mjeseca! Pridruži se Izazovu i križaj zadatke kako bi omogućio/la opušteniji početak školske godine. Uzto, imat ćeš priliku za dobiti do 10 dragulja!

Osjećaš li se kao da si već prošao/la ovu tranziciju i da školsku godinu već imaš pod kontrolom? Pogledaj neke od naših Cehova koji su fokusirani na školu poput The Scholars, The High School Scholars, College Info Geek ili The Graduate Student Guild kako bi pronašao/la zajednicu koja će ti pomoći da budeš odgovoran/na tijekom cijele godine.

Autor(i): Lemoness

Novosti o redizajnu stranice[edit | edit source]

Kao što se neki od vas možda sjećaju, osoblje Habitice radi na golemoj nadogradnji stranice već neko vrijeme. Izvorno smo se nadali lansirati je krajem kolovoza, ali kako smo se približili tom roku, tim je jednoglasno odlučio da bi mogao pružiti bolje iskustvo za korisnike ako uzmemo još nešto vremena za stvarno poraditi na testiranju i uklanjanju bugova tako da, kada lansiramo novu stranicu, ona ne bude mogla biti bolja nego što je. Znamo da se Habitičani oslanjaju na nas svaki dan i ozbiljno shvaćamo tu odgovornost. Tako smo ponosni na ono što smo do sada ostvarili - preko 150 stranica novih dizajnova, potpuno novi kod prednjeg sučelja stranice i gomile novih nadogradnji i poboljšanja. Zato nam je jako važno da, kad aje lansiramo, da je lansiramo nkako treba.

Na sreću, ne trebaš čekati za lansiranje kako bi dobio/la dojam o tome što slijedi! Već smo izdali novu stranicu za prijavljivanje na našim iOS i Android aplikacijama. Pripazi i na buduće nadogranje.

Hvala na razumijevanju. Nevjerojatno smo sretni što imamo tako biržljivu i dinamičnu zajednicu i vaša podrška nam znači sve na svijetu. Želimo vam puno sreće u pobjeđivanju vaših budućih zadataka!


24. 8. 2017.[edit | edit source]

AŽURIRANJE iOS APLIKACIJE

iOS ažuriranje![edit | edit source]

Promo ios login.png
Izdali smo novu iOS nadogradnju! U ovoj nadogradnji smo dodali uzbudljivi novi uvod i finu novu stranicu za logiranje koja uključuje predivni noćni pejzaž Habitice. Također imamo i poboljšani tutorijal kako bismo pomogli novim Habitičanima nadvladati njihove zadatke! I zadnje, ali ne manje važno, učinili smo Habiticu ljepšom ažuriranjem nekih od elemenata dizajna.

Nadamo se da ćete uživati u updateu! Nemoj ga zaboraviti preuzeti za bolje iskustvo na Habitici!

Ako ti se sviđaju poboljšanja u našoj aplikaciji, molimo te da razmisliš o ostavljanju recenzije na ovu novu verziju. Stvarno bi nam pomoglo! Stari komentari nestanu sa svakim novim updateom, ali ako odeđ u odjeljak za ocjenjivanje, možeš ponovno objaviti svoj komentar sa samo jednim klikom.

Autor(i): Viirus


17. 8. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI I WIKI REFLEKTOR ZA KOLOVOZ

Otkriveni su pretplatnički predmeti za kolovoz![edit | edit source]

Promo mystery 201708.png
Otkriveni su pretplatnički predmeti za kolovoz: komplet Vatrenog ratnika! Imaš samo 14 dana za preuzeti komplet artikala kad se pretplatiš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Artikli da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Objava na blogu: Korištenje Habitice za školu[edit | edit source]

Scene studying.png
Istaknuti wiki članak za ovaj mjesec se bavi korištenjem Habitice za školu! Nadamo se da će ti pomooći u pripremi za novu školsku godinu. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards


15. 8. 2017.[edit | edit source]

REFLEKTOR O CEHOVIMA: NAUČI NOVE STVARI

Reflektor o Cehovima: Nauuči nove stvari![edit | edit source]

Scene studying.png

Izašao je novi Reflektor o Cehovima na blogu koji ističe Cehove koji bi ti mogli pomoći u učenju novih stvari! Pogledaj ga kako bi pronašao/la najbolje zajednice Habitice za ljude koji žele proširiti svoj spektar znanja!

Autor(i): Beffymaroo


10. 8. 2017.[edit | edit source]

PUSTOLOVINA ZA NILSKIM KONJEM I REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE

Nova pustolovina potjere za ljubimcima: Nilski konj![edit | edit source]

Quest hippo.png
Prevarantski nilski konj pokušava uništiti produktivan dan u Savani Sporooprezno kritizirajući te što si se stao/la odmoriti! Nabavi najnoviju pustolovinu potjere za ljubimcima Hippo-Crite (Licemjerni nilski konj) i zaradi nekoliko nasmijanih nilskih konja za ljubimce izvršavajući svoje zadatke u stvarnom životu.

Tekst: Mike.Antonacci
Slike: khdarkwolf, ju.morales, Awesomekitty, Vampitch, Euan1, Shogirlgeek i Willow the Witty

Reflektor o korištenju Habitica: Nauči nove stvari[edit | edit source]

Scene studying.png
Reflektor o korištenju Habitica za ovaj mjesec je o učenju novih stvari! Ističe mnoštvo odličnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji razmišljaju o povratku u školu ili samo žele steći još znanja!


Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu za učenje jezika? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitica na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo


8. 8. 2017.[edit | edit source]

VATRENI NAPITCI ZA IZLIJEGANJE I IZAZOV POVRATKA U ŠKOLU!

Vatreni napitci za izlijeganje[edit | edit source]

Promo ember potions.png
Stigla je nova vrsta ljubimaca! Od sad pa do 31. kolovoza možeš kupiti vatrene napitke za izlijeganje na Tržnici i koristiti ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni Napici za izlijeganje ne djeluju na jaja Pustolovnih ljubimaca.) Vatreni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesi bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što nestanu s Tržnice, bit će barem godinu dana prije nego što su Vatreni napici za izlijeganje ponovno dostupni. Zato ih zgrabi sad!

Autor(i): Balduranne, tricksy.fox i SabreCat

Službeni izazov: Pripreme za povratak u školu![edit | edit source]

Školska godina se nadvija nad mnoštvom učenih Habitičana pa smo zato pripremili posebni Izazov za povratak u školu kako bismo olakšali prijelaz iz ljeta u novi semestar. Pogledaj ga sad kako bi imao/la priliku pobijediti: 9 ljudi će dobiti svaki po 5 dragulja, a dobitnik glavne nagrade će dobiti 10 dragulja i postignuće!

Autor(i): by Lemoness


3. 8. 2017.[edit | edit source]

NOVE POZADINE, ARTIKLI IZ ORMARA I TAKE THIS IZAZOV; POSTIGNUĆE POZIVANJA PRIJATELJA; IZA SCENE NA COMIC-CONU U SAN DIEGU

Promo backgrounds armoire 201708.png

Pozadine i artikli iz ormara za kolovoz![edit | edit source]

Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sada tvoj avatar može jahati na golemoj zvijeri, hrabro istraživati pustinjske dine i slaviti Habitičin imendan uz ljetni vatromet!

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje žuru haljinu za tulume i oklop protiv odugovlačenja. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): Vampitch, khdarkwolf, thegrimsqueaker, ystockings i eyenne

Promo take this.png

Novi Take This izazov![edit | edit source]

Sljedeći Take This Izazov je lansiran, "Keep Calm and Carry On! (Ostani miran i nastavi!)", s naglaskom na duboko disanje kako bi smanjio/la stres. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This kompleta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.
Promo sdcc 2017.png

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Test Thy Courage!" (Testiraj svoju hrabrost!): pobjedniku/ci glavne nagrade SciStar i drugoplasiranima minaqo, dnux, Karzn, Odeloen i Benign_K! Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This seta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat

Achievement-friends2x.png

Nova značka i postignuće: Pozvao/la prijatelja[edit | edit source]

Stigla je potpuno nova značka koju možeš dobiti kada se prijatelj kojeg si pozvao/la da se pridruži Habitici registrira! Ako si već pozvao/la prijatelja koji se pridružio Habitici putem opcije "Pozovi prijatelja" na stranici svoje Družine, već si automatski dobio/la ovo postignuće! Nadamo se da ćete se zajedno zabaviti.

Autor(i): minac, Drueth i SabreCat

Iza scene: Habitica na Comic-Conu![edit | edit source]

Izašla je nova zakulisna objava na Habitičinom blogu o našem nedavnom putovanju na Comic-Con u San Diegu! Pogledaj je kako bi vidio/la neke zabavne fotografije i čuo/la priče o našim avanturama tamo!

Autor(i): Beffymaroo


srpanj 2017.[edit | edit source]

31. 7. 2017.[edit | edit source]

HABITIČIN IMENDAN, NAGRADE LJUBIČASTOG GRIFONA I SKORAŠNJE AŽURIRANJE HABITIČINE STRANICE

Habitičin imendan[edit | edit source]

Achievement-habiticaDay2x.png

Sretan imendan Habitice! U čast dana kad smo promijenili ime aplikacije iz HabitRPG u Habitica, dali smo svima jedno postignuće kao i nekoliko komada ukusne torte za vaše ljubimce i jahaće životinje.

Autor(i): Lemoness i SabreCat

Ljubičasti grifoni Habitice[edit | edit source]

Promo naming day 2017.png

Kad smo već kod ljubimaca i jahaćih životinja, poklonili smo svim novim korisnicima našeg ljubičastog grifona Meliora kao jahaću životinju! Ako si već dobio/la Meliora prošle godine, poklonili smo ti njegovu malu sestru, Melioru, ljubimca ljubičastog grifona. Možeš ih pronaći u sekciji Rijetkih ljubimaca/Rijetkih jahaćih životinja u staji! Već ih imaš oboje? Sada dobivaš zakon šljem ljubičastog grifona koji se nalazi u tvom stupcu Nagrada!

Hvala ti što koristiš Habiticu - svi nam jako puno značite. Nadamo se da ćete uživati u svojim poklonima!

Autor(i): Lemoness, Beffymaroo i Baconsaur

Uskoro: Habitica podiže level[edit | edit source]

Promo redesign header.png

Uzbuđeni smo što možemo najaviti veliku promjenu na kojoj radimo već jako dugo: Habitica će proći kroz golemi update redizajna koji će je učiniti bržom, ljepšom i jednostavnijom za korištenje!

Važno je naglasiti da je veliki broj naših odluka u vezi dizajna rezultat gomile korisničkih komentara koje smo skupljali tijekom vremena.

Update će se odviti krajem kolovoza, stoga nas pratite kako biste doznali detalje uskoro! Evo nekoliko uzbudljivih stvari kojima se možete radovati:

Promo redesign tavern.png
 • Naglasak na tome da učinimo svijet Habitice još dubljim, uključujući nove bannere NIL-ova koji prikazuju zakon scene, avatare koji su vidljivi u chatu i stranicu za prijavu koja prikazuje noćnu panoramu Habitičinog krajolika
 • Zabavne nove mogućnosti poput oznaka za Cehove i Izazove, više opcija filtriranja i mogućnost prilagođavanja svog stupca Nagrada tako da označiš bilo koji artikal u igri kojeg možeš kupiti.
 • Jednostavniji izgled koji je više intuitivan po pitanju savladavanja i bolje usklađen s našim mobilnim aplikacijama
 • Posebni veteranski ljubimac koji će biti poklonjen svim korisnicima!
Promo redesign login.png

Pripazi za obavijesti od Baileya u skoroj budućnosti kako bi doznao/la više informacija!

Autor(i): Paglias, TheHollidayInn, Negue, Apollo, piyorii, beffymaroo, Lemoness, redphoenix, viirus i ostatak Habitičinog tima


30. 7. 2017.[edit | edit source]

POSLJEDNJA PRILIKA ZA ARTIKLE OGRANIČENIH IZDANJA I HABITIČANI KOJI POMAŽU PODUZETNICIMA

Promo aquatic potions.png

Posljednja prilika za komplet Želomanta[edit | edit source]

Promo mystery 201707.png
Podsjetnik: imaš samo dva dana za pretplatiti se i dobiti komplet Želomanta! Pretplata ti također omogućuje kupovanje Dragulja u zamjenu za Zlatnike. Što si duže pretplaćen/a, to dobiješ više Dragulja!

Hvala ti puno na podršci stranici - pomažeš nam u održavanju Habitice na životu.

Autor(i): Lemoness

Posljednja prilika za vodene napitke za izlijeganje[edit | edit source]

Podsjetnik: ostalo je još samo dva dana za kupiti vodene napitke za izlijeganje! Ako se vrate, to neće biti do sljedeće godine najranije. Stoga nemaš što čekati!

Autor(i): by Stefalupagus i Beffymaroo

Habitičani pomažu poduzetnicima[edit | edit source]

Jesi li znao/la da se Habitica udružila sa Seedsom, organizacijom koja daje microkredite poduzetnicima u zemljama u razvoju? Kada kupiš paket od 84 dragulja u aplikacijama, dio zarade ide izravno vlasnicima malih obrta u zemljama u razvoju kako bi im se pomoglo poboljšati životni standard. Samo prošli mjesec, Habitica je omogućila oko 128 mikrokredita poduzetnicima u Keniji zahvaljujući velikodušnosti korisnika Habitice!

Možeš saznati više o tome kako ovo funkcionira klikom na ikonu dragulja u svojoj aplikciji. Baci oko!


27. 7. 2017.[edit | edit source]

REFLEKTOR O CEHOVIMA: BRIGA O LJUBIMCIMA

Hatching a Dragon Scene by Leephon.png

Reflektor o Cehovima na temu brige o ljubimcima[edit | edit source]

Izašao je novi reflektor o cehovima na blogu koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći u brizi za tvoje životinjske prijatelje! Pogledaj ga sada kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici za brigu o ljubimcima.

Autor(i): Beffymaroo


25. 7. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA SRPANJ I REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE

Promo mystery 201707.png

Otkriveni su pretplatnički predmeti za srpanj![edit | edit source]

Otkriveni su pretplatnički predmeti za srpanj: komplet artikala Želomanta! Imaš još samo šest dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako već jesi aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi u svoj Inventar > Tržnica kako bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Hatching a Dragon Scene by Leephon.png

Novi rerlektor o korištenju Habitice: briga o ljubimcima![edit | edit source]

Reflektor o cehovima za ovaj mjesec se bavi brigom o ljubimcima! Ističe brojne savjete koje su napisali Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji se brinu o svojim životinjskim prijateljima.

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu za učiti nove stvari? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitica na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): by Beffymaroo


18. 7. 2017.[edit | edit source]

COMIC CON U SAN DIEGU, ČESTITKE ZA SREĆU, POPRAVAK GREŠAKA U APLIKACIJAMA I WIKI SRIJEDA

Promo unconventional armor.png

Habitičani na Comic Conu![edit | edit source]

Lemoness, Beffymaroo i Redphoenix će predstavljati Habiticu na Comic Conu u San Diegu ove godine. Ako ih želiš upoznati zajedno s drugim Habitičanima, pridruži nam se na Habitičinom SDCC sastanku! Dijelit ćemo naljepnice na Habiticu i promotivne kodove za komplet Nekonvencionalnog oklopa.

Moći ćeš nas naći u subotu, 22. srpnja u Bayfront Hiltonu u San Diegu od 16:00-17:00! Traži zastavu s ljubičastim grifonom. Jedva vas čekamo upoznati :)

Promo good luck.png

Nova čestitka: Sretno![edit | edit source]

Nova čestitka je dostupna na Tržnici: čestitka za sreću! Za 10 Zlatnika možeš zaželjeti puno sreće jednom članu Družine pred kojim se nalazi neki veliki zadatak ili značajno događanje. Ako to napraviš, i ti i primatelj ćete zaraditi postignuće Sretnog pisma!

Autor(i): OuttaMyMind i ChrisSpatzerl

Popravci bugova za aplikacije[edit | edit source]

Nedavno smo ažurirali naše aplikacije za Android i iOS sustav s poboljšanjima performanse i popravcima bugova! Nemoj zaboraviti preuzeti najnoviju verziju aplikacija za najbolje moguće iskustvo na Habitici.

Autor(i): by Viirus

Promo task planning.png

Objava na blogu: Knjižnica Zadataka i Izazova[edit | edit source]

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec je o Cehu Knjižnica Zadataka i Izazova! Nadamo se da će ti pomoći u procesu dodavanja i prilagođavanja svog popisa Zadataka da što bolje odgovara tvojim ciljevima. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards


13. 7. 2017.[edit | edit source]

IZA SCENE: KRALJ MANTA

Promo king manta.png

Zakulisna objava na blogu: kralj Manta![edit | edit source]

Jesi li ikad htio/la doznati više o kralju Manti, Majstoru Čarobnjaka? Današnja objava na blogu sadrži reflektor o vladaru podvodnog grada Lijenograd! Pogledaj ga sada kako bi doznao/la kako je on dobio svoje majstorske čarobne vještine, više o njegovim prijateljima i obitelji te o njegovim hobijima!

Autor(i): Lemoness


11. 7. 2017.[edit | edit source]

NOVI PAKET PUSTOLOVINA ZA LJUBIMCE NA POPUSTU I ORKE ZA SVE

Promo bundle splashy.png

Novi paket pustolovina za ljubimce na popustu: Zapljuskujući prijatelji[edit | edit source]

Ako si ljubitelj morskih bića, posrećilo ti se! Od sada pa do 31. srpnja možeš kupiti paket pustolovina Zapljuskujućih prijatelja i dobiti pustolovine morskog konjića, vodene kornjače i kita, i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ga u Dućanu pustolovina danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Tekst: Calae, Ginger_Hanna, Lemoness
Slike: McCoyly, krazjega, UncommonCriminal, zoebeagle, Kiwibot, JessicaChase, Scarabsi, JaizakArpaik

Promo orcas.png

Orke za sve![edit | edit source]

Izgleda da ima još više morskih životinja po valovima oko grada Lijenograda: neke prijateljski nastrojene orke uplivavaju u Habitičine staje! U čast zgode Ljetnog bala, svatko dobiva besplatnu orku kao jahaću životinju ili, ako je već imaš, preslatku orku za ljubimca. Uživaj!

Autor(i): Beffymaroo i UncommonCriminal


5. 7. 2017.[edit | edit source]

BILJEŽI JUČERAŠNJU AKTIVNOST, ZAPLJUSKUJUĆI IZGLED I MORSKA PJENA

Bilježi jučerašnju aktivnost[edit | edit source]

Scene dailies.png
Odlična vijest! Imamo novo svojstvo koje te štiti ako slučajno zaboraviš označiti neke od svojih Svakodnevnih zadataka od prethodnog dana. Sada, kad se prvi put prijaviš u Habiticu sljedeći dan, prozor će iskočiti i dati ti opciju da označiš bilo koji Svakodnevni zadatak kojeg si izvršio/la, ali nisi stigao/la označiti. Bilježenje jučerašnje aktivnosti će automatski biti moguće na Habitičinoj web stranici kao i našim iOS i Android aplikacijama! Ne trebaš ništa dodatno raditi za omogućiti ovu opciju osim ažuriranja aplikacije. Nadamo se da će ti ovo omogućiti da iskoristiš svoj popis Svakodnevnih zadataka još više. Uživaj u ovoj dodatnoj produktivnosti!

Autor(i): TheHollidayInn, SabreCat, Alys, viirus i svi naši zakon testeri!

Promo splashy skins.png

Zapljuskujući izgled[edit | edit source]

Promo seafoam.png
Sezonska izdanja zapljuskujućih boja kože su dostupna do 31. srpnja! Možeš upotpuniti izgled svog ljetnog avatara sa sljedećim bojama kože: ribe klauna, dubokog oceana, tropskih voda, zlatne sirene, zelene sirene, plave sirene, crvene sirene i morskog psa.

Ovaj komplet prilagodbe sezonskog izdanja bit će dostupan za kupovinu samo do 31. srpnja, nakon čega će nestati do sljedeće godine. Stoga ih nemoj zaboraviti već sada zgrabiti!

Autor(i): Lemoness i UncommonCriminal

Morska pjena[edit | edit source]

Baci nešto morske pjene na svoje prijatelje i oni će se pretvoriti u veselu morsku zvijezdu do njihovog sljedećeg krona! Možeš zlatnicima kupiti morsku pjenu u Sezonskom dućanu. Uz to, dobit će značku Vodenih prijatelja!

Ne želiš biti morska zvijezda? Samo kupi malo pijeska iz dućana Nagrada kako bi neutralizirao/la ovaj učinak.

Morska pjena će biti dostupna u Sezonskom dućanu do 31. srpnja!

Autor(i): Lemoness


3. 7. 2017.[edit | edit source]

POZADINE ZA SRPANJ, ARTIKLI IZ ORMARA I TAKE THIS IZAZOV

Pozadine i artikli iz ormara za srpanj![edit | edit source]

Promo backgrounds armoire 201707.png
Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Tvoj avatar se sada može izležavati u morskoj školjci, plivati kroz šumu morske trave i odmarati pokraj ponoćnog jezera.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet labuđeg plesača. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): Manostion, Lilith of Alfheim, Reesachan i AnnDeLune

Novi Take This izazov![edit | edit source]

Promo take this.png
Sljedeći Take This Izazov je lansiran, "Test Thy Courage!" (Testiraj svoju hrabrost!), s naglaskom na pozitivne društvene interakcije. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "I Am the Night!" (Ja sam noć!): dobitniku/ci glavne nagrade Chandramani Adil i drugoplasiranima racherinh, auburntouch, lavraiedre, celedine i 长颈鹿的尾巴. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, Take This tim, Lemoness i SabreCat

lipanj 2017.[edit | edit source]

29. 6. 2017.[edit | edit source]

VODENI NAPICI ZA IZLIJEGANJE I POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRETPLATNIČKE PREDMETE ZA LIPANJ

Promo aquatic potions.png

Vodeni napici za izlijeganje[edit | edit source]

Stigla je nova vrsta ljubimaca! Od sada pa do 29. srpnja možeš kupiti vodene napitke za izlijeganje na Tržnicii koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Vodeni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što vodeni napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Stefalupagus, Beffymaroo i SabreCat

Posljednja prilika za komplet gusarskog pionira[edit | edit source]

Promo mystery 201706.png
Podsjetnik: sutra je zadnji dan za pretplatiti se i dobiti komplet gusarskog pionira! Pretplata također omogućuje kupovinu Dragulja u zamjenu za Zlatnike. Što se dulje pretplatiš, to dobivaš više Dragulja!

Hvala ti puno na podršci! Tvoja pomoć omogućuje Habitici da nastavi raditi.

Autor(i): Lemoness


27. 6. 2017.[edit | edit source]

REFLEKTOR O CEHOVIMA: HOVIJI NA OTVORENOM

Reflektor o Cehovima: hobiji na otvorenom![edit | edit source]

Scene raking leaves.png
Izašao je novi Reflektor o Cehovima na blogu koji ističe Cehovi koji ti mogu pomoći pronaći zabavne i uzbudljive aktivnosti u Majci Prirodi! Pogledaj ga sada kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici u vezi hobija na otvorenom.

Autor(i): Beffymaroo


22. 6. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA LIPANJ: KOMPLET GUSARSKOG PIJONIRA

Otkriveni su pretplatnički predmeti za lipanj![edit | edit source]

Promo mystery 201706.png
Otkriveni su pretplatnički predmeti za lipanj: komplet artikala gusarskog pijonira! Imaš još samo osam dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako si već aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi pod Inventar > Oprema da bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness


20. 6. 2017.[edit | edit source]

POČINJE LJETNI BAL: LJETNI KLASNI KOMPLETI, SEZONSKI DUĆAN I UKRASI NIL-ova!

Počinje ljetni bal![edit | edit source]

Da bi pobjegli od ljetnih vrućina u gradu Habit, svi su se preselili u podvodni grad Ljenograd. Ljetni bal je započeo!

Ljetni kompleti za klase[edit | edit source]

Promo summer classes 2017.png

Od sad pa do 31. srpnja, dostupna su posebna izdanja kompleta u stupcu Nagrada. Ovisno o tvojoj klasi, možeš biti Iscjelitelj morskih školjki, Lupež morskog zmaja, Ratnik pješčane kule ili Čarobnjak vrtloga! Bilo bi ti pametno biti produktivan/na kako bi zaradio/la dovoljno zlatnika prije nego što kostimi nestanu. Sretno!

Autor(i): AnnDeLune, tricksy.fox, Vampitch i nonight

Sezonski dućan je otvoren![edit | edit source]

Seasonalshop summer2015.png

Sezonski dućan je otvoren! Sezonska čarobnica skladišti sezonska izdanja kompleta od prijašnjih ljeta koji su sad dostupni u zamjenu za Dragulje umjesto Zlatnika. Uz to, bit će još zabavnih stvari u dućanu u nastavku događaja. Sezonski dućan će samo biti otvoren do 31. srpnja tako da nemaš što čekati!

Autor(i): SabreCat, Lemoness, Giu09, JaizakAripaik, Teto Forever i Kai

Kostimi NIL-ova[edit | edit source]

Npc matt Summer Splash.png

Izgleda da su se neigrači likovi (NIL-ovi) već prilično prepustili veselom ljetnom raspoloženju diljem stranice. A tko ne bi? Uostalom, slijedio još slavlja na pretek...

Autor(i): Lemoness

19. 6. 2017.[edit | edit source]

HABITIČIN BLOG: IZA SCENE U KUĆI HABITICE, UKLJUČUJUĆI WIKI ČLANAK O PRILAGOĐENIM NAGRADAMA

Scene habitica house.png

Iza scene: kuća Habitice[edit | edit source]

Izašla je zakulisna objava na Habitičinom blogu o našem nedavnom odmoru Osoblja. Dođi pogledati neke odlične fotografije i pročitati anegdote s putovanja. Možeš pronaći još zabavnih stvari traženjem #HabiticaHouse na Twitteru i Instagramu!

Istaknuti Wiki članak: primjeri Nagrada[edit | edit source]

Scene buying rewards.png
Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se zbavi primjerima Nagrada! Nadamo se da će ti pomoći dok se nagrađuješ i prepoznaješ svoj veliki trud! Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka. Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

16. 6. 2017.[edit | edit source]

NOVE AUDIO TEME I ČESTITKE, POSTIGNUĆE UKLJUČIVANJA U IZAZOV I SMANJENA TEŽINA IZAZOVA SAKUPLJANJA

Nove audio teme![edit | edit source]

Dodali smo dvije nove audio teme, obje prepune nostalgijom za old-school video igricama! Pogledaj NES temu Beatscribea i Arashinu temu koje su dostupne pod ikonom 🔊 na web stranici ili pod Postavke > Audio teme u mobilnim aplikacijama.

Autor(i): Beatscribe i Airu

Inventory special congrats.png
Inventory special getwell.png

Nove čestitke: Čestitke i Ozdravi brzo![edit | edit source]

Dostupne su dvije nove čestitke na Tržnici: obična čestitka i čestitka "Ozdravi brzo"! Za 10 Zlatnika, možeš oraspoložiti prijatelja iz družine koji se malo lošije osjeća, ili im čestitati na njihovom postignuću. Ako učiniš to, i ti i primatelj čestitke ćete dobiti postignuće Pažljivog prijatelja ili Čestitajućeg kompanjona, ovisno o tome koju čestitku pošalješ!

Slike: McCoyly, tricksy.fox i Willow the Witty

Proveo/la: Accio Books!

Achievement-challenge2x.png

Postignuće uključivanja u Izazov[edit | edit source]

Dostupno je novo Postignuće: Uključio/la se u Izazov! Zaradi ovu značku sudjelovanjem u bilo kojem Izazovu na Habitici, bio to službeni Habitičin Izazov ili neki Izazov u sklopu Ceha ili Družine. Habitičani koji trenutno sudjeluju u Izazovu ili koji su pobijedili u Izazovu prije su već dobili ovo Postignuće. Otići na svoju stranicu postignuća da bi se uvjerio/la!

Slike: Vampitch

Proveo/la: Drueth

Testimonial by Streak.png

Smanjena je težina Izazova sakupljanja[edit | edit source]

Kao odgovor na vaše komentare, smanjili smo broj predmeta koje je potrebno sakupiti kako biste izvršili nekoliko Izazova sakupljanja. Izazovima "Find the Lair of the Wyrm" (Pronađi jazbinu gliste), "Egg Hunt" (Lov na jaja), "Message in a Bottle" (Poruka u boci), "A Stern Talking-To" (Jezikova juha) i "The Moonstone Chain" (Lanac mjesečevog kamenja) je smanjena razina zahtjevnosti, čime je omogućeno manjim družinama da ih izvrše u pristojnom vremenskom roku. Ako si se osjećao/la obeshrabreno zbog ovakvih Izazova u prošlosti, otiđi u Dućan pustolovina i pokušaj se ponovno u njima okušati!

Ako si već uspješno izvršio/la ove izazove, tvoj dodatni trud nije bio uzaludan! Proporcionalno smo povećali broj postignuća koje si dobio/la od njih.

Autor(i): paulwasit i Lemoness


13. 6. 2017.[edit | edit source]

PUSTOLOVINA POTJERE ZA MORSKIM PUŽEM I REFLEKTOR O DOPRINOSITELJICI ALYS

Quest nudibranch.png

Nova pustolovina ljubimaca: morski puževi![edit | edit source]

Ležerni dan na plaži naglo postaje alarmantan kad gomila blistavih morskih puževa krene napadati popis zadataka! Nabavi posljednju pustolovinu potjere za ljubimcima, NowDo Nudibranch (OdradiSad puž golać i zaradi nekoliko divnih puževa golaća za ljubimce izvršavajući svoje zadatke u stvarnom životu.

Autor(i): SabreCat, Beffymaroo, Lilith of Alfheim, amadshade, Porrompomperro i Thiam

Promo contrib spotlight alys.png

Reflektor o doprinositeljima: Alys![edit | edit source]

Objavili smo novi Reflektor o doprinositeljima na blogu! Pogledaj ga za naš posljednji intervjuu s Alys, Moderatorom i Kovačem, kako bi saznao/la više o tome kako ona koristi Habiticu.

Autor(i): Alys, Beffymaroo, i Lemoness


1. 6. 2017.[edit | edit source]

POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA ZA LIPANJ, NOVI TAKE THIS IZAZOV I REFLEKTOR O CEHOVIMA

Pozadine i artikli iz ormara za lipanj![edit | edit source]

Promo backgrounds armoire 201706.png
Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sad tvoj avatar može vladati pješčanim dvorcem, diviti se izlasku sunca na morem i otkriti zakopano blago.

Uz to, imamo nove opreme koju se može kupiti zlatnicima u Začaranom ormaru, uključujući komplet vikinga. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): PattyTheWitch, CitrineSun, Reesachan i Katy133

Promo take this.png

Novi Take This Izazov[edit | edit source]

Sljedeći Take This Izazov je lansiran, "I Am the Night!" (Ja sam noć!) s naglaskom na higijenu spavanja. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne komade Take This kompleta oklopa!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Scene arts crafts.png

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Cast of Characters!" (Niz likova): dobitniku/ci glavne nagrade ShoTaka te drugoplasiranima Steve the Dragon Slayer, Christina Melfi Passavia, Kingphisher, Servalan i Júnior Rodrigues Knd! Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta artikala ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, Take This tim, Lemoness i SabreCat

Reflektor o Cehovima: Umjetnost i obrt[edit | edit source]

Izašao je novi Reflektor o Cehovima na blogu koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći dok radiš na svojim kreativnim projektima! Pogledaj ga sada kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici koje su fokusirane na umjetnosti i obrte.

Autor(i): beffymaroo

svibanj 2017.[edit | edit source]

30. 5. 2017.[edit | edit source]

ZAPOŠLJAVAMO PROGRAMERA ZA MOBILNE APLIKACIJE, POSLJEDNJA PRILIKA ZA PERNATE SLATKIŠE I ANKETA O DRUŽINAMA

Zapošljavamo programere za mobilne aplikacije![edit | edit source]

Želiš se pridružiti timu Habitice? Tražimo novu osobu koja će nam pomagati s mobilnim aplikacijama!

Posebno nas zanimaju ljudi koji imaju dobro razumijevanje ili razvoja Androida ili razvoja iOS sustava, uključujući poznavanje ObjC-a i Swifta. Dodatne bodove dobivate ako također imati iskustva s Core Data, Reaktivnim programiranjem (ReactiveCocoa/RxJava), Realmom i Kotlinom, kao i poznavanje iOS i/ili Android UI principa dizajna, obrazaca i najboljih praksi. Naš idealni programer bi trebao biti željan i voljan gurati granice sposobnosti naših aplikacija, imati oko za detalje i motivaciju za učiniti svoj rad tehnički i vizualno stabilnim. Također bi se trebao zanimati za proširivanje svog znanja o aktualnim napretcima u svom polju. Raznoliki raspon ljudi se potiče na prijavu!

Kako bi se prijavio/la, pošalji e-mail na adresu vicky@habitica.com sa CV-em koji uključuje tvoje iskustvo u vezi poviše spomenutih stavki, tvoje korisničko ime na Habitici i tvoj omiljeni štreberski hobi. Jedva čekamo tvoju prijavu!

Autor(i): tim Habitice

Posljednja prilika za komplet Pernatog borca i paket pustolovina Pernatih prijatelja[edit | edit source]

Podsjetnik: sutra je posljednji dan za pretplatiti se i dobiti komplet Pernatog borca! Pretplata ti također omogućuje kupovinu Draguglja u zamjenu za Zlatnike. Što si duže pretplaćen/a, to to dobivaš više Dragulja! Također ćeš dobiti ekskluzivnog Rogatog zeca za ljubimca! Hvala vam puno na vašoj podršci! Vi pomažete Habitici da nastavi raditi.

Također je zadnji dan za kupiti paket pustolovina Pernatih prijatelja i dobiti pustolovine papige, sove i sokola, i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Pogledaj ponudu u Dućanu pustolovina prije nego što odleprša!

Autor(i): Lemoness

Posljednja prilika za anketu o korištenju Družina[edit | edit source]

Achievement-guild2x.png

Sutra je posljednji dan za reći nam više o tome kako tvoja Družina koristi mogućnosti teksta na svojoj stranici i time zaraditi značku "Pomogao/la Habitici u rastu"! Klikni ovdje za ispuniti kratku anketu!

Autor(i): Sara Olson25. 5. 2017.[edit | edit source]

MJESEČNI I GODIŠNJI ZADACI, IZAZOVI NA IOS-U I CVJETNI NAPICI ZA IZLIJEGANJE

Mjesečni i godišnji zadaci: nove opcije ponavljanje za Svakodnevne zadatke[edit | edit source]

Promo floral potions.png
Imamo odlične vijesti! Dodali smo opciju ponavljajućih Svakodnevnih zadataka, što je jedna od naših najpopularnijih mogućnosti. Sada možeš postaviti Svakodnevni zadatak tako da se ponavlja onoliko često koliko želiš, uključujući na neki određeni dan u mjesecu ili godini! Ponavljajući zadaci će biti dostupni na Habitičinoj web stranici kao i u našim iOS i Android aplikacijama! Nadamo se da će vam ovo pomoći izvući još više iz popisa Svakodnevnih zadataka. Uživaj u ovoj dodatnoj produktivnosti!

Autor(i): TheHollidayInn, Alys i svi naši zakon testeri!

iOS ažuriranje: Izazovi i popravci bugova[edit | edit source]

Izdali smo novi new iOS update!

Sada iOS korisnici mogu pregledaati, pridružiti se i napustiti Izazov unutar Habitičine aplikacije! Jednostavno dodaj zadatke koje su stvorili drugi korisnici na svoj popis, onda se natječi protiv drugih Habitičana kako bi dobio/la dragulje i postignuća. Također smo popravili neke bugove uključujući onaj koji je uzrokovao da se Svakodnevni zadaci ponekad ne spreme na iOS-u 8 i 9. Popravili smo i pad sustava koje su neki korisnici doživljavali kad bi koristili Zadatke i popise.

Ako ti se sviđaju popravci koje radimo u našoj aplikaciji, molimo te da razmoštriš opciju pisanja osvrta na novu verziju. Stvarno nam pomaže! Stare recenzije se skriju sa svakim ažuriranjem, ali ako odeš u odjeljak s osvrtima, možeš svoj ponovno objaviti samo s jednim dodirom prsta.

Autor(i): viirus

Cvjetni napici za izlijeganje[edit | edit source]

Vratili su se cvjetni čarobni napici za izlijeganje! Od sada pa do 14. lipnja, možeš ih kupiti na Tržnici i koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što cvjetni čarobni napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Mako413 i SabreCat


23. 5. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA SVIBNJA, OBJAVA NA BLOGU PROGRAMERA, POSTIGNUĆE CEHOVA I ANKETA O DRUŽINAMA

Promo mystery 201705.png

Otkriveni su pretplatnički predmeti za svibanj![edit | edit source]

Otkriveni su pretplatnički predmeti za svibanj: komplet Pernatog borca! Imaš još samo sedam dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako već jesi aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi u svoj Inventar > Artikli kako bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Blog programera: Važne skorašnje promjene za API[edit | edit source]

Ako si razvojni programer treće strane, imamo nekoliko važnih tehničkih promjena koje će slijediti za Habitičin API za koje bi trebao/la znati. Pročitaj više o ovim uzbudljivim updateovima i kako pripremiti svoju aplikaciju za njih na Habitičinom blogu za programere - Kovačnicu!

Autor(i): TheHollidayInn

Nova značka i postignuće: pridružio/la se Cehu[edit | edit source]

Achievement-guild2x.png

Izašala je sasvim nova značka koju možeš zraditi ako se pridružiš Cehu! Cehovi su odličan način za upoznavanje drugih Habitičana koji dijele tvoje interese i ciljeve! Zaradi novo postignuće priključivanjem jednom ili više Cehova. Ako si već u Cehu, automatski si dobio/la postignuće! Zabavi se.

Autor(i): SabreCat i Vampitch

Pomozi Habitici da raste! Anketa o korištenju Družina[edit | edit source]

Achievement-tree2x.png

Jesi li u Družini? Voljeli bismo znati više o tome kako tvoja Družina koristi tekstualne mogućnosti na svojoj stranici! Klikni ovdje za ispuniti kratku anketu. Ako navedeš svoj Korisnički ID na kraju, dobit ćeš postignuće "Pomogao/la je Habitici narasti"!

Autor(i): Sara Olson


18. 5. 2017.[edit | edit source]

PAKETI PUSTOLOVINA NA POPUSTU I POSLJEDNJA PRILIKA ZA VILINSKE NAPITKE

Novi paket pustolovina na popustu: Pernati prijatelji[edit | edit source]

Promo bundle feathered.png
Ako si ljubitelj ptica za ljubimce i jahaće životinje, posrećilo ti se! Od sada pa do 31. svibnja, možeš kupiti paket pustolovina Pernatih prijatelja i dobiti pustolovine papige, sove i sokola, i to sve za samo 7 Dragulja! To je popust od 5 Dragulja naspram cijene kupovine ovih pustolovina pojedinačno. Nemoj zaboraviti zgrabiti ovaj paket u Dućanu pustolovina već danas!

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Tekst: Lemoness, Token, and Bartelmy
Slike: Casey, Teto Forever, Eevachu, UncommonCriminal, JonArinbjorn, Trogdorina, Onheiron, Squish

Pet-LionCub-Fairy.png

Posljednja prilika za vilinske čarobne napitke za izlijeganje[edit | edit source]

Podsjetnik: ovo je posljednji dan za kupiti vilinske napitke za izlijeganje! Ako se vrate, to neće biti do sljedeće godine, najranije. Stoga nemaš što čekati!

Autor(i): Edge


11. 5. 2017.[edit | edit source]

BLOG BONANZA: KORIŠTENJE HABITICE, WIKI I IZA SCENE

Reflektor o korištenju Habitice: umjetnost i obrt[edit | edit source]

Scene arts crafts.png

Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjesec se bavi umjetnošću i obrtima! Ističe mnoštvo odličnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji rade na svojim kreativnim projektima!

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu za upravljanje svojim aktivnostima i hobijima na otvorenom? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo

Istaknuti Wiki članak: primjeri zadataka[edit | edit source]

Scene todos.png

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se bavi primjerima Zadataka! Nadamo se da će ti pomoći u postavljanju i reevaluiranju svog popisa Zadataka. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards

Iza scene: meditacija u 60 sekunda[edit | edit source]

Clipart-rosemonkeyct-meditation.png

Ovo je mjesec svijesti o mentalnom zdravlju, a jedna tehnika koju mnoštvo ljudi smatra korisnom za nošenje sa stresom je meditacija. U Zakulisnoj objavi na blogu za ovaj mjesec, Habitičina članica redphoenix dijeli svoje savjete o uspostavljanju vlastite navike meditiranja!

Autor(i): redphoenix


9. 5. 2019.[edit | edit source]

UPRAVITELJI GRUPNIH PLANOVA, BLOKIRANJE PROSTIH RIJEČI I PREVENCIJA SPAMA

Upravitelji grupnih planova[edit | edit source]

Mount Jackalope-RoyalPurple.png

Želiš li da ti drugi ljudi u Grupnom planu pomognu dodjeljivati i odobravati zadatke? Sada Voditelj Grupnog plana može dodijeliti ulogu Upravitelja grupe također! Upravitelji imaju mogućnost dodjeljivanja i odobravanja svih zadataka, makar samo voditelji mogu mijenjati opis grupe i opcije plaćanja.

Kako bi dodao/la Upravitelje svom Grupnom planu, samo uredi Grupni plan klikom na gumb za uređivanje i odaberi ljude kojima želiš dodijeliti ovu ulogu iz padajućeg izbornika. Nadamo se da će ti ovo pomoći povećati efektivnost i produktivnost!

Nemoj zaboraviti, ima još puno pogodnosti sudjelovanja u Grupnom planu! Uz brojne dodatne alate za produktivnost, svi članovi Grupnog plana dobivaju besplatnu pretplatu i vlastitog Rogatog zeca za jahaću životinju! Nemoj ih zaboraviti pogledati ako do sada već nisi.

Autor(i): TheHollidayInn

Poboljšanja chata: blokiranje psovki i prevencija spama[edit | edit source]

Uzbuđeni smo što možemo najaviti da smo izbacili dva nova alata koji će pomoći učiniti chat Habitičine Krčme još ugodnijim za korištenje dok naša zajednica raste.

Prvi je alat koji blokira psovke koji će automatski spriječiti ljude u objavljivanju određenih riječi koje nisu dozvoljene u chatu Krčme, što će zadržati razgovore prikladnima za Habitičane svih životnih dobi. (Molimo vas da imate na umu da blocker psovki možda neće uhvatiti baš svaku nedozvoljenu riječ, pa korisnike i dalje potičemo da označe zastavom neprikladne poruke tako da ih tim moderatora može ukloniti!). Dalje, imamo novi alat za prevenciju spama koji sprječava ljude u objavljivanju previše poruka prebrzo u chatu Krčme. Ovo sprječava dominaciju jedne osobe nad chatom i guranje starih poruka na dno prije nego ih drugi stignu pročitati.

Jako smo ubuđeni što imamo ove nove mogućnosti! Nadamo se da ćeš uživati u poboljšanjima chata koja će izaći iz ovoga.

Autor(i): by TheHollidayInn i XamanEk


2. 5. 2017.[edit | edit source]

NOVE POZADINE, ARTIKLI IZ ORMARA I TAKE THIS IZAZOV

Pozadine i artikli iz ormara za svibanj[edit | edit source]

Promo backgrounds armoire 201705.png
Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sada tvoj avatar može bdjeti pred kipovima Stražara, istražite ulice grada Habita ili sjediti u stablu.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet Trgovca. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): AnnDeLune, astigmatism, Katy133 i usnbfs

Novi Take This izazov[edit | edit source]

Promo take this.png

Sljedeći Take This Izazov je lansiran, Cast of Characters (Cijeli niz likova), u kojem svoje prednosti i mane pretvaraš u likove iz priče. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne komade Take This kompleta oklopa!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Check Your HP" (Provjeri svoje HP-ove): dobitniku/ci glavne nagrade julkamo i drugoplasiranima [sic], James Ruf, Thiago Escobar, Dotts i Brad is addicted to coffee!. Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta artikala ako ih prethodno nisu sve skupili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat

travanj 2017.[edit | edit source]

28. 4. 2017.[edit | edit source]

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PROLJETNU ŽURKU I PRETPLATNIČKE PREDMETE ZA TRAVANJ; REFLEKTOR O CEHOVIMA NA BLOGU

Posljednja prilika za komplete Proljetne žurke, proljetne prilagodbe i sjajne sjemenke[edit | edit source]

Sutra je posljednji dan za festival Proljetne žurke, pa ako ti je preostalo nekih artikala Proljetne žurke koje želiš kupiti, bilo bi ti pametnije to učiniti što prije! Artikli sezonskih izdanja i prilagodbe avatara neće se vratiti do sljedeće godine, i ako se artikli ograničenih izdanja vrate, to će biti po višim cijenama ili će biti drukčijeg izgleda. Stoga nemoj propustiti priliku ih zgrabiti već danas!

Uz to, Sezonski dućan se uskoro zatvara, pa je sada vrijeme za kupiti one posljednje predmete i nakrcati košaru sjajnim sjemenkama!

Scene video games.png

Posljednja prilika za bajkoviti komplet[edit | edit source]

Promo mystery 201704.png

Podsjetnik: sutra je posljednji dan za pretplatiti se i dobiti bajkoviti komplet! Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno!

Hvala vam puno na vašoj podršci! Pomažeš nam održavati Habiticu.

Autor(i): Lemoness

Reflektor o Cehovima: opuštajući hobiji![edit | edit source]

Izašao je novi Reflektor o Cehovima na blogu koji ističe Cehovi koji su fokusirani na zabavne aktivnosti! Pogledaj ga sada kako bi saznao/la za najbolje zajednice na Habitici za raspravu o tvojim opuštajućih hobijima i o tome kako izdvojiti vremena za njih.

Autor(i): beffymaroo

25. 4. 2017.[edit | edit source]

NOVI POTICAJI ZA SVAKODNEVNO PRIJAVLJIVANJE I PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA TRAVANJ NEW DAILY CHECK-IN INCENTIVES AND APRIL SUBSCRIBER ITEMS

Novi poticaji za svakodnevno prijavljivanje[edit | edit source]

Promo more checkin incentives.png

Odlične vijesti! Dodali smo još nagrada za svakodnevno prijavljivanje kako bismo te nagradili za tvoju kontinuiranu posvećenost poboljšavanju svog života. Ove nagrade će uključivati ekskluzivne čarobne napitke za izlijeganje, jedinstvene komade opreme i još puno toga! Za one koji su nadmašili nagrade iz prethodne serije, tvoj broj prijava je od tada nastavljen i dobit ćeš odmah sve nagrade koje bi inače bio dobio/la.

Možeš saznati više o poticajima za prijavljivanje na this Wiki stranici.

Autor(i): Lemoness i SabreCat
Slike: AnnDeLune, icefelis, Gully, nonight, iamholding6, Eevachu, Balduranne, louiselouise1

Pretplatnički predmeti za travanj su otkriveni![edit | edit source]

Promo mystery 201704.png

Otkriveni su pretplatnički predmeti za travanj: vilinski komplet! Imaš samo pet dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako već jesi aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi u svoj Inventar > Oprema kako bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness


20. 4. 2017.[edit | edit source]

VILINSKI NAPICI ZA IZLIJEGANJE, NOVI NIZ PUSTOLOVINA KOJE MOŽETE KUPITI ZLATNICIMA I ZAKULISNA OBJAVA NA BLOGU

Vilinski napici za izlijeganje[edit | edit source]

Promo fairy potions.png

Stigla je nova vrsta ljubimca! Od sada pa do 17. svibnja možeš kupiti vilinske napitke za izlijeganje sa Tržnice i koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što Vilinski napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Edge, Willow the Witty i SabreCat

Niz pustolovina koje možeš kupiti zlatnicima: Mayhem in Mistiflying[edit | edit source]

Quest mayhemMistiflying2.png

Stigao je novi niz pustolovina u Dućan pustolovina koje možeš kupiti zlatnicima: Mayhem in Mistiflying niz pustolovina! Mistiflying je pod napadom jake bure i neobičnih čudovišta. Možeš li pomoći Travanjskoj Budali spasiti grad? Ako uspiješ, dobit ćeš ekskluzivni komplet opreme lupeškog šarenog glasnika.

Kako vrijeme bude prolazilo, dodavat ćemo još pustolovina koje ćete moći kupiti zlatnicima. Mayhem in Mistiflying nije niz ograničenog izdanja tako da imaš sasvim dovoljno vremena za uštedjeti zlatnike!

Autor(i): SabreCat, Beffymaroo i Lemoness

Zakulisna objava na blogu: Travanjska Budala[edit | edit source]

Npc aprilFool.png

Želiš li doznati više o ludom Lupežu koji izvodi vragolije svake godine? Današnja objava na blogu uključuje reflektor o Travanjskoj Budali. Pogledaj je sada kako bi saznao/la o njegovim omiljenim hobijima, omiljenoj osobi, pa čak i njegovo pravo ime.

Autor(i): by Lemoness


18. 4. 2017.[edit | edit source]

AŽURIRANJE NA ANDROIDU, NOVI LJUBIMAC ROGATOG ZECA ZA PRETPLATNIKE I ČAROBNE PČELE U DUĆANU PUTOVANJA KROZ VRIJEME

Promo bees.png

Ažuriranje na Androidu[edit | edit source]

Stigao je novi i uzbudljivi update na našoj Android aplikaciji! Navigacija zadacima je redizajnirana i imamo još opcija za filtriranje tvojih zadataka. Također smo dodali štosni prozor za prijavu i unaprijeđeni vodič za nove korisnike!

Ako ti se sviđaju popravci koje radimo u našoj aplikaciji, molimo te da razmoštriš opciju pisanja osvrta na novu verziju. Stvarno nam pomaže!

Autor(i): viirus, Sara Olson i beffymaroo

Novi ekskluzivni ljubimac Rogatog zeca za pretplatnike[edit | edit source]

Pet Jackalope-RoyalPurple.png
U znak zahvalnosti za tvoju podršku, svi pretplatnici i članovi grupnih planova dobili su kraljevski ljubičastog Rogatog zeca za ljubimca! Novi pretplatnici će također dobiti ovog ljubimca kad se pretplate. Stoga pogledaj više informacija na našoj Stranici za preptplaćivanje kako saznao/la više o svim izvrsnim pogodnostima pretplaćivanja na Habiticu, uključujući vlastitog Rogatog zeca za ljubimca!

Autor(i): Beffymaroo i SabreCat

Dostupne su pčele kod Putnika vremenom[edit | edit source]

Čarobni ljubimci i jahaće životinje pćela su sada dostupni u Dućanu putovanja kroz vrijeme! Ako si propustio/la ove vesele, zujajuće prijatelje prošle godine, nemoj ih sada propustiti udomiti.

Ako bi preferirao/la ne vidjeti pčele na Habitici zbog neke fobije, pogledaj (proširenje za zaštitu od fobija - Phobia Protection Extension) koja će sakriti sve ljubimce, jahaće životinje, pozadine, bosove ili opremu koja uključuje pčele (kao i zmije, paukove i štakore). Nadamo se da ćiti ovo pomoći učiniti iskustvo na Habitici zabavnim!

Autor(i): Lemoness i SabreCat13. 4. 2017.[edit | edit source]

PAKET PUSTOLOVINA LEPTIRA I WIKI REFLEKTOR O PRIMJERIMA SVAKODNEVNIH ZADATAKA

Nova pustolovina potjere za ljubimcima: Pa pa leptiru![edit | edit source]

Quest butterfly.png

Izlet u vrt leptiru Zadatkanijske pokrajine postaje izuzetno opasan kada neki zanemareni Svakodnevni zadaci privuku Plamtećeg leptira! Nabavi posljednju pustolovinu potjere za ljubimcima: "Pa pa leptiru" ("By, Bye Butterfry") u Dućanu pustolovina i zaradi nekoliko slatkih gusjenica za ljubimce izvršavajući svoje zadatke u stvarnom životu.

Tekst: AnnDeLune
Slike: Leephon, Megan, Eevachu, Beffymaroo, UncommonCriminal, Anna Glassman i Lilith of Alfheim

Istaknuti Wiki članak: Primjeri Svakodnevnih zadataka[edit | edit source]

Scene dailies.png

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se bavi primjerima Svakodnevnih zadataka! Nadamo se da će ti pomoći u dodavanju i obnavljanju tvojih svakodnevnih zadataka. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards


11. 4. 2017.[edit | edit source]

PUSTOLOVINA LOVA NA JAJA, POBJEDNICI IZAZOVA TRAVANJSKE BUDALE I PROMJENE U VELIČINI DRUŽINA

Dostupna pustolovina Lova na jaja[edit | edit source]

Promo egg hunt.png
Lov na jaj je ponovno dostupan u Sezonskom dućanu! Neobiččna jaja niču svugdje u Habitici. Možeš li ih sve sakupiti i zaraditi nekoliko šarenih ljubimaca i jahaćih životinja-jaja?

Autor(i): Megan, Beffymaroo i Lemoness

Pobjednici izazova Travanjske Budale[edit | edit source]

Pobjednici Slavlja s Izazovom Travanjske Budale su odabrani! Čestitamo: Anna Lilliman, CaptivatingLight, Lalaitha, Tousled Smile i Acquafortis Fortis!

Zahvaljujemo sviima koji su podijelili svoje zakon prvoaprilske photobomb slike! Možeš vidjeti zabavni pregled budalaština na našem blogu. Ostanu u toku kako bi doznao/la koje će budalaštine Travansjak Budala izvesti dogodine!

Autor(i): Beffymaroo, Lemoness i SabreCat

Promjena u veličini Družina[edit | edit source]

Zbog nekih tehničkih ograničenja koje su uzrokovale poteškoće s performansama za veće Družine na Habitici, ograničili smo broj članova u pojedinačnoj Družini na 30 članova. Ako već imaš preko 30 ljudi u svojoj Družini, ne brini - nećeš biti prisiljen/a ikoga izbacivati! Ovo vrijedi od sada pa nadalje.

Ova promjena će spriječiti mnoštvo bugova i kvarova koji utječu na jako velike Družine i unaprijedit će performanske Habitičine stranice uopće. Hvala vam na razumijevanju! Ako imaš ikakva pitanja, rado ćemo ti odgovoriti na njih u Habitičinom Cehu za Pomoć (Habitica Help Guild).

Autor(i): Yutsuten


6. 4. 2017.[edit | edit source]

SJAJNE SJEMENKE I REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE

Sjajne sjemenke[edit | edit source]

Promo shinySeeds.png
Baci sjajnu sjemenku na svog prijatelja i pretvorit će se u veseli cvijet do njihovog sljedećeg krona! Možeš kupiti sjemenke u Sezonskom dućanu zlatnicima. Uz to, dobit ćeš značku Poljoprivrednih prijatelja!

Ne želiš biti cvijet? Samo kupi koji napitak za uklanjanje latica u svom stupcu Nagrada kako bi neutralizirao/la učinak sjemenki.

Sjajne sjemenek bit će dostupne u Sezonskom dućanu do 30. travnja!

Autor(i): Lemoness

Reflektor o Cehovima: Opuštajući hobiji[edit | edit source]

Scene video games.png

Reflektor o Cehovima za ovaj mjesec se bavi upravljanjem tvojim opuštajućim hobijima! Ističe mnoštvo odličnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji pokušavaju bolje iskoristiti svoje vrijeme za raditi stvari koje vam pružaju užitak.

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi vodio/la računa o svojim Arts&Crafts projektima? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitica na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo


4. 4. 2017.[edit | edit source]

POZADINE, ARTIKLI IZ ORMARA I TAKE THIS IZAZOV ZA TRAVANJ

Pozadine i artikli iz ormara za travanj![edit | edit source]

Promo backgrounds armoire 201704.png
Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sada se tvoj avatar može popeti na vrh maglom obavijene planine, istraživati panj prekriven bubama i sjediti u golemoj kućici za ptice.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet Festivalskog ruha! Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): CarolinaAsh, Katy133, James Danger i AnnDeLune

Take This izazov za travanj[edit | edit source]

Promo take this.png
Sljedeći Take This izazov je lansiran, "Check Your HP!," (Provjeri svoje bodove zdravlja) s naglaskom na praćenje tvog raspoloženja tijekom vremena. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne komade Take This kompleta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "It's Dangerous to Go Alone" (Opasno je ići sam): dobitniku/ci glavne nagrade SuchARarity i drugoplasiranima miketheguy101, TheRossGamer, B_Rud, Cj_Cesareo i Jacob Da Jeweler! Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This kompleta artikala, ako komplet nisu prethodno upotpunili. Novi komadi opreme se nalaze u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat


1. 4. 2017.[edit | edit source]

RASTROJAVAUĆA DISKOTEKA TRAVANJSKE BUDALE I ZASLJEPLJUJUĆI PLESNI EMPORIJ

Dobrodošli u Rastrojavajuću diskoteku Travanjske Budale i Zasljepljujući plesni emporij![edit | edit source]

"Prekrasan je dan i ja, gradski DJ Bailey, vam želim dobrodošlicu u Rastrojavajuću diskoteku i Zasljepljujući plesni emporij! Ovu svečanu lokaciju je postavila šarmantna, genijalna i skromna Trvanjska Budala. U potpunosti je posvećena svjetlucavoj razbribrizi - i izbjegavanju produktivnosti pod svaku cijenu!

Zakon novi NIL-ovi![edit | edit source]

Nemoj zaboraviti pogledati sva svoja omiljena mjesta na Habitici danas i posjetiti Neigrače likove, niz U POTPUNOSTI jedinstvenih pojedinaca, dok se ja... to jest oni... ludo zabavljaju i plešu cijeli dan!

Slavi s Travanjskom Budalom i zaradi Dragulje![edit | edit source]

Odlično ćeš se provesti, ne samo zato što je Travanjska Budala, u svojoj beskrajnoj velikodušnosti, izdvojio vrijeme za slaviti sa svakim od vas - poviri svoj avatar!

Za još više zabave, pogledaj službeni Izazov koji je postavljen posebno za danas! Podijeli svoj avatar s istaknutom fantastičnom Budalom na duštvenim mrežama i imat ćeš priliku za osvojiti dragulje. Sada kreni plesati!"

ožujak 2017.[edit | edit source]

30. 3. 2017.[edit | edit source]

POSLJEDNJA PRILIKA ZA SVJETLUCAVI KOMPLET OPREME I... ČIME SE BAVI TRAVANJSKA BUDALA?

Pripazi na vragolije preko vikenda...[edit | edit source]

Npc aprilFool.png
Travanjska Budala izgleda posebno veselo u zadnje vrijeme. PREveselo... Obećava da ne planira nikakve vragolije na prijelazu mjeseca, ali sumnjamo da ovaj majstorski Lupež krije neke trikove.

"Besmislice!" on kaže. "Ja, izvoditi nešto za Prvi aprila? Ma nećete me niti vidjeti."

Možda bismo trebali provjeriti kako stoje stvari preko vikenda za svaki slučaj...

Posljednja prilika za svjetlucavi komplet opreme[edit | edit source]

Promo mystery 201703.png
Podsjetnik: ovo je posljednji dan za pretplatiti se i dobiti svjetlucavi komplet opreme! Pretplata ti također omogućuje kupovinu dragulja u zamjenu za zlatnike. Što si duže pretlaćen/a, to dobiješ više dragulja!

Hvala ti puno na podršci! Pomažeš nam u održavanju Habitice.

Autor(i): Lemoness


28. 3. 2017.[edit | edit source]

REFLEKTORI O DOPRINOSITELJU DEWINES I EKOLOŠKIM CEHOVIMA TE AŽURIRANJE SMJERNICA ZA ZAJEDNICU

Reflektor o doprinositelju: Dewines[edit | edit source]

Promo contrib spotlight dewines.png

Objavili smo novi Reflektor o doprinositelju na blogu! Pogledaj naš najnoviji intervju s Dewines, jednim od moderatora, kako bi doznao/la više o tome kako ona koristi Habiticu.

Autor(i): Dewines, Beffymaroo i Lemoness

Reflektor o Cehovima: ekološki cehovi[edit | edit source]

Scene eco friendly.png

Izašao je novi Reflektor o Cehovima na blogu koji ističe Cehovi koji ti mogu pomoći u potrazi za načinima kako učiniti svoj život više ekološkim! Pogledaj ga sada kako bi pronašao/la najbolje, najekološkije zajednice na Habitici.

Autor(i): Beffymaroo

Ažuriranje Smjernica za zajednicu[edit | edit source]

Ažurirali smo Smjernice za zajednicu kako slijedi:

 • Dodali smo naše najnovije Moderatora i članove Osoblja kao i najnovije informacije o administratorima Wiki stranice i Github skladišta
 • Ažurirali smo informacije o označavanju objava zastavom i prijavljivanju problematičnih objava, privatnih poruka i profila
 • Pojasnili smo naše smjernice koje savjetuju ne dijeliti podatke kojima te se može identificirati u javnim chatovima
 • Ažurirali smo naše smjernice o upozorenjima na sadržaj
 • Pojasnili smo informacije u vezi naših procedura zabrana i utišavanja korisnika koji naprave ozbiljne prekršaje
 • Dodali smo manje updateove i pojašnjenja nekim odjeljcima

Molim vas da pročitate ove updateove! Smjernice za zajednicu su dugačke, ali su vrlo važne za našu misiju održavanja Habitice sigurnom i sretnom zajednicom. Hvala ti što pomažeš našoj zajednici napredovati!

Autor(i): the Habitica Team


23. 3. 2017.[edit | edit source]

SVETLUCAJU! PRETPLATNIČKI PREDMETI I ČAROBNI NAPICI ZA IZLIJEGANJE ZA OŽUJAK

Otkriveni su pretplatnički predmeti za ožujak![edit | edit source]

Promo shimmer potions.png
Promo mystery 201703.png

Otkriven je komplet pretplatničkih predmeta za ožujak: komplet Svjetlucave opreme! Imaš samo osam dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš. Ako već jesi aktivni pretplatnik, ponovno učitaj stranicu i onda otiđi u svoj Inventar > Artikli kako bi preuzeo/la svoju opremu!

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Svjetlucavi napici za izlijeganje[edit | edit source]

Stigla je nova vrsta ljubimaca! Od sada pa do 19. travnja možeš kupiti svjetlucave napitke za izlijeganje na Tržnici i koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što svjetlucavi napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

Autor(i): Teto Forever, tricksy.fox i SabreCat


21. 3. 2017.[edit | edit source]

POČINJE PROLJETNA ŽURKA! DOSTUPNA SU POSEBNA IZDANJA OPREME, OTVARA SE SEZONSKI DUĆAN I IZLAZE SEZONSKE PRILAGODBE AVATARA!

Posebno izdanje klasne opreme[edit | edit source]

Promo spring classes 2017.png
Od sad pa do 30. travnja, u stupcu Nagrada su dostupna posebna izdanja opreme! Ovisno o tvojoj klasi, možeš biti Cvjetni miš, Mačji ratnik, Pseći čarobnjak ili Lukavi zec. Bilo bi ti bolje da budeš što produktivniji/a da zaradiš dovoljno zlatnika prije nego istekne vrijeme...

Autor(i): beffymaroo, Scarvia, Awesome kitty, usnbfs i SabreCat

Otvara se Sezonski dućan[edit | edit source]

2015 Spring Fling Seasonal Shop .png
The Sezonski dućan se otvorio! U skladištu se trenutno nalazi gomila posebnih izdanja zabavnih stvari, uključujući prošlogodišnje proljetne komplete. Sve tamo će biti moguće kupiti tijekom Proljetne žurke svake godine, ali je dućan otvoren samo do 30. travnja. Stoga se nemoj zaboraviti sada opremiti ili ćeš morati čekati godinu dana kako bi ponovno mogao/la kupiti ove artikle!

Autor(i): Lemoness, Balduranne, PainterProphet i SabreCat

Svjetlucave boje kose i komplet pastelnih boja kože[edit | edit source]

Promo pastel skin hair.png
Sezonska izdanja svjetlucavih boja kose i pastelnih boja kože sada su dostupni za kupovinu na stranici prilagodbe avatara! Ovi kompleti će biti dostupni samo do 30. travnja i onda će nestati iz dućana do sljedeće Proljetne žurke. Ali ako ih kupiš, imat ćeš im pristup tijekom cijele godine!

Autor(i): Lemoness i McCoyly


16. 3. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATE NA iOS-u I NOVA OBJAVA NA BLOGU

iOS ažuriranje: pretplate![edit | edit source]

Izdali smo novi iOS update koji ti omogućuje pretplatu kroz aplikaciju!

Pretplatnici nam pomažu održavati i ažurirati aplikaciju. Zato u znak zahvalne oni dobiju ekskluzivne mjesečne artikle, mogućnosti kupovanja dragulja zlatnicima i još toga. Ako već jesi pretplatnik, možeš sada koristiti aplikaciju za otvarati svoj mjesečni poklon i kupovati dragulje zlatnicima!

Druga unapređenja uključuju redizajn popisa zadataka i nove ikone u zaglavlju! Također, navike će se sada prikazivati kada su zadnji put obavljene. Uz to smo zgazili nekoliko bugova. Nemoj zaboraviti preuzeti update sada za bolje iskustvo na Habitici!

Ako ti se sviđaju popravci koje radimo u našoj aplikaciji, molimo te da razmoštriš opciju pisanja osvrta na novu verziju. Stvarno nam pomaže! Stare recenzije se skriju sa svakim ažuriranjem, ali ako odeš u odjeljak s osvrtima, možeš svoj ponovno objaviti samo s jednim dodirom prsta. Nadamo se da ćeš uživati u novoj verziji!

Autor(i): viirus

Objava na blogu: primjeri navika[edit | edit source]

Scene habits.png

Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se bavi primjerima navika! Nadamo se da će ti pomoći u razmatranju novih Navika koje bi htio/la započeti ili izbjeći. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards


14. 3. 2017.[edit | edit source]

NOVA PUSTOLOVINA POTJERE ZA LJUBIMCIMA I KOMPLET PUTNIKA KROZ VRIJEME

Nova pustolovina potjere za ljubimcima: paunovi![edit | edit source]

Promo steampunk 3017.png
Quest Peacock.png

Ne možeš se odlučiti za jedan zadatak za obaviti? Zvuči kao da te Paun povuci-potegni paralizirao neodlučnošću! Nabavi posljednju pustolovinu potjere za ljubimcima iz Dućana pustolovina i zaradi nekoliko ponosnih paunova za ljubimce izvršavajući zadatke u stvarnom životu.

Tekst: Elizabeth Queenan
Slike: Cecily Perez, Lilith of Alfheim, PainterProphet, Pfeffernusse, Draayder, Podcod i McCoyley

Komplet artikala steampunk pauna[edit | edit source]

Želiš li da tvoj avatar izražava uzbuđenje zbog paunova koji sada mogu biti ljubimci i jahaće životinje? Sada Putnici kroz vrijeme nude dva pernata steampunk kompleta artikala koje možeš kupiti Mističnim pješčanim satom!

Mistične pješčane satove se dodjeljuje kao nagradu ljudima koji su imali pretplatu ili grupni plan članstva najmanje tri mjeseca za redom. Za svaka tri mjeseca što si pretplaćen/a ili član grupnog plana, dobivat ćeš dodatne Mistične pješčane satove! Također možeš instantno dobijati Mistične pješčane satove kupovinom višemjesečnog paketa pretplate.

Hvala ti što podržavaš Habiticu! Nadamo se da ćeš uživati u svojim novim kompletima.

Autor(i): AnnDeLune, Beffymaroo, Lemoness i SabreCat


9. 3. 2017.[edit | edit source]

POBOLJŠANJA GRUPNIH PLANOVA I BROJILA NAVIKA

Poboljšanja Grupnih planova: pogodnosti pretplate i ekskluzivni Rogazi zec za jahaću životinju za sve članove Grupnih planova![edit | edit source]

Promo jackalope.png

Oduševljeni smo što možemo najaviti da smo dodali neke nove mogućnosti grupnim planovima.

Na osnovu vaših komentara, svi članovi grupnih planova sada automatski dobivaju:

 • Pune pogodnosti pretplatnika uključujući ekskluzivne mjesečne artikle i mogućnosti kupovanja dragulja zlatnicima
 • Sasvim novog ekskluzivnog Rogatog zeca za jahaću životinju
 • Klasične mogućnosti dijeljenja zadataka iz originalne verzije grupnih planova uključujući mogućnost dodjeljivanja zadataka određenim članovima grupe i mogućnost odobravanja zadataka ovisno o tome jesu li ili nisu zaista izvršeni
 • Grupni chat s maksimalno 400 sačuvanih poruka umjesto uobičajenih 200.

Još mogućnosti će stizati u budućnosti! Možeš saznati više o grupnim planovima na njihovoj informativnoj stranici. Hvala ti puno što podržavaš Habiticu!

Autor(i): TheHollidayInn, SabreCat, Alys, paglias i svi naši vrijedni testeri

Nova brojila Navika![edit | edit source]

Scene habits.png

Izdali smo novu i uzbudljivu mogućnost kako bismo ti pomogli pratiti tvoj napredak u Navikama! Navike sada prikazuju broj puta koje si ih kliknuo/la, pozitivan i negativan. U Naprednim opcijama možeš birati koliko često želiš resetirati brojilo na 0: svakodnevno (po defaultu), tjedno ili mjesečno. Nadamo se da će ovo učiniti tvoje iskustvo gradnje Navika još boljim!

Autor(i): astolat, TheHollidayInn, paglias, Alys i SabreCat


2. 3. 2017.[edit | edit source]

POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA ZA OŽUJAK

Nove pozadine i artikli iz ormara![edit | edit source]

Promo backgrounds armoire 201703.png

Dodali smo nove tri pozadine u Dućan pozadina! Sada se tvoj avatar može penjati uz Čarobno stablo graha, istraživati Vijugavu špilju i lupovati u Mistyflying Cirkusu.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet gljivastog Druida. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): Witticaster, Stefalupagus, KusSv i Katy133


1. 3. 2017.[edit | edit source]

NOVI TAKE THIS IZAZOV I REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE

Take This izazov za ožujak![edit | edit source]

Promo take this.png
Sljedeći Take This Izazov je lansiran, "It's Dangerous to Go Alone! (Opasno je ići sam)" s naglaskom na održavanje prijateljstava uživo. Možda ti je ovaj izazov poznat kao prvi Take This izazov kojeg smo održali tamo u lipnju 2016. Nastavit ćemo se vraćati svakom od Izazova u Take This nizu kako bismo omogućili više ljudi da se uključe i dobiju ekskluzivni komplet opreme i prilike za osvojiti dragulje!

Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Notice Me, Senpai!" (Primijeti me, Senpai): dobitniku/ci glavne nagrade Lucy Zhuang i drugoplasiranima Emithyst, 5h4d0wd4nc3r, rjboo, Ellie Goldshire i Alex the Healer! Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme Take This kompleta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat

Reflektor o korištenju Habitice: ekološki život[edit | edit source]

Scene eco friendly.png

Reflektor o korištenju Habitice se bavi ekološkim načinom života! Ističe mnoštvo odličnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći vama koji možda pokušavate živjeti na način koji je više prijateljski nastrojen prema Majci Zemlji!

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi upravljao/la svojim opuštajućim hobijima? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitica na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): by Beffymaroo

veljača 2017.[edit | edit source]

22. 2. 2017.[edit | edit source]

PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA VELJAU I REFLEKTOR O CEHOVIMA!

Pretplatnički predmeti za veljaču![edit | edit source]

Promo mystery 201702.png
Otkriveni su pretplatnički predmeti za veljaču: : komplet Kradljivaca srca! Imaš samo šest dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš.

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš više Dragulja kupovati mjesečno! Postoje i druge pogodnosti poput duljeg pristupa proširenim podacima i slatki Rogati zec za ljubimca. Što je najbolje od svega, pretplate omogućuju Habitici da nastavi raditi. Hvala vam puno na vašoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness

Reflektor o Cehovima: hrana i kuhanje![edit | edit source]

Promo cooking.png
Izašao je novi Reflektor o Cehovima na blogu koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći istraživati nove kulinarske vode! Pogledaj ga sada kako bi pronašao/la najbolje zajednice na Habitici vezane uz hranu i kuhanje.

Autor(i): by beffymaroo


16. 2. 2017.[edit | edit source]

NOVE PUSTOLOVINE POTRAGE ZA LJUBIMCIMA I REFLEKTOR O DOPRINOSITELJIMA

Nova pustolovina potrage za ljubimcima: zamorci![edit | edit source]

Mount GuineaPig-Base.png
Ozloglašena banda zamoraca pokušava opljačkati Tržnicu! Nabavi posljednju pustolovinu potrage za ljubimcima, Banda zamoraca, i zaradi nekoliko vrtoglavih zamoraca izvršavajući svoje zadatke u stvarnom životu.

Tekst: Lilith of Alfheim
Slike: Pandah, mewrose, eyenne, Stefalupagus i Willow the Witty

Reflektor o Doprinositeljima: Shanaqui[edit | edit source]

Promo contrib spotlight shanaqui.png
Objavili smo novi Reflektor o Doprinositeljima na blogu! Pogledaj posljednji intervju s moderatorom i voditeljem izazova shanaqui kako bi saznao/la više o tome kako on koristi Habiticu.

{{NewsBy hr| by = shanaqui, Beffymaroo i Lemoness


14. 2. 2017.[edit | edit source]

SRETNO VALENTINOVO! UZ TO, POVIRI IZA SCENE S LJUBIMCIMA ČLANOVA HABITIČINOG OSOBLJA

Promo valentines.png

Valentinovo na Habitici![edit | edit source]

Pomozi u motiviranju svih prekrasnih ljudi u tvom životu tako da im pošalješ čestitku za Valentinovo u znaku pažnje. Samo tijekom sljedećeg tjedna, ove čestitke će se moći kupiti za 10 zlatnika na Tržnici. Zato što šire ljubavi i sreću kroz zajednicu, i pošiljatelj I primatelj čestitke će dobiti traženu značku "Divni prijatelji". Hura!

Dok si tu, zašto ne bi pogledao/la i druge čestitke koje su dostupne za slanje unutar tvoje družine? Svaka donosi vlastito posebno postignuće...

Autor(i): Lemoness i SabreCat

Iza scene: Naši ljubimci u stvarnom životu[edit | edit source]

Iako osoblje i moderatori na Habitici koriste pikselizirane ljubimce i jahaće životinje kako bi se motivirali za izvršavanje zadataka, danas smo htjeli podijeliti slike naših ljubimaca koje obožavamo u stvarnom životu. Dođi iz upoznati u sklopu Zakulisnoj objavi na blogu za ovaj mjesec!

Autor(i): Lemoness i the Habitica Team


8. 2. 2017.[edit | edit source]

HABITIČIN BLOG: WIKI I REFLEKTORI O KORIŠTENJU HABITICE

Istaknuti Wiki članak: Uspostavljanje tvojih zadataka[edit | edit source]

Promo task planning.png
Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se bavi uspostavljanjem tvojih zadataka! Nadamo se da će ti pomoći u stvaranju novih zadataka i reevaluiranju onih postojećih. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam svoje mišljenje putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): beffymaroo i the Wiki Wizards

Reflektor o korištenju Habitice: hrana i kuhanje[edit | edit source]

Promo cooking.png
Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjesec se bavi hranom i kuhanjem! Ističe mnoštvo odličnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći onima među vama koji su možda u procesu reevaluiranja svojih nutricionističkih navika i običaja.

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi bio/la više ekološki osviješten/a? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu početkom sljedećeg mjeseca. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo


2. 2. 2017.[edit | edit source]

LJUBAVNI NAPICI ZA IZLIJEGANJE, PRETPLATE NA ANDROIDU, NOVE POZADINE I NOVI ARTIKLI IZ ORMARA

Ljubavni napici za izlijeganje[edit | edit source]

Promo cupid potions.png
Stigla je nova vrsta ljubimca! Od sada pa do 28. veljače možeš kupiti ljubavne čarobne napitke za izlijeganje na Tržnici i koristit ih za izlijeganje bilo kojeg standardnog jaja ljubimca. (Čarobni napici za izlijeganje ne funkcioniraju na jajima Pustolovnih ljubimaca.) Čarobni ljubimci nisu izbirljivi tako da će rado jesti bilo kakvu hranu koju im daš!

Nakon što izađu iz prodaje, trebat će proći barem godinu dana prije nego što ljubavni napici za izlijeganje ponovno postanu dostupni. Stoga ih nemoj zaboraviti sada uzeti!

by Willow the Witty i SabreCat
Ažuriranje na Androidima: Pretplate[edit | edit source]

Promo backgrounds armoire 201702.png
Izašao je uzbudljivi novi update za našu Android aplikaciju. Sada se možeš pretplatiti na Habiticu kroz aplikaciju!

Pretplatici nam omogućuju održavati i ažurirati aplikaciju. Zato, u znak zahvale, oni dobivaju ekskluzivne mjesečne predmete i mogućnost kupovanja dragulja zlatnicima i još toga!

Ako već jesi aktivni pretplatnik, sada možeš koristiti aplikaciju za otvaranzzzje mjesečnih poklona i kupovanja dragulja zaltnicima! Hvala ti na podršci - puno nam znači!

Također smo ispravili nekoliko manjih grešaka, Nemoj zaboraviti preuzeti novu verziju aplikacije za bolje iskustvo na Habitici! Ako ti se sviđaju popravci koje radimo u našoj aplikaciji, molimo te da razmoštriš opciju pisanja osvrta na novu verziju. Zaista nam ovo pomaže!

by Viirus
Nove pozadine i artikli iz ormara[edit | edit source]

Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sada se tvoj avatar može penjati na zvonik, uživati u bogatstvu prostorije bogatstva i pozirati pod svadbenim lukom.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet Kraljice srca. Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

by Casey, AnnDeLune i CitrineSun

1. 2. 2017.[edit | edit source]

IZAZOV USPJEŠNIH ODLUKA ZA PROSINAC 2018. I OVAJ TAKE THIS IZAZOV JE ZAVRŠEN, NOVI TAKE THIS IZAZOV

Dobitnici Izazova uspješnih odluka[edit | edit source]

Dobitnici Habitičinog Izazova uspješnih novogodišnjih odluka su odabrani! Čestitamo: thesuperalice, booksandchips, Meriah, hazey_sunshine i Valendro!

Hvala svima koji su podijelii svoje ciljeve! Sretni smo što vam pomažemo ostvarivati vaše ciljeve kroz 2017. godinu i ubuduće!

Novi Take This izazov[edit | edit source]

Promo take this.png
Sljedeći Take This Izazov je također lansiran,"Notice Me, Senpai! (Primijeti me, Senpai!)", s naglaskom na traženje pomoći kad se borimo s nečim. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne dijelove Take This seta opreme!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima zadnjeg Take This Izazova, "Multi-Player Co-Op Exercise!" (Kooperativna multi-player vježba"): dobitniku/ci glavne nagrade IvokaOrange i drugoplasiranima nerelleaustralis, Millificent, Soul Brig, wwwave i Arawasa the Unseen! Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take This seta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat

siječanj 2017.[edit | edit source]

31. 1. 2017.[edit | edit source]

ROĐENDANSKO SLAVLJE HABITICE, POSLJEDNJA PRILIKA ZA MNOŠTVO POSEBNIH ARTIKALA

Rođendansko slavlje Habitice[edit | edit source]

31. siječnja je Habitičin rođendan! Hvala ti puno što si dio naše zajednice - puno nam znači.

Sad se pridruži nama i NIL-ovima u slavlju!

Cake01.png

Torte za sve![edit | edit source]

U čast veselju, svatko je za nagradu dobio asortiman ukusnih kolača kojima može nahraniti svoje ljubimce! Uz to, sljedeća dva dana Trgovac Alexander prodaje tortu u svom dućanu i ponekad ćeš dobiti komade torte na poklon kad obaviš svoje zadatke. Torta funkcionira kao i obična hrana za ljubimce, ali ako želiš znati koja vrsta ljubimca voli kakve torte, wiki stranica sadrži spoilere.

Halja za tulume[edit | edit source]

Halja za tulume je besplatno dostupna u stupcu Nagrada! Odjeni je s ponosom.

Promo holly potions.png
Achievement-birthday2x.png

Postignuće rođendanskog tuluma[edit | edit source]

U čast Habitičinog rođendana, svatko je za nagradu dobio postignuće rođendanskog tuluma! Ovo postignuće se gomila za svaki rođendanski tulum koji proslaviš s nama.

Posljednja prilika za komplete festivala Zimske zemlje čuda, zimske boje kose i grude snijega[edit | edit source]

Danas je posljednji dan festivala Zimske zemlje čuda, pa ako ti je još ostalo nekih artikala Zimske zemlje čuda koje bi htio/la kupiti, bilo bi ti najbolje da to učiniš sada! Seasonal Edition items and Boje kose se neće vratiti do sljedećeg prosinca i ako se artikli ograničenih izdanja vrate, to će biti po većoj cijeni ili će biti izmijenjenog izgleda. Stoga ih nemoj zaboraviti zgrabiti već danas! Zbog toga što zimske boje kože izlaze kasnije od ostatka artikala sezonske prilagodbe, odlučili smo učiniti iznimku za njih i produžiti im rok za kupovinu. Oni će stoga biti dostupni do 3. veljače, a ne do 31. siječnja.

Sezonska izdanja artikala i prilagodbe avatara se neće vratiti sve do idućeg prosinca i ako se posebna izdanja artikala vrate, to će biti po povišenim cijenama ili drukčiji izgled. Stoga ih zgrabi danas!


Promo mystery 201701.png

Posljednja prilika za komplet Zamrzivača vremena[edit | edit source]

Podsjetnik: posljednji je dan za pretplatiti se i dobiti komplet Zamrzivača vremena! Pretplata također omogućuje kupovinu Dragulja u zamjenu za Zlatnike. Što se dulje pretplatiš, to dobivaš više Dragulja!

Hvala ti puno na podršci! Tvoja pomoć omogućuje Habitici da nastavi raditi.

Autor(i): Lemoness

Posljednja prilika za napitke božikovine i paprene metvice[edit | edit source]

Podsjetnik: 31. je posljednji dan za kupiti napitke za izlijeganje od božikovine i paprene metvnice! Ako se vrate, to neće biti do sljedeće godin najranije. Stoga nemoj čekati!

Autor(i): Vampitch, Lemoness i SabreCat


26. 1. 2017.[edit | edit source]

BEFFYMAROO SE PRIDRUŽUJE OSOBLJU HABITICE, REFLEKTOR O CEHOVIMA O ZDRAVLJU I FITNESSU

Novi član osoblja: Beffymaroo![edit | edit source]

Promo contrib spotlight beffymaroo.png
Jako smo uzbuđeni što možemo najaviti da će se naš dugogodišnji moderator i piksel-umjetnik Beffymaroo pridružiti kao član osoblja! Već je dugo vremena bitan član naše zajednice i ne može nam biti draže što se pridružila. Hajde joj čestitati u Krčmi!

Autor(i): tim Habitice

Reflektor o Cehovima: Zdravlje i fitness[edit | edit source]

Promo working out.png
Izašao je novi Reflektor o Cehovima koji ističe Cehove koji ti mogu pomoći u evaluaciji tvojih ciljeva za 2017. vezanih uz zdravlje i fitness! Pogledaj ih sada kako bi pronaša/la najbolje zajednice vezane uz zdravlje i fitness.

Autor(i): Beffymaroo


24. 1. 2017.[edit | edit source]

OTKRIVENI SU PRETPLATNIČKI PREDMETI ZA SIJEČANJ

Otkriveni su pretplatnički predmeti za siječanj![edit | edit source]

Promo mystery 201701.png

Otkriveni su pretplatnički predmeti za siječanj: komplet Zamrzivača vremena! Imaš samo sedam dana za dobiti ovaj komplet artikala kad se pretplatiš.

Pretplatnici također dobivaju mogućnost kupovanja Dragulja u zamjenu za Zlatnike - što si duže pretplaćen/a, to možeš kupiti više Dragulja mjesečno! Postoje i druge pogodnosti također poput dužeg pristupa neprocesuiranim podacima i preslatki ljubimac Rogatog zeca. Što je najbolje od svega, pretplatnici nam omogućavaju da održimo Habiticu na životu. Hvala ti puno na tvojoj podršci - puno nam znači.

Autor(i): Lemoness


19. 1. 2017.[edit | edit source]

AŽURIRANJE IZAZOVA ZA ANDROID I ISTAKNUTI WIKI ČLANAK NA BLOGU

Ažuriranje Androida: Izazovi![edit | edit source]

Izbacili smo novi update za Android koji sadrži Izazove!

Sada možeš pretraživati, pridružiti se i pregledavati Izazove u aplikaciji! Lako dodaj zadatke koje su stvorili drugi korisnici na svoj popis i natječi se s drugim Habitičanima kako bi dobio/la dragulje i postignuća.

Uz to smo poradili na dizajnu! Gumbovi za navike sada imaju +/- na suprotnim stranama kako bi ih bilo lakše koristiti, a dugim pritiskom (zadržavanjem pritiska) na plutajućem gumbu radnji sada stvara zadatak koji odgovara popisu zadataka kojeg u tom trenutku gledaš. Imamo i nove moderne ikone! Nemoj zaboraviti preuzeti najnoviju verziju za bolje iskustvo na Habitici.

Ako ti se sviđaju popravci koje radimo u našoj aplikaciji, molimo te da razmoštriš opciju pisanja osvrta na novu verziju. Stvarno nam pomaže! Nadamo se da ćeš uživati u updateu!

Autor(i): Viirus

Objava na blogu: opcije počinjanja ispočetka[edit | edit source]

Promo startingover.png
Istaknuti Wiki članak za ovaj mjesec se bavi opcijama počinjanja ispočetka! Nadamo se da će ti pomoći dok krećeš ispočetka u Novoj godini. Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Autor(i): Beffymaroo i the Wiki Wizards


17. 1. 2017.[edit | edit source]

ZIMSKA ZEMLJA ČUDA: NIZ PUSTOLOVINA KOJE MOŽETE KUPITI ZLATNICIMA I ZIMSKE PRILAGODBE

Promo wintery skins.png

Niz pustolovina u zamjenu za zlatnike: Nesereća u stepama Stoïmirno![edit | edit source]

Quest stoikalmCalamity3.png
Izašao je novi niz pustolovina koje možeš kupiti zlatnicima u Dućanu pustolovina: Nesereća u stepama Stoïmirno! Na smrznutom sjeveru izbija niz krađa i čudovišnih napada. Možeš li pomoći Gospi Glacijaciji i Jahačima mamuta poraziti njihove neprijatelje i vratiti svoje dragocjenosti? Ako možeš, zaradit ćeš ekskluzivni komplet opreme Jahača mamuta.

Kako vrijeme bude odmicalo, dodavat ćemo još pustolovina koje ćete moći kupiti zlatnicima. Nesreća u stepama Stoïmirno nije pustolovina ograničenog izdanja tako da imaš vremena na pretek za skupiti potrebne zlatnike za nju!

Tekst: Lemoness
Slike: Beffymaroo i Kiwibot

Dostupne su zimske prilagodbe![edit | edit source]

Izašao je novi komplet sezonskih izdanja prilagodbi koje su dostupne na stranici prilagodbe avatara! Možeš upotpuniti zimski izgled svog avatara uz sljedeće boje kože: zimsku, dotjeranu, festivnu, boje božikovine, polarnu, šećernu ili s uzorkom zimskih zvijezda. Zbog toga što su ove prilagodbe izdane nakon ostalih artikala sezonske prilagodbe, odlučili smo učiniti posebnu iznimku ovaj put za rok za njihovu kupovinu. One će zato biti dostupne do 3. veljače umjesto 1. siječnja kada završava festival! Nabavi ove nove prilagodbe dok možeš jer one neće opet biti dostupne do sljedeće godine.

Autor(i): tricksy.fox


12. 1. 2017.[edit | edit source]

REFLEKTOR O DOPRINOSITELJIMA: MEGAN!

Habitičin blog: reflektor o doprinositeljima na Megan[edit | edit source]

Promo contrib spotlight megan.png
Objavili smo novi Reflektor o doprinositeljima na blogu! Pogledaj naš posljednji intervju s Megan, moderatorom i piksel umjetnicom kako bi saznao/la više o tome kako ona koristi Habiticu.

Autor(i): Megan, Beffymaroo i Lemoness


10. 1. 2017.[edit | edit source]

NOVA PUSTOLOVINA POTJERE ZA LJUBIMCIMA: TRICERATOPS!

Pustolovina potjere za triceratopsom![edit | edit source]

Quest triceratops.png
Začarani triceratops uzrokuje erupciju vulkana Stoïmirno! Nabavi posljednju pustolovinu potjere za ljubimcima, "Razarajući triceratops" i zaradi nekoliko lukavih triceratopsa za ljubimce izvršavajući zadatke u stvarnom životu.

Tekst: Lillith of Alfheim
Slike: McCoyly, plumilla, *~Seraphina~*, PainterProphet i beffymaroo


5. 1. 2017.[edit | edit source]

IZAZOV USPJEŠNIH ODLUKA, POSLJEDNJA PRILIKA ZA POKLONI 1 - DOBIJE 1 PRETPLATU I REFLEKTOR O KORIŠTENJU HABITICE

Habitičin izazov uspješnih novogodišnjih odluka![edit | edit source]

Lansirali smo novi službeni Izazov koji daje petero ljudi priliku za dobiti 15 dragulja po osobi! Sve što moraš napraviti je napisati objavu o tvojim #HabiticaResolutions u nadolazećoj godini. Otići ovdje i pogledaj sva pravila i prijavi se!

Treba ti inspiracije za tvoju objavu? Pogledaj odluke Habitičinog tima na našem blogu!

Autor(i): Lemoness i tim Habitice

Posljednja prilika za promociju besplatnih pretplata![edit | edit source]

Nemoj zaboraviti da je 6. siječnja posljednji dan za dobiti besplatnu pretplatu kada daruješ jednu pretplatu nekom od prijatelja! Ako želiš iskoristiti ovu ponudu, definitivno to trebaš učiniti sada.

Promo holly potions.png
Pretplatnicima je omogućena kupovina Dragulja u zamjenu za Zlatnike pa ako gledaš neke zabavne napitke za izlijeganje, pozadine ili pustolovine, sada ti je odlična prilika. Također imaju povećani pristup informacijama i dobivaju posebne komade opreme svaki mjesec! Što najbolje od svega, pomažu Habiticu održati na životu. 

Uživaj!

Autor(i): Lemoness

Reflektor o korištenju Habitice: zdravlje i fitness![edit | edit source]

Reflektor o korištenju Habitice za ovaj mjesec se bavi zdravljem i fitnessom! Ističe mnoštvo odličnih savjeta koje su iznijeli Habitičani u Use Case Spotlights Cehu (Cehu korištenja Habitice). Nadamo se da će pomoći svima vama koji možda postavljate nove ciljeve u području zdravlja i fitnessa za Novu godinu. Također možeš skoknuti do Ceha kako bi vidio/la sve ideje koje su napisali korisnici! Nemoj ga zaboraviti pogledati i javi nam što misliš o njemu putem Twittera, Tumblra i Facebooka.

Uz to, sakupljamo prijedloge korisnika za sljedeći reflektor o korištenju Habitice! Kako ti koristiš Habiticu da bi upravljao/la svojom kuhinjom i prehrambenim navikama? Istaknut ćemo korisničke primjere u našem Reflektoru o korištenju Habitice na Habitičinom blogu sljedeći mjesec. Stoga objavi svoje prijedloge u Cehu korištenja Habitice sada. Jedva čekamo saznati više o tome kako ti koristiš Habiticu da bi poboljšao/la svoj život i obavljao/la stvari!

Autor(i): Beffymaroo i Ceh korištenja Habitice


3. 1. 2017.[edit | edit source]

POZADINE I ARTIKLI IZ ORMARA ZA SIJEČANJ, ZIMSKE BOJE KOSE I NOVI TAKE THIS IZAZOV

Pozadine i artikli iz ormara za siječanj![edit | edit source]

Promo backgrounds armoire 201701.png
Dodali smo tri nove pozadine u Dućan pozadina! Sada tvoj avatar može istraživati vulkane Stoïmirno, jedriti na svjetlucavoj snježnoj pahulji i boriti se protiv mahnite mećave.

Uz to ima nove opreme koju možeš kupiti Zlatnicima u Začaranom ormaru, što uključuje komplet barbarskog ovna! Bilo bi ti pametno marljivo izvršavati svoje zadaće u stvarnom životu kako bi osvojio/la sve komade opreme! Uživaj :)

Autor(i): KusSv, Jasmine Osler, zacharyatacksherwood, Kiwibot, chumbucket, i Lemoness

Zimske boje kose[edit | edit source]

Sezonska izdanja zimskih boja kose su sada dostupni za kupovinu na stranici prilagodbe avatara! Sada možeš obojati kosu svog avatara u sniježno bijelu, pepermint plavu, božićnu zelenu, auroru, boju zimske zvijezde ili u vesele boje. Uživaj!

Autor(i): Lemoness

Novi Take This izazov![edit | edit source]

Promo take this.png
Lansiran je novi Take This izazov, "Multi-Player Co-Op Exercise!" (Kooperativna multi-player vježba"), s naglaskom na vježbanje s prijateljima. Nemoj ga zaboraviti pogledati kako bi zaradio/la dodatne komade iz Take This kompleta opreme i priliku za dobiti Dragulje!

Take This je neprofitna organizacija koja pokušava informirati gamersku zajednicu po pitanju mentalnog zdravlja, pružiti edukaciju o mentalnim poremećajima i prevenciji mentalnih bolesti te smanjiti stigmu mentalnih bolesti.

Čestitamo pobjednicima posljednjeg Take This izazova, "Trijumf heroja" ("Hero's Triumph"): dobitniku/ci glavne nagrade AngelaY i drugoplasiranima KamiFlame, InkyWitch, mistressofrevels, Spesilva i Deomew! Uz to, svi sudionici tog Izazova su dobili komad opreme iz Take Take This kompleta ako ga prethodno nisu završili. Nalazi se u tvom stupcu Nagrada. Uživaj!

Autor(i): Doctor B, the Take This team, Lemoness i SabreCat

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.